Jump to content

Mr. Revolver

Members
 • Posts

  13
 • Joined

Mr. Revolver's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hejsan! jag ska göra ett par klipp i FCP med stilbilder som ska vara i 16:9, sedan exporteras ut till DVDSP för exprtering i 16.:9 Nu till min fråga, jag är van att jobba i AE där jag gör 720x576 anamorphic, nu när jag satt inatt och gjorde om de enorma bilderna så de skulle passa på 720x576 dokument i photoshop. fan har jag tabbat mig då. ska bilder som man vill ha med i 16:9 produktion vara 1024x576. eller funkar det en standar PAL 720x576 psd fil?
 2. Tjernare! Om man ska göra en videovisning som visar sig på 8 plasma skärmar. Hur fungerar detta tekniskt. Kommer alla vara seriekopplande så det kommer igentligen vara en jättestor TV?, och säg om man tex bara skulle spela på en skär eller flera olika klipp på 3 av skärmarna.. eller vad är möjligt.. Någon som har testat detta! /Fredrik
 3. Wooo jag installerade alla filer som följde med final cut studio och gick från 47 gig eller liknande ner till 14 gig på min power book.. någon som har tips på filer jag kan ta bort för att fri göra lite diskspace. det finns säkert med en massa tutorial och liknande.. vore skönt att kunna spara något mer på datorn HD :-) Jag har 2 separata hårdiskar, kanske kam kan lägga någar filer där som man inet jobbar med hela tiden ?
 4. Jag har en liten fundering någon kanske kunde hjälpa mig räta ut :-) När man försöker matcha en scen i After Effects till antingen 3D eller en riktig kamera får man ju oftas inte någon kamera data att utgå ifrån. Därpå man måste ställa in dessa i Camera Settings. Detta är inte alltid så lätt tycker jag :-) Till min fråga: After Effect använder sig ju av pixlar som sin primära "units" Vanliga kameralinser och film storlekar mäts ju oftast i milimeter. Hur ska man översätta mellan de olika "units", spciellt när man försöker matcha kameran i after effects till scener från tex maya eller riktiga klipp. läste någonstanns följande: 72 Pixlar = 1 inch 1 inch = 25.4 millimeter 1 millimeter = 2.8346 Hoppas jag förklarar så ni fattar vad jag menar :-) Men är det någon som har något smart råd hur man ska tänka här.
 5. tack för svaren. Jag ska åka till ett företag som jobbar med både shake och DF, så får jag titta lite på hur de verkar. Men jag tror att det lutar och shake faktiskt då jag sitter på mac redan :-)
 6. Eter installationen av tiger i går, slutade After effects fungera som det ska. Det hittar inte det svenska tangentbordet ??? Det finns ett sätt att komma runt detta som en tillfällig lösning-- med att man väljer amerikanskt tangentbord i systeminställningar. Fan att det alltid ska vara krångel vid uppdateringar, nu måste jag sätta mig på en av PC burkarna på jobbet för att slutföra projektet. Borde inte både Apple och Adobe tänka på sådana här saker vid uppdatering?
 7. Jag funderar på att inskaffa ett nodbaserat program. Någon som har erfarenhet av något. vad skiljer de åt och gärna lite tips vilket som är värt att lägga pengar på? Ser att Shake 4 kan användas både på Linux och på mac? vad kommer skilja dessa olika licenser ifrån varandra? är det bara en prisfråga om datorkraft föt de båda. Vilka program jobbar post-produktions bolagen i.. Undrar bara lite allmänt om detta :-)
 8. tjenare! japp det förstår jag :-) Vi säger så här. Jag ska göra ett projekt i After effects. Jag får både 4.3 och 16:9 material filmat från en DV cam camera. Hur ska jag lägga upp compen i AE för att det ska bli rätt sen när jag exporterar ut den. Det ska visas på TV.
 9. Hejsan alla! Jag ha en fundering om 16:9 formatet. Det florerar runt en mängd olika format typer på 16:9. Det finns ju en del som säger att man ska jobba i 960 x 576, Sen finns det en del som jobbar i 1024x576 square, där man sen kan gå ner till anamorf 720, Det ger väl en upplösning för att tex göra utsnitt i 4:3, man slipper ful skalning med aspekt preview mm Sen finns det ju After effects egna inställningar PAL D1/DV Widescreen 720x576, med en pixal aspectratio D1/DV Pal Widescreen (1.42) Sen har du vanliga Pal D1/DV, 720x576 Pixel Aspect Ratio D1/DV Pal (1.07) Skulle ni inte kunna hjälpa mig reda ut detta lite :-), vad jobbar jobbar ni i, vilket är bäst osv.. Det hade varit kanon snällt..
 10. Tjenare alla tack för era svar!! Sorry jag skrev lite fel i med mina små prinskorvs fingrar :-) Det är en ler och dockanimations film. inte en ren cellanimations film. Där håller jag med om att det kan se konstigt ut om det hade varit på lagd rök från ett postproduktions progam. Det passar inte helt in. Men det är en blandning av leranimation och dock animation, som är inspelad mitt en greenscreeen. Bakgrunds materialet är gjordt i maya. Det är här jag ska lägga på effekter med After Effects, har inte pengar i projektet att köpa in något av de andra postproduktions programmen. Eventuellt något plugin till AE
 11. Hejsan! Om man ska lägga på vardagseffekter som rök, dam osv på tecknade filmer. Finnsd et några bra råd. Jag har jobbad i AE länge men inte lagt på effekter i tecknadfilm. Vet att trapcode har ett plugin som heter Particular där smoke osv finns med. I AE 6.5 finns ju även particle playground. Men är det någon som har jobbat med detta och kan ge lite tips. Kanske det finns andra metoder eller till och med program?
 12. Ja utomlands är ju helt klart ett alternativ. Kollade i Kalmar, men det var inte riktigt det som jag hade tänkt mig. Kanske det finns någon privatskola som utbilder i det. Föresten så kanske Adobe utbildar. Så att man kan bli Certified Expert hos After Effects? någon som vet mer om det. Eller kanske man ska söka någon skola med inriktning på video för att lära sig mer om dessa sakerna.
 13. Hejsan Alla! Jag är ny här och detta verkar vara ett kanonbra ställa att skaffa mer information på. Jag har en liten fråga, är det någon som vet om en utbildning i Sverige som är speciallicerad på postproduktion? Jag jobbar i dag i After Effects, och brinner för att lära mig mer, om allt, inte kanske specifikt AE men mer om effecter, greenscren, motion camera osv. Därför undrar jag fall ni har tips på ställen man kan söka sig till
×
×
 • Create New...