Jump to content

Magnuz

Members
 • Posts

  199
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by Magnuz

 1. Äntligen är jag klar med denna film! Det är en crossover mellan Star Wars och Pokémon 🙂 Jag har jobbat med den här filmen fram och tillbaka i 3 år så det känns verkligen skönt att den är klar 🙂 Vad tycker ni? Har ni några frågor om projektet så är det bara att fråga på 🙂 Bilder från filmen: Ni kan se filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=aT66qORbNdo
 2. Tänkte slänga upp trailern till min nästa kortfilm :) Det blev en mycket större produktion än vad jag tidigare har gjort. Vi i mitt team är väldigt få men jag tyckte att vi fick till det rätt bra :) Tänkte beskriva mer om projektet och allt det där när filmen är klar men om någon nu har några frågor så är det bara att fråga på :) Bilder ur trailern: Trailern:
 3. Tjena Johnna! Hittade kanske inte den rätta lösningen men vi gick genom en sida som heter "Fiverr". Det är en sida där frilansare kan sälja sina tjänster typ. Personen i fråga skapade ett konto och vi betalade genom det. Jag kom dock inte ihåg riktigt nu hur jag bokförde det.
 4. Tjoho! Nu är nästa film i min serie uppe på Youtube! :) Vet inte om någon här följer den men detta är avsnitt 8. Man kan se alla avsnitt utan att se dom tidigare innan men för att få en bättre förståelse är det såklart bäst att se alla :) Denna gången blev det något helt annorlunda, en serietidning! Jag har alltid gillar mediekonvergens så det här avsnittet gjorde jag till en serietidning :) Men jag nöjde mig inte där utan gjorde den till en motion comic, alltså en animera serietidning :) Jag är faktiskt rätt nöjd med resultatet om jag ska vara ärlig :) I detta avsnitt introducerar Andreas sina pokemons till hans nyaste pokemon, Drowzee! Allt verkar frid och fröjd till stunden när Andreas nämner att Drowzee måste gå tillbaka in i sin pokeball, eftersom Andreas kontrollerar honom... Allt är ritat av min kompis Dimas och jag har animerat det i After Effects. En kille vid namn Anthony Sevins har gett sin röst till alla karaktärer utom... SPOILER, SPOILER Kylo Ren som två personer som heter Andrej och Max har gjort. Om det är några frågor så fråga på :)
 5. Äntligen är den uppe efter en grov försening :p Filmen var egentligen klar för över ett år sedan men av olika omständigheter så är det inte förrän nu den är uppladdad. Så... Vi har gjort en serie som handlar om grejer i det verkliga livet (in real life). Det är en vanlig person (min bror Andreas) som slängs in i olika situationer där det oftast handlar om att Andreas hamnar i spelens alla världar. Han har besökt mushroom kingdom från Mario, Grenn hill zone från Sonic och lite andra världar. Den här gången besöker han det legendariska landet Hyrule från Zelda-spelen :) Filmen handlar om att en drake rövar bort Andreas nyfångade pokemon. För att hitta sin förlorade pokeboll teamar upp med Link som också vill komma åt draken... Allt är filmat med en gh4 och ett 12-35mm objektiv och nästan allt är filmat på en gimbal (came tv 7800). Budgeten för hela filmen var ca 5 000. [video=youtube;X-O8yUUhNN8] Om någon har någon kommentar så är det bara skriva och om någon har någon fråga så fråga på :)
 6. Okej, jag kommer kanske köra på ett proxy workflow men kommer även att köra in ett 1080 ti i datorn så det får lite mera kräm. Men alltså det finns ju en uppsjö av 1080 ti kortet, STRIX GAMING OC, Gaming X, Xtreme Edition och typ 10 stycken till. Jag fattar inte riktigt vad som är skillnaden om jag ska vara ärlig... Vilket rekommenderar ni?
