Jump to content

Gustaf Liljegren

Members
 • Posts

  12
 • Joined

Everything posted by Gustaf Liljegren

 1. Vi gjorde den som ett projekt i en kurs som heter Digitala medier. Använda kameror är Nikon D600 och Canon 600D. Använda program är Endorphin för simulering, Boujou för cameratracking, Cinema 4D för 3D-modellering, riggning och animering. Sedan Premiere pro och After effects för klippning, och övrig redigering. Ville mest se vad vi fick för reaktioner, kritik, glada tillrop, vad som helst :) / Gustaf Liljegren
 2. Hej, Vi är fem studenter som pluggar Civilingenjör i Medieteknik på Linköpings Universitet. Vi har gjort en 2 minuter lång kortfilm där vi har fått in en 3D karaktär i verkligheten. Filmen handlar om hans "Every-day-struggles" och vi vill gärna visa den för så många som möjligt så därför delar jag med mig av den här. Hoppas att ni gillar den!
 3. Lägg in ljudklippet i någon slags soundcomposer eller soundeditor och höj klippets reverb, sen kan du kanske som tidigare nämnt höja pitchen litegran, och sen sänk volymen lite. Men själva ekoeffekten får du genom att höja klippets reverb, dock får du nog justera lite så att det inte låter som att det är i ett stort rum utanute i skogen Rekomenderar tex Fl Studios "Fruity reverb 1/2"
 4. Du borde ha spelat in det i "p" från början, då "i" är interpolerat vilket betyder att varje frame kommer bli som ett foto med hög slutarhastighet, men efter allt är redigerat och klart bör du exportera det i 24/25fps i 1080p beroende på var dokumentären ska visas. Men om du ändå ska konvertera filerna till t.ex. .mp4 innan för att göra det lättare att redigera så föreslår jag 24/25fps i 1080p förutom på klipp där du ska ha slowmotion där du bör köra 48/50fps i 1080p. Men slutresultatet bör vara 24/25fps i 1080p.
 5. Jag gjorde en intervju med Peter Törnestam, VFX-Artist på Chimney Sweden. Han har jobbat med regissörer som Jonas Åkerlund och Johan Renck, så kolla gärna in den om ni har tid och är intresserade :)
 6. Håller med Mattihp på att köra Prores ifall du har apple, på minneskortet skulle jag väl säga att SDHC klass 10, kanske 16GB kan vara något att titta på. Vet ej hur många minuter 8GB ger på en 550, men har själv både ett 8GB och ett 16GB SDHC klass 10 och minns att jag spelade in en fil på över 10 minuter med min 600D på 16GB-kortet när jag gjorde en intervju för någon månad sedan.
 7. Du verkar ha tänkt på det mesta, processor-socketen matchar moderkortet, du har lagt till en processorkylare som ej ingick, ström så det räcker och blir över, prisvärt grafikkort (har nästan den här set-up:en själv). Det ända jag skulle säga är väl att tänka på att ram-minnena, visst 2133MHz är ju nice, dock är det 2st 2x4GB, så att tänka på är att ifall du ska lägga till mer RAM så är det att föredra att ha likadana RAM-minnen i datorn. Med dessa kommer du max kunna ha 32GB (vilket ifs är lite väl mycket i dagsläget, men inte otänkbart för en redigeringsdator) eftersom att moderkortet har 8 platser. Om du kör på 8GB-stickor kommer du kunna gå upp till 64GB och med det här exceptionella moderkortet även 128GB ifall du kör 16GB-stickor rakt igenom :p Så bara så att tänka på ifall du hade tänkt pumpa in mer senare, att det kan vara mer fördelaktigt isåfall med 8GB-stickor med lägre latens eller liknande. Och sen en skivläsare ifall du har nån användning av det nuförtiden. Men jag är inget datorsnille direkt, det ända jag vet är det jag lärde mig i samband med köpet av min från inet. Det är helt klart en bra build som kommer prestera, hoppas du blir nöjd med köpet, jag och en kompis köpte specialbeställda från inet för 6 månader sedan och allt funkade strålande så ifall allt finns i lager bör det gå rätt smidigt.
 8. Hej! Är väldigt intresserad av detta erbjudande. Hur gör du? Skickar du några stycken till vissa och några andra till nästa person? I vilket fall som helst så vore jag väldigt tacksam. Ska göra en kortfilm/sketch för ett skolarbete och vore kul om man kunde få lite inspiration av några av dessa. Min Mailadress är: Liljegren.Gustaf@gmail.com
 9. Låter riktigt kul, var i Stockholm skulle detta äga rum? Vad är det för krav på denna kameraman? Har ett halvår kvar på gymnasiet så har inte hunnit jobba nånting "professionellt" inom film- och TV-branschen. Var tvungen att tacka nej till ett klippningsprojekt på "The Chimney Pot" för att jag inte kunde ta ledigt från skolan i 2 månader så vore kul om man kunde få någon arbetserfarenhet innan man går ut gymnasiet ifall man ska söka praktik platser eller liknande.
 10. För några veckor sedan så fixade Adobe de stöd för 690 och 670 också. Så angående grafikkortet så vet jag inte hur de ligger till prismässigt, men om du tycker att det är viktigt med CUDA och sådant för snabbare redigering skulle jag nog rekommendera GTX 670. Då är du på den säkra sidan när det gäller GPU-acceleration. Om du istället köper t.ex. 650 och vill hitta vägar runt det så är det typ saker som den här sidan: Adobe After Effects CS6 Video Cards with CUDA Acceleration Ray Trace Rendering Engine Unlock Enable MPE Hack Mod Tip testade det med 660Ti och det funkade för mig, men varje gång jag startade after effects fick jag ett errror-fönster som jag var tvungen att klicka bort, (allting fungerade fortfarande) men jag ville vara på den säkra sidan så tog bort det och började hoppas på att det kommer stöd för 660Ti snart. Jag använder alltså inte det här nu. Detta är på egen risk, det fungerade för mig, men jag kan inte garantera att det fungerar för andra.
 11. Hej! Jag köpte för ungefär en månad sedan, en dator med i princip exakt samma komponenter. Jag kan säga att den kör Adobe-programmen finfint och om du bara ska klippa och göra ölite enkla effekter kommer det här att hålla ett bra tag. Det ända jag skulle kunna råda dig att ändra är ifall du tänkte använda Ray-tracing renderare till 3D projekt som t.ex. finns i Adobe After effects CS6. Eftersom att Ray-tracing kan kräva riktigt stora mängder beräkningskraft kan det vara fördelaktigt att köra ray-tracing på sin GPU (grafikkortet) istället för CPU (Processorn) Då grafikkort är mycket kraftigare än prcessorer. Denna Ray-tracing renderare som finns i After Effects CS6 och måste användas om man gör 3D objekt, men GPU Ray-tracing stödjer för närvarande endast för korten NVIDIA GTX 670 - GTX 690. Jag har själv ett GTX 660Ti och har skickat in ett förslag på att de ska bygga in support för GTX 660 också, men man kan aldrig vara säker. Så ifall du ska använda datorn till att göra en del avancerade 3D-projekt Som du vet använder Ray-tracing teknik så skulle jag råda dig att välja ett GTX 670 istället för GTX 660, då det är mer troligt att program stödjer GTX 670 för GPU accelleration. Annars ska du helt klart satsa på det du har där, vet inte hur stor pris-skillnaden är mellan 670 och 660 just nu, men det du har valt där är iallafall väldigt prisvärt. Lycka till med datorn och hoppas du blir nöjd / Gustaf
×
×
 • Create New...