Jump to content

Holykestrel

Members
 • Posts

  43
 • Joined

Everything posted by Holykestrel

 1. Tjena giallo. Ja tanken är att jag ska filma det själv men problemet är bara att få tag på skådespelare. Sedan vet jag inte riktigt om jag är färdig med manuset. Kanske bygger på det utifrån vad Josse skrev. Tack för feedbacken!
 2. Tjena Josse! Jo manuset är tänkt att sluta sådär. Jag ville inte ha en klassisk berättarstruktur för jag tycker inte att det passar till kortfilmer och speciellt inte till en sån här historia där jag bara vill ge en inblick i en flyktings situation. Den ska helt enkelt vara lite episk i sin struktur. Jag ville väldigt gärna att den skulle sluta ganska negativt med ett väldigt öppet slut. När allt liksom höll på att lösa sig och han hade hittat huset så kom bakslaget. En annan orsak är helt enkelt att jag inte kom på en fortsättning. Om du har några idéer till detta så tar jag väldigt gärna emot dom. :D Tack för kritiken! :)
 3. Hejsan! Har precis skrivit klart ett litet manus på 11 sidor som jag har hållit på med under en väldigt kort tid. Jag är inte riktigt nöjd med allt men har för nuvarande inte kunnat komma på några ändringar. Väldigt tacksam om någon kan hjälpa mig med detta och allmän feedback såklart. Manuset handlar om Yosef, en illegal flykting från Irak, som försöker hitta en lägenhet med bara ett foto och en adress som inte verkar finnas. Samtidigt försöker han klara vardagen på gatan och hålla sig undan från polisen. Tack så mycket! -Den Illegala Mannen-.pdf
 4. Jag är nu klar med den nya versionen av manuset. Tycker själv att den är mycket bättre än det gamla. Hoppas det inte gör någonting att jag snodde lite från jbergman. :) Läs och kommentera gärna! Ha det bra! Schackklubben2.pdf
 5. Tjena Sarista och tack för din kommentar! Menar du att Sten rånar den allra första butiken, som Jens egentligen gör nu, eller menar du att Sten kommer på idén om att råna fler butiker efter att Jens rånat den första? Meningen med Jens är ju just att det ska kännas mer troligt att de börjar råna butiker tillsammans eftersom han har en kriminellt bakgrund. Utan Jens skulle nog inte Sten själv vilja råna butiker.
 6. Haha, Tack så mycket Fossen, riktigt kul att du gillade den. Håller på att skriva klart den nya versionen, inte så jätte mycket som är ändrat men jag håller absolut med jbergman. Lägger ut den under veckan, tack igen för att du tog dig tiden att läsa och kommentera fossen! :)
 7. Tjena jbergman! Tack så mycket för att du tog dig tid att läsa och ge feedback! Jag håller med dig om det du säger och jag har redan börjat skriva om några saker. Jag slänger brevidén som du säger och jag ska skriva en lite utförligare introduktion till Sten. Det där med att det inte är så roligt tänkte jag inte så mycket på. Målet var inte riktigt att göra en 100 procentig komedi och det roliga är bara där som en bonus ungefär. Det ska ändå, iaf stundtals, vara en halvseriös film. :) Jag kommer att behålla den absolut första scenen där Jens gömmer pistolen men jag tar väck mötet med kommungubben. Den scenen har jag varit osäker på länge eftersom det låter så påklistrat, precis som i scenen när Jens och Sten får brevet. Istället kanske han kan träffa sina före detta kompisar som du säger och sedan rusa iväg för att spela schack. Jag kommer att lägga upp den nya versionen så fort jag är klar med den. Tack så mycket igen och jag skulle väldigt gärna vilja ha lite feedback från andra som läser manuset. :)