 7. Det är ju sant att man skapar typ proxys när man renderar. Det kanske får bli någon slags proxy ändå då. Men är rätt ny med det har med proxy. Visst blir det så att om jag gadar eller lägger effekter på original filerna så syns inte det i proxyn och tvärt om? Men hur blir det i After Effects? Jag kommer jobba kanske mycket med solids och pre-composea och blanda olika compositions och sådana saker. Men till exempel om jag gör en proxy fil på ett klipp till 1080 säger vi, gör en solid och och använder pen tool och gör en mask. Hur blir det då när man använder originalfilen sen? Kommer den soliden att vara samma storlek eller skalas den upp? Det finns ju också en hel del andra effekter som är "storleksberoende" eller vad man kallar det, dock den enda jag kan komma på nu är advanced lightning (dock ingen jag kommer att använda).
 8. Just ja! jag glömde skriva det. Allt ligger på en 4k timeline och den kommer att exporteras i 4k. Allt är filmat med RED EPIC-W med helium sensorn. Det är filmat i RAW och det blir ju .R3D filer. Codecen heter väl REDCODE RAW tror jag. Jag har också tänkt på något slags proxy flöde men det fungerar väl ändå som sagt hyfsat i premiere med 1/8 i upplösning. Jag ska ju ändå grada allt efter jag har klippt allt. Men det är ju som sagt mest i After effects som allt blir lite tungt. I premiere funkar ju det fast workflowet blir betydligt segare än i vanliga fall eftersom jag måste rendera ibland. Men i After effects blir ju bilden bara svart (alltså i själva composition fönstret) om jag lägger på lite effekter. Där har jag också fått upp ett felmeddelande om gpu:n.
 9. Tjena! Jag tänkte uppgradera mitt grafikkort till min dator. Redigerar mest 4k men nu sitter jag med ett projekt i 8k och jag tror att jag behöver uppgradera grafikkortet. Jag jobbar också ganska mycket med Autodesk Maya, After effects etc. och redigerar i Premiere Pro. 8k funkar väl helt okej i Premiere om man spelar upp i typ 1/8 eller 1/16 upplösning utan några som helst effekter. Men om man lägger på någon effekt så är det kört :p men det funkar såklart sen om man renderar :) I after effect fungerar det inte så bra. Om jag läggar på typ 2 effekter och gradar lite så varnar den på gpu:n typ... Jag är ganska dålig på datorer och sånt så jag vänder mig till er för att få hjälp! Här är datorn jag har nu med alla komponenter (eller vad det heter :p ) Intel i7 5820K 3,3 GHz 15MB EVGA Supernova G2 550W, 80+ Gold, Modulär Adata 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz XPG Z1..... x2 så alltså 32 gig sammanlagt Asus X99-A/USB 3.1 Samsung SSD EVO 850-Series 250GB 1TB Seagate Desktop HDD 7200rpm 64MB (har såklart massa externa också men det känns inte relevant med hårddiskarna) Cooler Master Hyper 212 EVO ASUS STRIX GTX 970 DirectCU II OC Fractal Design Define R5, Svart Jag har kollat lite och ett geforce 1080 ti verkar ju bra. Men jag har ju märkt att det finns ju massa olika modeller av det grafikkortet. Vilket bör jag välja? Rekommenderar ni något annat? Får ett sånt kort plats i min dator?
 10. Tack för svaret Fesley! Jag vet. Och det har har hört och läst innan så brukar dom vara duktiga och hjälpsamma så jag blev lite snopen när jag fick det svaret. Jag frågade även om dom hade något telefonnummer som jag kunde vända mig till men det hade dom inte heller. Sen är det ju det att denna person aldrig kommer att jobba här i Sverige utan spela in rösten i USA, om jag har förstått rätt gäller lite andra regler då också. Jag ska kolla upp typ "frilans finans" eller "coolcompany" eller något sådant företag, det kanske kan fungera.
