Jump to content

forefalt

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Photoshop + AE. Här har du en tutorial. How To Make Virtual 3D Photos In After Effects - YouTube
 2. Med den inställningen kommer du att nå längre : ) Kan det vara så att du använder Final Draft 7 på 64-bit Vista eller Windows7? Kika här.. Final Draft 7 on 64-bit Vista or Windows 7 won't save as PDF -- the error message says the printer name is invalid. Hade ingen aning om att det gick att använda SAME, men jag har ingen anledning att misstro dig. Kämpa på, så kommer det att gå vägen till sist!
 3. Jag tycker att daac kommer med en mängd bra synpunkter, som du bör reflektera över - istället för att ifrågasätta hur många manus han läst. Anser du att han "hittar för många fel", kommer du få stora problem den dagen en producent ska in och fingra i manuset och ge anvisningar till höger och vänster. Att daac stolpar upp en mängd exempel på hur han skulle ha gjort istället, betyder inte att du måste göra som han skriver till punkt och pricka. Men du bör åtminstone inte avfärda hans åsikter med en vift. Några snabba tips från mig: - PDF för guds skull. - Bättre sluglines. Även om det int
 4. Kika på Final Cut eller Premiere Pro. Det tredje alternativet (i mina ögon) är Avid, som är lite krångligare, mycket dyrare, men väldigt givande när man väl kommit över tröskeln. Har själv redigerat i alla tre - och tycker att Final Cut är ett helt ok program att börja med om du kommer från iMovie.
 5. Räcker det inte med att du startat två trådar om detta manus? Vill du verkligen sälja ditt manus bör du arbeta om texten i din synopsis. Sikta på 10-15 sidor med HELA handlingen. Sen är det ingen som kommer att "ta manuset" ifrån dig, vare sig du har ett företag (?) som går i god för dig eller ej. Jag råder dig att läsa på om optioner, avtal, rättigheter, etc. Det verkar som att du fått hela "sälja manus"-biten om bakfoten.
 6. Gillade också den.. Skulle tippa på att dom spelade in den scenen under S:t Eriksbron.
 7. Måste den nödvändigtvis bli roligare? Jag är väldigt förtjust det dystra och allvaret i sketchen. Själv hade jag nog skippat "Heroin tack.", och plattan (valt någon gränd, eller annan folktom plats).
 8. Att namn bara ska skrivas versalt första gången är jag inte helt beredd att hålla med. Det fungerar gott och väl - men det är absolut inte en sämre metod att alltid skriva ut namn i versaler. Gällande manuset i fråga så syftade jag mest på namnrubrikerna i dialogen. Här är två högst aktuella exempel på manus där man konsekvent skriver ut namnen i versaler. http://www.imsdb.com/scripts/My-Week-with-Marilyn.html http://www.imsdb.com/scripts/Iron-Lady,-The.html Jag kan hålla med om att utropstecken i dialog inte är en regel huggen i sten. Men du kan inte förneka att den dyker upp i näs
 9. Ett litet förtydligande. Dialogen ska vara vänsterställd med indrag. My bad.
 10. Gillar idén - hade gärna sett den som kortfilm. Tror dock att du kan fila till den lite och göra den ännu bättre. Dialogen kändes lite stiff på sina ställen - försök att skådespela ut dialogen själv, så märker du snabbt var det känns överspelat. Och till sist måste jag tjata om formateringen, då halva min uppmärksamhet fastnar på alla "fel" i manuset. Exempelvis. - Int. Lägenhet, TV-rum – kväll. (skriv alltid med versaler, skriv hellre natt istället för kväll) - Skriv alla namn i versaler utom i själva dialogen. - Dialogen ska inte vara centrerad, utan vänsterställd. - Undvik sånt h
 11. Blev positivt överraskad! Gillar idén. Ska jag anmärka på något som skulle kunna förbättras så är det nog de statiska stativbilderna. Hade gärna sett att kameran rörde sig lite mer. I det stora får den tummen upp.
 12. Är inte det löst nu i och med de nya 100D rullarna? De flesta kamerorna exponerar dom rätt. Annars rekommenderar jag en Beaulieu eller liknande, då du kan ställa in ASAn manuellt.
×
×
 • Create New...