Jump to content

Shake vs fusion?


Mr. Revolver

Recommended Posts

Jag funderar på att inskaffa ett nodbaserat program. Någon som har erfarenhet av något. vad skiljer de åt och gärna lite tips vilket som är värt att lägga pengar på?

 

Ser att Shake 4 kan användas både på Linux och på mac? vad kommer skilja dessa olika licenser ifrån varandra? är det bara en prisfråga om datorkraft föt de båda.

 

Vilka program jobbar post-produktions bolagen i..

 

Undrar bara lite allmänt om detta :-)

Link to comment
Share on other sites

På Mac har ju Shake fördelar iom integration med Final Cut pro samt att priset är typ hälften av Linux versionen. Det brukar ju skojas om att man får en G5a "på köpet" med Mac versionen. Sen har man ju gratis klusternoder på Mac (om man nu har en hel hög kompetenta Macar som står och skräpar).

 

Shake har iom prissäkningen åxå börjat användas mer i projekt utan skyhög budget, som reklamfilmer och liknande.

 

DF har ju en del funktioner som Shake inte har, som 3D. Det återstår att se hur bra 3D stödet i Shake 4 blir men av vad jag läst verkar det lite begränsat och "påklistrat i efterhand".

 

Jag kan knappast kallas opartisk (har aldrig rört DF) men av vad andra sagt så verkar de flesta föredra Shake till det som Shake är bra på även om de har DF för vissa saker. Men självklart använder många DF till allt åxå.

 

Personligen gillar jag Shakes direkthet. Den gör det den gör väldigt bra. Sen är det ju inte så dyrt om man räknar med vad man kan spara in på plugins man annars skulle köpt (till AfterEffects tex.). Till Shake finns ju hundratals gratis Macron som gör samma saker som plugins för tusentals kronor gör i AE.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...