Jump to content

Jodokast

Members
 • Posts

  105
 • Joined

 • Days Won

  1

Jodokast last won the day on May 15 2007

Jodokast had the most liked content!

Personlig information

Filmskapande

 • Interests
  Film, böcker, sport

Jodokast's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Nu var det länge sedan jag kollade Phils inlägg om iPad på set men jag vill minnas att han eller någon annan skrivit om att det ska gå att använda iPad som referens monitor till RED kameran.
 2. Phil Hawkins är en regissör i England som har använt iPad som monitor och allmänt regi hjälpmedel på flera inspelningar. http://www.iphilm.co.uk/post/654807399/ipad-for-directors-part-1-introduction
 3. Johan: Bra jobbat jag gillar den här typen av kreativ produktion skulle vara intressant att se mer av vad du har gjort?
 4. Helt rätt att den typen av praktisk fotoutbildning med mycket operering och steady cert är jättebra på marknaden men även för regissörer är det viktigt att åtminstone ha jobbat i andra funktioner i film sammanhang som inte är nollbudget skolfilmer. Finns så många som säger att dom brinner för yrket men som aldrig varit på ett film set i sitt liv. Jag skulle rekomendera jobb som scripta eller regiassistent före vilken utbildning (har själv gått både molkom och DI som producent) som helst om man vill bli regissör. Så vad är nästa steg för dig nu?
 5. Jonteman: Blev så impad så jag var tvungen att ta upp det på min blogg http://www.joelburman.com/2010/10/hexacopter-an-alternate-way-to-shoot-aerial-scenes/
 6. Jodokast

  Fast?

  Daarco: Håller både med dig och inte. Skriva vidare jaa men iböand är det bättre att fokusera på resten av historien, att se till att ta sig i mål med en grundhandling som man sedan får bygga vidare på. Dvs vilka scener behövs för att bygga historien och hur länkas allt samman i slutändan. Zarakow: Bra tips, låter som du var på Robert Mckee seminariet i Sollentuna.
 7. Mycket imponerande! Finns det någon info om det lilla miraklet? Jag skulle ex. vara väldigt intresserad av att se en BTS video ifrån någon av testfilmningarna/flygningarna.
 8. Jodokast

  Kameraman

  Jag har hört mycket bra om Molkom fast det var rätt länge sen jag gick där, sedan dess har de skaffat RED och Steady cert utbildning är riktigt bra. Stockholm filmskola är väldigt foto inriktad men frågan är om utbildningen fokuserar så mycket på operatörsbiten egentligen.
 9. Vad var ditt intryck av utbildningen? Vilken inriktning gick du under andra året?
 10. Mega99: Har själv ingen redigeringsvana men oftast är ju jumpcuts ett sätt att intensifiera tempot eller i värsta fall ett sätt att byta tagningar. Vet inte vad som var fallet för oss. Jag tycker det funkar. Finns egentligen bara ett klipp jag skulle vilja ta bort. Davido: Jag lyckades låna ett helt kit privat för en dags spelning i normala fall brukar det ligga på 7-8 tusen i dagshyra så det är fortfarande en relativt dyr kamera att hyra.
 11. Jag gillar nummer 2 bättre.
 12. Davido: Återigen, killen är 19 år han är ingen unge... förstår att det kan uppfattas så i ett kort klipp som det här. Är nog enklare att förmedla i långfilmen utan att folk sitter och undrar hur gammal han är. Vi filmade med RED kameran. Den äldre varianten. Har ej koll på optik och liknande (är rätt säker på att vi körde med Red's egna gluggar) sen lyckades jag få loss en väldigt duktig Steady cam kille, jag vet inte hur mycket det märks men det underlättade enormt för oss att hinna med allt vi skulle.
 13. Daarco: Jag gav faktiskt det förslaget också rätt tidigt i klipp processen men i slutändan valde vi att ha med red bull delen eftersom filmen handlar om konsekvenser av insomnia. Tack för input, du är den första förutom jag själv som tänkt i dessa banor!
×
×
 • Create New...