Gå till innehåll

Pipan

Medlemmar
  • Inlägg

    54
  • Blev medlem

Allt postat av Pipan

  1. Pipan

    LOST - tråden

    ett avsnitt som "The Constant"...Vad säger man efter
  2. Pipan

    LOST - tråden

    teori som kan ses som en fortsättning på gedanken-teorin. denna mer inriktad på jacob. http://www.lost-theories.com/theories/2007/may/24/jacob-reveal/ här en vetenskaplig diskussion som kan relatera till teorin. (speciellt vid 16:10)
  3. Pipan

    LOST - tråden

    http://www.tv-links.co.uk/show.do/1/53 Alla avsnitt.
  4. Pipan

    LOST - tråden

    Tidningsurklippet::
  5. Pipan

    LOST - tråden

    Orkar inte leta hela tråden ifall någon postat detta innan. Men det verkar som någon löst mysteriet Lost. Kort sagt så... ...som finns att läsa här: http://lost-theories.com/theories/2007/may/07/great-gedanken-experiment-tale/
  6. Pipan

    Flash MX

    Flash exporterar bara en tidslinje till de vanliga filmformaten, dvs om du exporterar _root kommer inte MovieClipens tidslinjer att vara med.
  7. Du markerar menyn i projektpanelen och bör då se dess properties-panel till höger. Där kan du välja en flik som heter Motion. Sen är det bara att välja en ljudfil till Audio-fältet. Förutsätter såklart att du har en ljudfil importerad till projektet.
  8. Undrar lite vad som är ett rimligt pris för multicam-filmning av t.ex en rockkonsert av medelstorlek. Ca 4 kameror, ljudinspelning samt efterarbete som klippning och ev. DVD authoring. Såklart beroende på kvalité men kan ju fråga lite hur ni andra skulle beräkna ett pris.
  9. Pipan

    Uppdelning & resize

    det blev vdub, nöjd med resultatet också. De-intelace följt av ett bicubic Resize-filter.
  10. Pipan

    Konsert-effekt

    luddig som sagt ;) det jag menade var helt enkelt om ni proffs har några knep med just konsertvideo, någon färgeffekt eller liknande som gör sig bra på rock-konserter.
  11. Kort luddig fråga...Finns det något allmänt vedertaget knep för att ge konsertvideo "rätt känsla" ? (premiere pro)
  12. Det kan ju vara så att det är något som muppar sig, jag har t.ex. lagt på en logotyp i ett eget videospår på MC-tidslinjen. Men den syns inte i premiere, endast på exporterade resultatet. Kanske samma med övergångar..får testa och se
  13. När man i multicam-timelinen byter från ett videospår till ett annat...måste man väl kunna få en mjuk övergång? Har testat med de vanliga övergångarna men de verkar inte ge någon effekt. Premiere Pro 2
  14. Om man ska dela upp en längre video i mindre delar, gör man det smartast i premiere (dvs exporterar en bit i taget), eller eporterar hela och delar upp i virtual dub? jag ska även de-interlaca materialet och behöver veta om jag ska resiza först och de-interlaca sen, tvärtom, eller båda på samma gång genom att applicera resize och deinterlace-filter i V-dub. tack.
  15. Pipan

    Jobb-ordning

    finns en de-interlace kryssruta i export-dialogrutan. men det kanske är fel ställe att göra det på? jag har hört tvärtom att det kan skilja mkt beroende på vad man använder för att de-interlaca
  16. Pipan

    Jobb-ordning

    i vilket program de-interlacar man bäst? duger det att göra det när man exporterar okomprimerat från premiere?
  17. Pipan

    Jobb-ordning

    De-interlace är för att bli av med de där klassiska tv-ränderna som blir ganska störande när man ser videon på en datorskärm, innebär oftast (alltid?) att man slänger bort hälften av informationen så fälten flätas samman, nåt åt det hållet iaf. Så det blir ingen kvalitéförlust om man exporterar okomprimerat från Premiere, slänger in i After Effects, exporterar igen och sen slutställer allt i t.ex Encore? Det har jag svårt att tro, så jag antar att man ska jobba på ett visst sätt mellan dem? Sen det jag undrade, när i processen är det bäst att lägga till logga och eftertext (förstår att det ska ske innan komprimeringen men hur brukar ni göra)? Och när i processen är det bäst att de-interlaca? Tack.
  18. Har några frågor rörande vilken ordning man bör lägga på och fixa saker med en video. Om man börjar med capture-momentet direkt in i Premiere, och därefter gör sin klippning, hur bör man sedan gå vidare om man vill göra dessa saker: A. Lägga på logotyp och eftertexter (B.) De-interlaca C. Komprimera till webben / DVD D. Lägga på effekter i AE. (E.) Menyer och annat DVD-arbete Punkt C skiljer sig alltså, eftersom jag behöver olika versioner. En till webben och en till DVD med menyer osv. Så jag antar att jag behöver två svar. Och de-interlace-momentet behövs såklart inte till DVD-versionen. Materialet är DV PAL och blir vid okomprimerad exportering från premiere ca 20 Gb. Tack.
  19. Det spelades in med en ganska fin stereomic till en laptop med 1394-ljudkort. PM:a mig så kan jag skicka över ett sample.
  20. Nix eftersom det skiljer sig så mycket, har precis testat att lägga på en studioversion men det passar inte för fem öre. Så det blir nog till att försöka fixa orginalljudet, alternativt använda nåt av kamerornas ljud.
  21. Jodå det finns studioalbum men det brukar alltid skilja sig en del i liveversionerna så det skulle nog bli ganska mycket trixande att få det att passa någorlunda. Har försökt lite med EQ men det blir bara värre om man drar upp något, skorrar och har sig. Så jag vet inte, nåt plugin kanske? Förslag?
  22. Jag har en konsertinspelning som inte blev riktigt bra, det är en rockkonsert och resultatet blev som om nån stått en bra bit ifrån konserten och spelat in med MiniDisc. Allt låter avlägset, ingen direkt bas och det hela är lite "ihopflutet". Jag insér att det kanske inte går göra underverk men det är ganska viktigt att iaf göra något för att förbättra läget, så jag undrar om någon har erfarenhet och tips på vad man kan göra åt det. Jag använder Adobe Audition 2.0. Om någon med erfarenhet av ljudredigering vill lyssna kan kort sample skickas. Tack.
  23. Jag har ett multicamprojekt med 4 st videokällor. På Multicam-tidslinjen går det plötsligt itne höra något ljud. Alla ljudspår är aktiverade på main-tidslinjen och i multicamfönstret är det valt "Audio follows Video". En skum grej när jag ska spela upp multicamen (ENTER) är att då istället main-tidslinjen börjar spela från start (MED LJUD). Men om jag på multicamen trycker SPACE eller Play-knappen spelas endast video upp, knäpptyst. OCH, markören står helt stilla, dvs visar inte korrekta positionen. Detta är inget tillfälligt för jag har startat om WinXp och raderat alla MediaCashe och Previews, men det blir alltid samma. Och det är endast i detta projeketet problemet märks ska jag tillägga, vilket iofs är det enda multicam-projektet jag har för tillfället. Jag har testat att sätta Audio Hardware tillbaks till Premiere Pro Windows Sound istället för NVIDIA Asio, vilket inte heller hjälper. Någon som har någon som helst aning vad man ska göra? Edit: När jag trycker mig fram frame för frame med Step-forward-knappen hör man ljud, alltså korta bitar för vajre tryck.
×
×
  • Skapa nytt...