Jump to content

pinto

Members
 • Posts

  411
 • Joined

Everything posted by pinto

 1. http://www.cinema5d.com/viewtopic.php?f=16&t=8606 Där är det några som beställt från den sidan.
 2. pinto

  7d

  Jag pratade med en snubbe som skulle börja hyra ut Canon 7D med tillbehör som rail system, follow focus, shoulder support, LCD, viewfinder, matte box och flera objektiv. Hyra ett sådant paket skulle ligga runt 3000Kr per vecka sa han. Det låter ju väldigt bra. Är det värt de eller tycker ni man ska satsa på något annat för de pengarna i stället? Jag söker utrustning till musikvideo och spelfilms produktioner. Vad hade ni valt?
 3. Om du kör med Canon eos tub och dina objektiv är Olympus OM så kan du använda denna adaptern: http://cgi.ebay.co.uk/Olympus-OM-Lens-to-Canon-EOS-5D-40D-30D-400D-Adapter-83_W0QQitemZ150269958848QQcmdZViewItem?hash=item150269958848&_trksid=p3286.m14.l1318
 4. Vad är det för upp laddningsbart batteri man ska köpa om man vill kunna dra med lcd:n ut i skogen. Om jag tex köper denna lcd:n Vad skulle ni då köpa för batteri? http://www.amazon.com/gp/product/B001413EQ6
 5. jaha jag trodde det inte komprimerades på bandet. Det är ett studio jobb så det går att koppla till dator och det verkar som att det är det enda alternativet för att kunna få raw material från canon hv20. Går det att köra live inspelning med Cineform Aspect, prospect hd? Det verkar okså som att det bara är Prospect som stödjer raw inspelning. Jag är öppen för andra lösningar.
 6. Blir det mindre krävande på hårdiskarna om jag fångar in råmaterialet till Cineforms HD codec? Det blir ju mycket mindre i alla fall. Och det blir ju också billigare i med att jag inte har möjlighet att raida med mitt moderkort. Någon som har erfarenhet av Cineform hd och fångat in raw material med det?
 7. Ewa-marine VHV20 är den påsen som passar hv20/hv30 och den ska klara 10 meters djup enligt Ewa-marine.
 8. Vad menar du med "en rätt fet raid". En kraftfull pc?
 9. Vad finns det för andra hårdvaror förutom black magic hd capture card som kan fånga in okomprimerad hd. Jag använder Canon hv20 och vill veta något kort som skulle passa bra till den. Redigerar i Premiere Pro.
 10. Min bror hittade en Sony HVC-3000p video kamera på en loppmarknad men fick inte med någon batteri låda eller någon inspelnings box. Jag kan inte denna gamla tekniken, vad för grejer måste fixas för att kunna spela in med denna video kamera? http://www.betamax-video.de/bilder/kameras/HVC-3000P/hvc-3000p%20gross%20seite.jpg
 11. Min bror hittade en Sony HVC-3000p video kamera på en loppmarknad men fick inte med någon batteri låda eller någon inspelnings box. Jag kan inte denna gamla tekniken, vad för grejer måste fixas för att kunna spela in med denna video kamera? http://www.betamax-video.de/bilder/kameras/HVC-3000P/hvc-3000p%20gross%20seite.jpg
 12. Koppla in den via AV i kameran. Denna sladd: http://www.iriver.at/fileadmin/uploads/images/319x358_AV_cable.jpg
 13. Så du menar att det är så grovt? Jag såg daniels bilder och dem såg man bara att den låg lite mer åt ett håll. Ni som andvänt adapter med hv20 har ni haft så här grovt ocentrerad som jag?
 14. Fick min sista stepring igår och kunnde äntligen testa sätta fast min adapter på kameran. MEN nu har jag problem: Mattskivan ligger inte i mitten när jag kollar i kameran. Jag har hört att ccd:n i HV20 inte är precis i mitten och att den är lite mer åt ett sidohåll men det lider jag inte av, Men jag ser min mattskiva jätte förlångt upp? Hur jag än vrider stepringarna och pol filtret så blir den det. Jag har daniels mattskivehållare och den sitter helt rakt i canon eos tuben och jag har limmat fast uv filtret som jag fäster achromaten i och det är helt spikrakt. För även när jag kopplar: Stepring 43-49 49-52 och senan kopplar på massa 52mm filter så blir bilden för långt ner. Kan detta betyda att ccd:n i kameran fått en smäll eller är det mer troligt att stepringarna är snea?
