Jump to content

Creature

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

Community Reputation

10 Good

1 Follower

Filmskapande

 • Influences
  György Palfi, Jon Gooch, Karl Kwansy, Lady Gaga, Marilyn Manson, Peter Jackson, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Steven Spielberg
 • Interests
  Film, bildkonst, musik, speldesign...
 1. Såg igår på bion Enter the Void haha, den var som en dålig version av vad jag skulle vilja göra men samma grundprinciper hade den kanske...
 2. Haha, det är inget seriöst, ja brainstormar bara, läs mina andra inlägg! Det e klart att mitt första inlägg var ganska poänglöst.
 3. Tror inte du har läst alla mina inlägg på den här tråden men tack för dina förslag :)
 4. Det där var väl lite radikalt, det finns ju många olika orsaker till varför jag vill berätta den, jag tycker att dens originalitet är lovande. Jag har helt enkelt inte kommit på hur jag ska avsluta historien eller få grundidén tillräckligt tankeväckande för att det ska löna sig att skriva ett manus.
 5. Orka läsa :D verkar lite tråkigt, meningslöst.
 6. Ja men det här manuset var ganska rakt på sak tycker jag. Inte för att det är en dålig grej, jag gillade det skarpt själv. Det var kort och konsist, det e ju en konst i sig själv att göra lågbudgetsfilm och jag tycker ditt manus var ett praktexemplar på det! Satsa på kameravinklar och snygga miljöer, man kan förtydliga känslorna genom rätt val av färger och tempo. Premiär...? Oj jag är kanske lite sent ute, förlåt mig!
 7. Försök att undvika struntprat om det inte är informativt.
 8. KLIPP? No-no! Man kan antyda det med radbyte läste jag på en manusguide jag hittade på den här filmsidan faktiskt, läs den!
 9. Creature

  manusidé

  Haha bra ideér :D Kanske de klättrar upp och ner från en hiss til en annan på något sätt, tröttnar på varandra. Strömmen kan gå i någon scen.
 10. Väldigt intressant tråd, bra att någon tog upp det här! Jag tror den mest skrämmande filmen jag sett är The Others. Man borde försöka anspela på skräck så ofta som möjligt i varje scen för att skapa spänning, t.ex. med jump-moment, men man måste vara kreativ. Som i all konst kan man inte göra någonting som redan gjorts om man inte gör det på ett helt nytt sätt. Spöket i Fanny och Alexander var en överraskelse, man blev förvirrad och undrade hurdan sorts film det egentligen var man kollade på. Spöken i speglar, exorcism, onaturliga krafter skrämmer mig mera än sinnessjuka mördare eller bl
 11. du måste berätta lite mera om handlingen, finns det några finurliga meta-twistar, det går fint att berätta hur det slutar på det här forumet, om du vill ha kritik eh...
 12. Äsch, vet inte om det där jag sa om komedi som dens genre riktigt kommer att hänga kvar, jag menade mera att nya filmer med bra ideér ofta skrattas åt, bara för att det är nytt, och jag vill ju såklart vara nyskapande.
 13. Som en tvillingstory då, if u catch my drift ;) Ingenting e omöjligt att filma.
 14. Jag tvivlar på att man behöver numrera scenerna. Varför i helvete skriver du på engelska? Det lönar sig alltid att skriva på sitt modersmål.
 15. Du behöver inte beskriva kameravinklar/klippning, försök hellre att antyda sånt med t.ex. radbyte vid rätt ställe. Numrering är onödigt. "Vi ser" behövs inte. Ditt manus är för detaljrikt, färger och dylikt kan läggas till i storyboarden (bildmanuset).
×
×
 • Create New...