Gå till innehåll

Haggan

Medlemmar
  • Inlägg

    37
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Hamburgsund
  • Yrke/titel
    Studerar
  • Namn
    Emil

Utmärkelser för Haggan

Bidragsgivare

Bidragsgivare (5/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej Vi gjorde en inspelning i höstas av en teaterföreställning och filmade allt med hyrda HD kameror. På grund av diverse problem och att vi glömt föra över ett av banden till datorn behöver vi nu lite hjälp. Finns det någon som kan hjälpa oss med detta, att föra över HDV band till datorn. Vi håller till i Uppsala. Viss ersättning utbetalas /Emil Hagström
  2. Haggan

    Filma mot solen?

    Är det verkligen ingen som har någon kommentar. Ett exempel, i många "ökenfilmer" ser man en stor brännande sol, kan en sån scen skada kamerans lins eller elektronik? Och hur är det med vanliga digitalfotokameror. Skulle vara jätteintressant att höra era åsikter.
  3. Jag har pratat med en del folk angående att filma direkt mot solen och fått både för- och motargument. Att filma rakt mot solen timmvis gynnar säkert inte men vad kan det innebära att göra en kort svepning över solen eller filma solen medan den försvinner ner bakom horisonten en fin sommarkväll? Vad har ni för åsikt? Riskerar man att förstöra kamera?
  4. Jag måste nog säga att den var alldeles för lång för att nå toppbetyg. Skitbra rakt igenom underbara specialeffekter som inte märktes skönt ljud och ja allt var faktiskt bra, men det blev lite mycket av det goda. En del scener kunda faktiskt tagist bort utan att påverka historien särskilt mycket.
  5. Haggan

    Narnia, vilken bok?

    Vad bra! Det låter alltså som om det skulle räcka att läsa till och med häxan och lejonet för att hänga med i filmen... Då slipper jag stressläsa igenom hela bokserien.
  6. Okey, dettta är antagligen en mycket dum fråga men det jag undrar över är helt enkelt vilken bok som den kommande filmen narnia är baserad på. Filmen heter The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe och antagligen är det baserad på boken med det svenska namnet häxan och lejonet. Jag vill bara vara säker. För övrigt hur tror ni filmen kommer bli? jag har precis börjat med den första boken i serien som efter de första kapitlen verkar mycket lovande.
  7. Jag lider med er men som tur är lever jag på den nordligare delen av vår svenska västkust. Jag vill inte göra er avundsjuka men det är faktiskt ganska härligt att sitta ensam i en biosalong och njuta till fullo av en film :) Det är sant att det inte är så alltid, klart man kan råka ut för störande publik även här. Men om man som jag inte har nått större behov av att se de nyare filmerna först är det inte ovanligt att man hamnar i en biosalong tillsammans med endast ett fåtal främmande personer.
  8. jag hänger inte riktigt med på GOP grejorna, det känns lite som jag har missförstått något från början. Men för mig har det iaf fungerat fint att pilla med divx filmer i ppro (dock riktigt bra först efter pre-rendering)
  9. Det e väl sant som du säger Munthe att det var en del problem. Problemen yttrade sig som att det gick väldigt segt att kolla på klippen, det slukade mer kraft av datorn än vad som var normalt och den kunde vara lite oprecisis när man klippte. Dock gick det bra efter att man gjort en grov klippning och pre-renderat den (trycker på enter, vet inte riktigt vad det kallas), men oj om det tog tid... efteråt fungerade allt som vanligt, utan bekymmer och utan vidare problem. vad innebär GOPar?
  10. Jag har faktiskt lekt med en del divx filmer i ppro utan problem, kommer inte ihåg något speciellt som jag gjort, fast det går ganska slött med det formatet så att konvertera är fortfarande att rekomendera
  11. Visst julklappar hit och dit, jätte trevligt okey men det är så fruktansvärt jobbigt att springa runt och leta och tänka efter vad man skall ge osv. Det tar bort hela julefriden och lämnar stress och irritation efter sig. Därför har jag i år lyckats övertyga större delen av släkten att man bara skall ge en eller flera presenter till sig själv. Jättebra, man får vad man vill och alla andra får också vad dom vill, utan stress och onödigt grubblande. Så det jag kommer få är bla en rakapparat, jag skall in i lumpen i januari och vad jag hört är det rätt käkt med en rakapparat. Är det kanske nån som har något bra tips på vilka som är bra?
  12. Om jag förstått frågan rätt så tror jag inte det blir några problem. Det spår som ligger överst/har högst nummer är det som visas, oavsett vad som ligger under. har jag förstått frågan rätt? det kannske bara är jag som har lite svårt att förstå. mvh haggan
  13. Har bara testat premiere pro, förutom en del mindre avancerade program jag använde när jag var lite mindre/liten. premiere pro 1.5 tycker jag fungerar bra och har dom funktionerna som behövs, gillar gränssnittet och känns nästan skojsigt logiskt när man väl upptäcker alla finesser.
  14. Haggan

    vhs, vhs-c överföring

    Är själv mycket intresserad då jag har ett par vhs-band som jag planerar bränna ut på DVD. Jag har inte hunnit testa något än men det verkar som virutaldub har vad som krävs, både vad gäller att fånga videon och putta ut den i något käkt format.
  15. Jag kan förutom den nämnda länken även rekomendera denna sida http://www.moviemistakes.com/ trevlig sida med mängder av mistag.
×
×
  • Skapa nytt...