 8. Hejsan! Jag har skrivit på ett kortfilmsmanus under några veckor nu och skulle väldigt gärna vilja ha lite feedback på det. Jens, en före detta ungdomsbrottsling, och Sten, en kommunanställd loser, äger tillsammans en välkänd schackklubb tillsammans. Klubben, som har varit till stor hjälp för Jens och som är det enda Sten har i sitt liv, stängs plötsligt ner av kommunen för omprioritering. Alla medlemmar lämnar klubben samtidigt som Sten förlorar sitt jobb. På bara en dag har de förlorat allting som betytt så mycket. Istället för att låta gubbarna i kommunhuset köra över dem bestämmer sig Jens för att återgå till sitt kriminella liv för att fixa ihop pengar till en återbyggnad av klubben. Sten har inte mycket mer att förlora och gör därför Jens sällskap. Knappt en vecka går innan de får ta konsekvenserna av vad de har gjort. Berätta gärna vad ni tyckte. Tack så mycket! OBS!! NYARE VERSION FINNS I INLÄGG #9!! Schackklubben.pdf
 9. Det är sant men jag vill gärna introducera killens kriminella sida så tidigt som möjligt.
 10. MattiasA: Nu när jag tänker efter så finns det egentligen ingen anledning till varför jag inte kan visa dessa saker visuellt. Ditt första exempel tyckte jag om, kanske skulle passa lite senare in i filmen. Tack så mycket!
 11. Det glömde jag säga. Senare i filmen kommer klubben att splittras och huvudpersonen kommer att börja råna näraffärer för att få ihop pengar till att få igång den igen. Så hans kriminella sida kommer komma upp igen. Det är ungefär så här jag hade tänkt börja filmen. Om kommungubben läser upp att killen har sköt sig förvånansvärt bra de senaste månaderna sedan han gått med i en schackklubb, och sedan följer upp med frågan: "Kan klubben ha med saken att göra?" där killen svarar: "Ja...kanske." Sedan kanske vi ser när killen cyklar ner till klubben och får reda på att den ska stänga. Skulle det funka eller blir det för tydligt? Tack så mycket för alla svar!
 12. Hejsan! Just nu håller jag på att skriva ett manus om två kompisar som äger en schackklubb tillsammans (Synopsis i Kolla mitt manus!). En av killarna ska ha varit en före detta brottsling som genom schackspelandet har fått kontroll över sin kriminella sida. Den andre ska ha träffat sin fru i en schackturnering mm (Tack jbergman!). Hela filmen kommer att vara packad med sån här information som jag inte vill eller har tid att visa visuellt men som är väldigt viktigt för publiken att veta för att mer sympatisera med huvudpersonerna. Så på vilket sätt ska jag ge publiken informationen? Det är detta som jag tycker är svårast med att skriva manus. Jag har väldigt svårt att berätta information om mina karaktärer utan att det blir för övertydligt. Jag vill till exempel inte att personerna sitter runt ett bord tills huvudpersonen säger: "Om jag inte spelar schack så kommer jag sugas in i kriminalitet igen!" Så hur brukar ni göra för att ge viktig information om era karaktärer? Tack så mycket!
 13. Tack så mycket Jakob! Du har absolut rätt i det du säger. Jag ska spåna lite mer på huvudpersonen och hans bakgrund mm och så ska jag ta reda på hur långt fängelsestraff som är rimligt. Coolt att du har varit en av dem bästa schackspelarna. :D Tack för bra tips! Mer synpunkter uppskattas!
 14. Hejsan! Jag har en liten idé som jag har tänkt på lite varja dag den senaste veckan. Manuset är tänkt att skrivas som en svart komedi. Här är en kort synopsis om historien, längre ner berättar jag mina tankar kring det hela. -Två kompisar, en smal ung kille i 19-årsåldern och en rundlagd 50-åring äger tillsammans en schackklubb i en stor sal nere i stan. Salen ägs av kommunen som också har gett bidrag till den snabbt växande klubben med cirka 60 medlemmar, de flesta pensionärer. Det har alltid gått bra för klubben som har blivit lite utav ett signum för den lilla småstaden där alla invånare känner till schackspelarna. En dag bestämmer sig dock kommunen för att plötsligt stänga ner huset där schackklubben har sin sal och bryta av bidragen för annan prioritering mm (Val av annat politiskt parti?). Klubben får nöja sig med ett trångt garage och snabbt börjar medlemmar att hoppa av. Snart är det bara