Jump to content

BoBBo

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Erik Åberg och Oskar Wrangö
 • Interests
  Jonglering & film
 1. Hejsan, jag har försökt att få ljud i mina hörlurar när jag ska redigera i premiere cs3. Men det är helt tyst, det kommer bara ut ljud ur mina högtalare. Spelar ingen roll om jag byter så att lurarna ligger som standard, eller om jag till och med kopplar ut dom vanliga högtalarna. Är det helt enkelt så att det inte går att redigera med lurar, om det ska gå, fins det några inställningar som jag måste fylla i för att det ska fungera? uppskattar så många svar som möjligt !! // BoBBo
 2. Hej alla! Jag är ganska nybörjaraktig när det gäller allt tekniskt med filmning och redigering. Jag brukar vanligtvis bara filma, lägga in på datorn och sen klippa ihop något lätt. Men nu är det så att jag var med på SVT igår och har lyckats komma över en .AVI fil med hela programmet. Den fungerar fint att kolla på i VLC och Windows Media Player, men när jag ska lägga in klippet i Premiere så blir det bara en ljudfil. Fins det något som helst sett att få filmfilen till en filmfil ist för att det ska bli en ljudfil.
 3. BoBBo

  Film namn?

  Hejsan, jag är en jonglör som även är intreserad av film! På min hemsida ( http://www.bobbo-jonglor.se ) har jag filmat och redigerat lite videos när jag jonglerar! Nu har jag filmat klart ytterligare en film. Jag står och jonglerar i en park, det är det ni behöver veta! den beräknas vara färdig på tisdag kväll men det stora problemet är att jag har sån dålig fantasi så jag kommer inte på någon skön titel på filmen. Jag har fårr förslaget " I Throw Up In The Park" En liten ordlek! Men jag vet inte om jag är riktigt nöjd med det så jag skulle vara glad om jag fick fler förslag på vad en "
 4. Jadu... det lilla exprimentet fungerade inte för mig! några andra förslag??
 5. Hej hej hallå.. Jag har en lite gammal kamera! En Sony Handycam hi8. *pinsamt* I alla fall, när jag startar den nu så kommer det upp ett "fel medelande" Det blinkar C:31:40 är det någon som vet vad det fel medelandet betyder? Eller vad jag kan göra åt det?? Jag är tacksam för svar!!
 6. Hej hej hallå... Jag har ett litet problem med Pinnacle studio 9. Ett exepmpel kan vi ta något som hände mig för bara någon dag sen. Jag satt och redigerade film, sen när jag var klar. (Jag tycker om att redigera i delar, typ 1 del intro sen ett nytt projekt för första "handlingen" eller vad man ska säga! jag tror ni fattar!) I alla fall så hade jag redigerat klart Intro delen, jag sparade projektet. Sen skulle jag göra om det till en film fil. Ja ändrar alla inställningar som jag vill ha det sen börjar sparandet. När det har blivit en film fil öppnar jag den, då ser jag att det saknas
 7. men virus ska v´äl inte radera ut alla filer? det ska väl bara skada dom eller typ sega ner datorn?? Isåfall så försvann alla virus när allt var borta för ja instalera om norton och panda... och dom hittade inga!!
 8. ja precis.. återställda... Jag sitter inte vid min dator nu!! jag sitter på skolan... jag vet inte om jag ens kommer våga ladda hem msn vid datorn när jag kommer hem!! det är faktiskt läskigt!!! men jag har ingen gratis suport, så jag vill inte ringa dit i onödan... :S
 9. Hej hej... Ehm, det konstigaste hände mig igår kväll... Jag satt och redigerade film och sen började allt gå jätte långsamt! Så jag sperade projektet och startade om datorn... Sen när datorn startats om så är ALLT på den borta.. Alla användare, filmer, bilder, musik... ALLT... hur kan detta ha hänt? Båda hårddiskarna fungerar så det kan inte berott på en crash... Finns det någon logisk förklarning? Jag är tacksam för svar!!
 10. Hejsan, Jag har redigerat några minuter till en liten film tävling på nätet. Men jag skulle behöva få in text i filmen... Jag redigerar i Adobe Premiere 6.5 och det ända sättet att få in text som jag vet är att skriva en text i Photoshop med transparant bakgrund sedan importera in det i filmen... Finns det inget lättare sätt? att man kan hitta i programet "kicka här för att lägga till text". Och hur gör man sen för att få efter texterna rullande? Jag är jätte tacksam för snabba svar!
 11. Hejsan... Jag gör lite filmer då och då! Men jag lyckas aldrig att få dom i så bra kvalle. Jag vet inte om det är för att jag importerar i fel format (mpg) eller om jag sparar det i fel format, (oftast mpg). Jag undrar såklart vad man ska göra för att få den bästa möjliga kvallen utan att behöva köpa en kamera värd 25.000:- Är det något importeringsprogram jag ska använda? Vilka format är det jag bör använda? Snälla svara, jag skulle behöva det!!
 12. Hejsan... Jag har ett litet problem! När jag har suttit och redigerat massa i adobe premiere och ska spara filmen som en film fil. Så blir det alltid massa sträck över mig eller mina kompisar när vi rör oss. Vad är problemet och vad kan man göra åt det?
 13. Jo, det är bara en scen... men problemet är det att en av dom 2 killarna i scenen kommer att fastna med benet i droppslangen så den rammlar å skit... vet inte om man fr göra så på ett sjukhus!!
 14. Hejsan.... Finns det någon som kan förklara för mig hur en blue/greenscreen fungerar?? Räcker det med att man hänger upp ett blått lakan? Å hur gör man för att ersätta det blåa/gröna med en bakgrund som man istället vil ha?
 15. Hmm okay... finns det inget digitalt skit man kan få för dom pengarna??
×
×
 • Create New...