 11. Hej allihopa! Jag har en liten fråga som någon kanske har ett svar på om jag har lite tur. Det är så att i min nästan film kommer en voice over artist från USA göra en röst. Nu är det bara så att denna person är en privatperson och inte har något företag så jag vet inte riktigt hur betalningen ska ske... Det handlar om 280 dollar. Jag vill ju inte direkt göra det svart. Någon som vet hur jag bör göra? Jag ringde till skatteverket och pratade med dom och svaret var "ring till USA". Någon som vet typ hur man kan komma runt att lämna kontrolluppgifter och dylikt? Jag vet inte riktigt hur det fungerar i USA med allt. //Magnus
 12. Hej! Nu är min nästa film ute i min lilla serie om "in real life" händelser. Detta avsnitt är ganska olikt dom andra jag har gjort då den är mer likt en dokumentär än en spelfilm. Jag filmade med min panasoinc gh4:a med ett Panasonic 12-35mm 2.8 objektiv. 3d modellerna är gjorda i Zbrush och Maya. Jag har 3d-trackat i Boujou och compositen är gjord i After Effects. Sen är filmen redigerad i Premiere Pro. Om någon har några frågor är det bara att fråga :)
 13. Om du inte gillar Flycam HD-3000 (som kräver en del övning) kanske du ska kolla in en enhands-gimbal om du vill ha något litet och smidigt :) typ "CAME-Single 3-Axis Handheld Camera Gimbal" eller "Pilotfly H2" eller "Zhiyun Crane Stabilizer". Finns en uppsjö av dom :)
 14. Tack :) Ja, det är rätt dyrt men jag tyckte om musiken så jag köpte låtarna :) Och ja, Youtube har blivit extremt petiga vad gäller ljudbiten. Youtube har ju ett verktyg där du kan ladda hem låtar från direkt från Youtube som du får använda i dina videos :) Vissa är det bara att använda medan vissa måste man uppge upphovsrättsmannen samt låttitel i beskrivningen. Men det står ju vilka låtar det gäller :)
 15. Nästan all musik är köpt på http://www.premiumbeat.com. Sen har Youtube ett verktyg där man kan se vilka låtar man får använda som är copyrightskyddade (men man delar intäkterna med låtskaparna) och jag tror jag använde 2 sådana låtar :)
 16. Hej! Det här är verkligen inte typen av videos jag brukar ladda upp men jag och min flickvän åkte till Island och gjorde en Island Road Trip video! Det är nästan som en lite guide om man vill göra en road trip själv där. Vi berättar och visar kartor vart vi åkte och vad vi gjorde varje dag. Kartorna kan man också ladda ner i beskrivningen :) Jag är ganska nöjd med resultatet trots den enorma längden på den :p Hälften är filmad med en Gopro hero 4 och hälften med en Gh4, 12-35mm. Så om ni är sugna på att åka till Island kan ni kolla in denna video :)
 17. Jag har inte gått någon av utbildningarna du beskriver men om du vill jobba med film rekommenderar jag INTE Digital medieproduktion i Umeå iaf :p Det är mer mediebegrepp, utveckling av koncept och sånt. Men det är en bred medieutbildning, man får prova på film (dock ytterst lite, iaf spelfilm), utveckling av koncept, prova göra spelidéer och ibland kan det bara vara plugg i typ 1 månad i sträck. Jag har också pluggat postproduktion på distans som Örnsköldsviks folkhögskola anordnar. Det är några gemensamma träffar men allt är stationerat i Stockholm så träffarna sker där. All redigering/klippning sker i Avid media composer, först går man grundligt igenom programmet och sen får man massa klippuppgifter. På slutet av kursen får man välja om man vill göra ett prov så att man blir certifierad av självaste Avid. Om man klarar det blir man certifierad i programmet. Hyfsad bra kurs på 1 år och certifieringen är gratis men som annars kostar fler tusen om jag fattade det rätt.