 15. Vad är det för utgång eller ingång i videokameran som man kan koppla in en minikamera/spionkamera till så att man kan spela in det man filmar med minikameran på videokamerans band? Borde väl vara en ingång? Jag har in och utgångarna: AV, Mic, component out, HDV/DV, HDMI out och usb.
 16. Kan man köra med en pentax-canon adapter på canon eos tuben och köra med pentax objektiv utan att justera mattskivan?
 17. Fränt Tomtebo, bra jobbat! Vad är det för filter diameter på Nikon tubs ringarna? De som andvänt nikons tub hur har de fäst uv filtrerna och vilken storlek på uv filtrerna?
 18. Om man har en kamera med större gänga (runt 70mm) och stegar ner den till en mindre acromat lins ( runt 55mm) kan detta ge upphov till förvrängt resultat? Någon som testat eller hört något om denna macro linsen 10x ? http://cgi.ebay.co.uk/Macro-10-Close-Up-Lens-for-Canon-Nikon-Sigma-62mm_W0QQitemZ180220374906QQihZ008QQcategoryZ30070QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
 19. Oj då, nu har jag konstaterat att den ena "ring 2" av canon eos tuberna inte är identisk med den andra 2 ringen. Så nu blir det problem ,för jag andvänder den 2 ringen utan inlimmat uv filter när jag lägger in mattskivan och sen byter till 2 ringen med uv filter när jag satt fast mattskivehållaren. Och det är därför det inte stämmer. Har ni evighetsskärpan exact på evighetssymbolen? (på 50 mm objektivet).
 20. Nu har jag testat min adapter. Och jag blev inte förvånad över materialet. Jag kan få evighetsskärpa men då har jag inte fokusringen vid evighets symbolen. Har jag mattskvian för nära eller för långt bort från objektivet? Det måste väl vara så att jag har den för nära men i med att min mall var 41.2mm och mattskivan inte låg riktigt i mattskivehållaren så tycker man ju att det borde vara för långt från objektivet.
 21. Okej, humm nu blir jag lite nervös. Dock hade jag ju lite mindre längd på mallen så jag får hoppas att längderna tar ut varandra.
 22. Snyggt ODDNAME! Jag har satt dit min mattskiva på mattskivehållaren nu, Och jag får inte dom små pickarna som sitter i kanterna att ligga plant mot mattskivehållaren? Dom kanske inte ska ligga plant för jag tycker att jag tagit i väldigt mycket med tandpetaren.
 23. Jag ska bygga min adapter nu idagarna och jag kom på en sak som jag inte tänkt på innan. Om man kör med en canon-nikon adapter på canon eos tuben( http://www.kaffebrus.com/adapter-nikon-canon-eos-427.html) måste man lägga till lite på avståndet mellan objektivet och mattskivehållaren? Jag har byggt en mall som är ungefär 41mm (lite över 41mm), Ska det funka?
 24. Om man ska bygga en egen mattskivehållare vad är det viktigaste man ska tänka på? Hur påverkar det bilden ifall man har förstor fästyta där den glänsiga sidan av mattskivan ska fästas? Blir den projekterade bilden mindre? Eller är det så att mattskivan projektsera en felfri bild så länge allt ljus från objektivet rymms på mattskivans glänsiga sida? Man ska väl igentligen bara låta dom små pinnarna ligga mot fästytan?
 25. Skulle ni som byggt egen 35mm adapter till hv20 säja att materialet är andvändbart för att visas på biograf i 720p upplösning. Eller är skärpan lite för vissen?
×
×
 • Create New...