Jump to content

1080i 50 till 1080p 25?


staroffantasy

Recommended Posts

Du borde ha spelat in det i "p" från början, då "i" är interpolerat vilket betyder att varje frame kommer bli som ett foto med hög slutarhastighet, men efter allt är redigerat och klart bör du exportera det i 24/25fps i 1080p beroende på var dokumentären ska visas. Men om du ändå ska konvertera filerna till t.ex. .mp4 innan för att göra det lättare att redigera så föreslår jag 24/25fps i 1080p förutom på klipp där du ska ha slowmotion där du bör köra 48/50fps i 1080p. Men slutresultatet bör vara 24/25fps i 1080p.

Link to comment
Share on other sites

Har spelat in en dokumentär i 1080i 50 och undrar om det går att göra om den till 1080p 25?

Vad är målet med att konvertera om det till 25p?

 

Att konvertera om 50i till 25p kommer att ge en del jobbiga nackdelar beroende på vad du filmat. Statiska bilder kommer att se okej ut medans bilder med som innehåller rörelser, tex en panorering kommer att se illa ut. Vill du absolut ha progressivt slutmaterial kommer en konvertering till 720p50 se bättre ut då alla rörelser bibehålls. Men i slutändan beror det ju på var det skall hamna, 720p50 är inte alltid idealiskt om det skall lägas på internet, så första frågan kvarstår: Vad är målet med att konvertera om det till 25p?

 

Med all respekt för Gustaf Liljegren, men gör inte om materialet till 24p som han föreslår. (Vad 24/25fps betydde förstod jag faktist inte)

Link to comment
Share on other sites

Går ju alltid de-interlaca även om det aldrig blir helt bra. Lite jobbigt det där med interlaced eftersom de flesta moderna skärmar som lcd och plasma inte riktikt fixar interlaced på ett tillfredsställande sätt. Jag är dock osäker på hur det är med projektorer (kanske någon annan har koll på), om det finns projektorer som klarar av interlaced på ett bra sätt kanske det kan vara värt att ha två versioner, en interlaced och en de-interlacad.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...