 18. När jag pluggade fick vi testa på autodesk matchmover för att tracka. Idag använder jag mig av boujou eftersom det var många i min klass som använde det och kunde det programmet bättre än autodesk matchmover. Då var det lätt att höra med dom hur allt fungerade :p och som jag fattar det ska boujou vara väldigt bra när det gäller 3d-tracking. Du kanske ska kolla in det :) Det finns mycket tutorials på det programmet på youtube också :)
 19. Tack för infon Smörgåsmannen :) Jag har även läst att mottagaren ska vara lite sisådär. Men jag var på elgiganten och kände lite på den idag! Jag gillade inte alls MX Mastern. Jag är 192 cm lång så antar att jag har ganska långa händer. Jag gillar att ha hela handen över musen och när jag hade det så lyfte främre delen av musen från bordet (antar att jag läger ganska mycket tyngd på bakre delen av handen). Den är ju lite formad på det viset och det passade tydligen inte mig. Jag gillade inte heller hur bakåt- och framåt knappen var placerade. Tyckte dom satt alldeles för tätt och jag tror att jag ofta skulle trycka på båda knapparna om jag bara skulle backa/trycka framåt. Däremot hade jag innan också kollat på en Logitech G602, en mus som också fann på elgiganten. Jag gillade den skarpt! Mycken skönare för min hand och tror även att knapparna kan komma till hands för diverse "short cuts" :)
 20. Har du en laptop eller stationär? Många laptopar har ju inte full hd på skärmen och då kan det bli hackigt därför. Jag hade för ett tag sedan en laptop som inte hade en full hd-skärm som jag inte kunde spela upp 1920X1080 eftersom det hackade. Dock när man kopplade upp den på en full hd skärm gick det.
 21. Tack för svaret, jag ska kolla in den :) Jag har kollat lite på Logitech MX Master som många som redigerar verkar använda. Någon som har någon erfarenhet av den?
 22. Hej! Jag hade tänkt att köpa en ny mus då min nuvarande fungerar lite dåligt. Tänkte höra vad ni har för några och om ni kan rekommendera någon för mig :) Jag redigerar i Preimere Pro, After Effects, Boujou och 3d programmet Autodesk Maya. Problemet med min mus som jag har nu är att knappen som man tycker ned med scrollhjulet inte fungerar längre, vilket är mycket viktigt när man använder Maya. Mina krav är väl att den ska vara skön, trådlös vore trevligt och ha en fram- och tillbaka knapp på musen. Jag kan tänka mig att betala upp till ca 800 kr Har ni några förslag? :)
 23. Hej! Det var väldigt länge sedan jag laddade upp något på youtube nu. Det är som svårt att hinna med när man jobbar heltid och vill ha lite fritid också. Jag och mitt lilla "team" har även haft andra problem som datorhaveri, inflammation långt ner i luftrören mm. Men jag har filmat ganska mycket och nu har jag klipp ihop lite olika klipp från kommande projekt. Jag är nöjd och hoppas att ni gillar det :) Och om någon har någon fråga är det bara att ställa den :)
 24. Jag såg den här videon för någon dag sedan. Kanske passar bra i denna tråd. Den går igenom hur man gör en film och vilken utrustning man kan använda sig av på mindre än 1 000 dollar, ca 8 700 kr.
 25. Okej, nu har jag en fråga till! I christopher Nolan filmer (Batman filmerna och Intersteller t.ex.) så använder han svarta bars ibland och ibland inte fast det är samma film. Det kan vara typ 5 min med svarta bars och sen kommer det 1 klipp när det inte är bars och sen fortsätter det med bars osv. Jag blir rätt irriterad på det faktiskt. Tänker på det varje gång det byts. Någon som vet varför han gör så? Det är oftast när det är översiktsbilder eller typ actionscener tror jag. Självklart är det spoilers i dessa exempel. Här är ett exempel ur Intersteller: https://www.youtube.com/watch?v=po2yfVXuSNo Här är ett exempel ur batman:
×
×
 • Create New...