den unga killen, 50-åringen och 5-6 människor med inget bättre att göra kvar. Klubben är så gott som bortglömd. Från det att kommunen bestämmer sig för att "ignorera" klubben till det att den blir bortglömd händer en rad andra negativa saker som får dem resterande medlemmarna (som kanske redan inte är 100% mentalt friska) att förlora all kontroll och spontant börja gå loss på kommunalhuset nere i stan. I deras ögon har kommunen tagit ifrån dem det enda kvar i livet. Klubben har varit deras undanflykt från alla problem i vardagen och en stor källa till glädje. Konsekvenserna av raseriutbrottet blir fängelse för sabotage. Inne i fängelset upptäcker de till deras förvåning och glädje en större sal än de hade från början, full av schackspelande kriminella. Här har de 4 år på sig att spela schack, helt i lugn och ro. Idén fick jag rätt långsökt från den ryske schackspelaren Garri Kasparov som ständigt kritiserar Vladimir Putin och hans politik. Det finns ett visst samhällskritiskt budskap i berättelsen men den stora anledningen till varför jag vill skriva manuset är för att jag tyckte att det var en rolig historia med många chanser till underhållande situationer och människor. Det är inte så viktigt att manuset blir till film men om den skulle bli det skulle den vara filmad i svartvitt eller mycket svala färger med mycket fasta kameror, typ som Jim Jarmusch filmerna. Jag behöver dock lite synpunkter på vad ni tyckte om historien mm. Det största problemet är ju att få publiken att fortfarande sympatisera med schackspelarna efter att ha gått loss på kommunhuset. Att få publiken att tycka att det nästan är en rätt handling. Hur ska jag göra det? Vilka negativa händelser ska hända dem mer än att de förlorar salen och bidragen? Några förslag? Hur ska jag visa att schackklubben var det bästa som fanns för dem? Det måste hända mer dåliga saker för att de ska handla på det här sättet, ändå om de inte är 100% mentalt friska. Alla tips och synpunkter uppskattas, inklusive namnförslag på filmen. Tack så mycket!
 15. Rogge: Jag gjorde som du sa men det är detsamma ändå. Det funkar inte heller med att trycka på komma. I min composition har jag mpeg2, wmv, Realmedia, filmstrip, video for windows, mm mm. Slutfråga: Vad menar du? Filmen? Ja, det ska vara ljud på den men det kommer inget när jag spelar upp den i compositionen.
 16. Det gick mycket snabbare att rendera den men den är fortfarande lika hackig och det finns fortfarande inget ljud :S
 17. Okej tack, men jag hittar inte Microsoft DV AVI. Hittar bara Microsoft DV. :S
 18. Hur ändrar jag till det? Är det när jag väljer färgerna till filtret?
 19. Hejsan! Jag har ett problem med AE. Jag har spelat in en kortfilm på ca 6 minuter och jag vill gärna sätta dit ett super 8 filter men varje gång jag gör det och ska rendera den (make movie) så tar det typ 1 och en halv timme, och sen när jag spelar upp den i tex VLC så hackar den jätte mycket och det kommer inget ljud. Är det någon som vet vad jag ska göra? Tack på förhand! :)
 20. hmm okej, jag har ritat en flamma och satt dit en blå bakgrund, ska jag sätta in bilden i After Effects nu? Hur gör man då så att den hamnar framför pistolen? :P
 21. Jo jag menar mynningsflamman precis som du säger. :) Kan någon förklara hur man gör tack?
 22. Hejsan! Jag är rätt ny till After Effects och undrar bara om och i så fall hur man lägger till skott effekter till pistolen. Skulle vara riktigt tacksam om någon förklarade för mig. :) Tack på förhand!
 23. Så nu har jag blivit lite nöjdare med manuset men jag har helt och hållet fastnat i slutet, jag vet inte hur det ska sluta. Ska dom dö eller ska dom i alla fall lyckas med rånet eller ska dom smita eller ska dom bli tagna av polisen eller, eller, eller....:P Kom med förslag tack! :) Microphone Check V8.pdf
×
×
 • Create New...