Jump to content

mästar

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

Everything posted by mästar

 1. VERKLIGEN stort tack!!!! Ska titta på dem och så återkommer jag! :)
 2. Finns det några bra klipp på hur man ljussätter? På youtube / vimeo?
 3. Lägger man alltid in musik och ljud med klippningsprogammet eller gör man det med ett program man gör musik i? Tex Logic?
 4. Är det svårt att lägga in egen kanal siffra/logga?
 5. Är det alltså så att man har ett klippningsprogram och sen effektprogram vid sidan av i några fall? Om man ska såga en planka. Kan man jämföra ett klippningsprogram med sågen och effektprogrammen med bockarna och tvingarna? Hoppas något fattar vad jag är ute efter, hehe. Vilka klippningsprogram är proffsprogram då om inte FCPX är det? Var versionerna innan det mer PRO så att säga? Går det att jämföra dem med iOS5 och iOS6? Dvs två olika program med det ena slutas uppdatera när det andra kommer ut osv?
 6. Vilket av dom här? Secure Digital-kort (SD) | Blocket Shopping Är Sdhc rätt modell? När det står hd video, är det bra för mig som ska filma mycket?
 7. Nu har jag äntligen fått hem kameran! Men utan minne. :) Trodde de skulle finnas lite på kameran i alla fall. Så nu letar jag alltså minne. Är det SDHC class 10 jag ska ha alltså? Hur mycket GB?
 8. ..hehe, du har förmodligen helt rätt. =)
 9. Antar att tråden börjar bli lite för lång nu och att folk tröttnat på mig, hehe. =) Men är rädd att jag lägger den där beställningen nu och så kommer någon och säger att jag borde köpt någon annan som passar mina behov ännu bättre. =)
 10. Nja det är nog inte det jag letar efter. Jag tänker mer på personer som jobbar med foto/film(ej film med skådespelare alltså)/dokumentärer/musikvideos/extremsportfilmer mer som en konstforum snarare än yrke. Dom gör det mesta själv och tjänar inte alltid pengar på det om dom inte gör någon special deal. Om vi tar Den svenska björnstammen som exempel. Dom gör små filmer/dokumentärer om sig själva. Där det enbart är dom som gjort dom. Vad skulle dom kunna kalla sig då? Engelska - Svenska. =)
 11. Mycket vackert! =) Vad använde du för program?
 12. Tack för ett väldigt bra svar! Nu börjar det klarna lite här borta iallafall. =) Då börjar jag med ett klippningsprogram då så lär jag märka om det jag vill göra finns med eller inte? =) Ska ju försöka mig på att göra så bra musikvideos och "extremsport"-filmer som möjligt och där vill man ju ha en del effekter skulle jag gissa? Jag vill jobba en del med färger, filter?, slowmotion och så vidare. Har dock inte en aning om om jag gör det när jag filmar, i ett klippningsprogram eller ett "effektprogram", hehe. =) Det man gör i ett effektprogram - tar man in det i klippningsprogrammet till sl
 13. Stort tack för ditt svar! Då blir det nog A57an+kitobjektiv då.. För det finns inga fler förslag på kameror som tar den kameran va? (i samma prisklass dvs och som är bra på att filma, b.la mycket slowmotion) EDIT: Vad mer än kamera+kitobjektiv behöver jag? Minneskort? Sladd/ar? Stativ? Hur får jag in filmen? ..hehe. Snacka om rookie-frågor. =)
 14. Verkligen stor tack för era svar! Lär mig otroligt mycket! Men går det inte dela in programen i vad man gör med dom? Man har ett till att klippa och sen några till för effekter? Eller hur fungerar det? (har själv bara använt iMovie SOM HÖGST, så då förstår ni hur rookie jag är)
 15. Nix, inte än. =) Kom hem idag efter en veckas jobb så tänkte beställa nu i helgen då den åter är i lager hos NetonNet, OM ni tycker a57an är det bästa valet mellan 4500-7000kr ca. Och att jag isåfall väljer att vänta med fler objektiv några månader? =)
 16. Stort tack för ditt svar! Anledningen till att jag frågar är att jag vill kunna söka på folk som "jobbar så" och inspireras. =) Hittar inte så mycket på independent filmskapare dock? :/ Dom tre punkterna jag radade upp är förmodligen tre olika titlar? =)
 17. Stort tack för era svar! Vad skulle ni kalla en person som jobbar, dvs tar betalt, för att göra: - dokumentärer med egen kamera och gör allt själv. - gör olika typer av filmer där det ej finns skådespelare, och gör allt själv. - tar stillbilder. Engelska och svenska. =)
 18. Är rookie så kan inte bedöma så mycket men - VÄLDIGT BRA! =)
 19. Ni börjar förmodligen trötta på mig nu, hehe, men alltså, sammanfattning: Tror ni jag gör rätt som väljer A57an(7000kr) med enbart kitobjektiv? (har till 28/8 att fundera då den inte kommer in fören då)
 20. Stort tack för era svar! Jag tror absolut inte jag får några talanger på köpet när/om jag köper FCPX (eller annat program för den delen). Däremot ger det mig ett bevis på att det kan vara värt att lägga ner 8tim/dag 7dagar/v en tid framöver kanske. Eftersom jag är HELT grön, vilket ni nog förstår, så är det också intressant och se hur bra ett program är. Vilket jag inte riktigt vet hur jag ska checka upp innan jag ev köper det. Är FCPX Paint eller Photoshop så att säga. Hur arbetar proffs och semi-proffs - vad använder dom för program - bara ett eller flera? - klipper dom i ett program och
×
×
 • Create New...