Jump to content

frehåk

Members
 • Posts

  244
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by frehåk

 1. Hej! Hur gör jag för att rendera ut film i mpeg2 format från Premiere pro CS6? När jag gör det får jag två filer, en med filmen och en med ljudet, men jag vill ju bara ha en mpeg-fil som jag sedan kan spela upp (precis som det funkade i cs4 som jag haft sedan tidigare) /Fredrik
 2. Jag kan inte spara ut varken avi eller mpeg nu. Premiere stänger ner så fort jag försöker. Vad kan jag göra? Är projektet för tungt?
 3. När filmen ska visas så ska den spelas upp från en hårddisk. Vilket format ska jag spara ut den i så att det blir så bra kvalité som möjligt? Jag kan tillägga att projektet och alla tillhörande filer ligger på en extern hårddisk för det fick inte plats på den lokala hårddisken. Jag funderar på om det kan hjälpa om jag öppnar projektet på en annan dator där jag har nyare version av premiere och sparar ut den där!?
 4. Jag har ett stort projekt i Premiere CS3. Alla effekter är renderade. Men när jag ska spara ut till en avi-fil så avbryts det efter en stund och bara en liten del (typ 10 min) av hela filmen (1,5 timme) sparas ut. Det står inte vad felet beror på. Vad kan jag göra för att spara ut min film från projektet? /F.
 5. jag gjorde det men då står det "warp stabilizer requires clip dimensions to match sequence ? Vad ska jag göra?
 6. Hej! Jag har hört att man kan stabilisera filmklipp smidigt i premiere pro cs6. Nån som vet hur man gör? /Fredrik
 7. Strålande! Tack båda för bra tips!
 8. Hej! Hur gör man om man vill förstora i timeline i cs6 på mac? (Jag är van att i cs4 på pc så kan jag använda + - tangenten men det verkar inte funka här) Behöver svar snabbt idag, tack! /Fredrik
 9. Lenovon kan köpa med en 500 GB SSD-disk och 8GB Ram till (totalt 16) för samma peng som Macen jag skrivit om ovan. Då har jag en dator som är minst lika bra som macen i prestanda MEN med ett grafikkort som är klart bättra lämpat för redigering i Adobes program, som premiere pro cs6. På minus sidan är att Lenovon inte är lika snygg och att skärmen inte är lika högupplöst (men den är ju ändå i FullHD upplösning).
 10. Funderar på den här som jag kan köpa för 25000 inkl. moms. Är den ett bättre val än de jag nämnt ovan? Lenovo ThinkPad W530 2447 - Core i7 3820QM / 2.7 GHz - Windows 7 Professional 64-bit - 8 GB RAM - 500 GB HDD - DVD-Writer - 15.6" bred 1920 x 1080 / Full HD - NVIDIA Quadro K2000M / Intel HD Graphics 4000 - 3G-uppgraderingsbar /Fredrik
 11. Ok. Kan den här pc´n vara ett bra val istället för macen jag skrev om tidigare? HP EliteBook 8570w Mobile Workstation
 12. De jag pratat med menar att den är stabilare. Menar du att det finns större anledning för mig att satsa på en bärbar PC?
 13. Hejsan! Jag behöver en bärbar dator för att kunna tanka in och redigera ute film "på fältet". Jag jobbar sedan tidigare i premiere pro cs4 i pc-miljö. Nu funderar jag på att skaffa följande bärbara mac för att redigera i premiere pro cs6. Apple MacBook Pro 15" 2,6GHz Quad-Core i7 New Retina special Blir det bra? /Fredrik
 14. Hej! Jag får tyvärr inte ut så mycket av de länkarna. Kan någon annan hjälpa mig!? /F.
 15. Det hjälpte faktiskt att spela upp de band jag trodde var skadade från en annan kamera. Konstigt dock att vissa band såg bra ut i den första kameran och andra inte. Att det inte var något fel på kameran vet jag då jag spelat upp en mängd andra band också från den kameran utan problem de senaste dagarna. Enda förklaringen är väl den att det var olika band. Att en del var Hi8 och andra video8 som du "plf66" påpekade. Fast jag såg ingen skillnad på dem!? /F.
 16. Hej! Ska importerta en avi-fil till moviemaker men det går inte. Programmet klagar på att codec-filen som krävs för att spela upp filen inte är installerad på datorn. Men i tex. premiere pro går det bra. Jag kan också spela upp filmen i windows mediaplayer. Vad ska jag göra för att få det att fungera i moviemaker? /F.
 17. Det är Hi8-band och de spelas upp på en hi8-kamera. Nej det har inget med lp/sp att göra det har jag kollat. Ljudet är ok och uppspelningshastigheten. /F.
 18. Vet inte om de är filmade med samma kamera. Men kameran som jag använder när jag tankar in filmen i datorn är det inget fel på då flera andra band ser bra ut. /F.
 19. Hej! Här kommer en bild. Andra band ser bra ut i kameran så det kan inte ha något med kameran att göra. Tacksam för hjälp! /F. Bild.doc
 20. Hej! Ska föra över ett hi8-band till en hårddisk. Men det verkar ha blivit fel på bandet. Skickar med ett par bilder på hur det kan se ut. Är det någon som kan ana varför det blivit så här. Hela bandet har de här svarta strecken framförtallt kring kanter på sådant som rör sig. Kan det har blivit utsatt för något magnetiskt eller vad? Bandet ser fint ut och trasslar sig inte. /F.
 21. Hej! När jag tittar på ett projekt i monitorn i premiere cs4 så är skärmen alltid delad och filmen visas bara i den vänstra halvan medans den andra halvan är tom. Hur får jag filmen att synas över hela monitor-skärmen? Bifogar skärmdump så ni ser hur det ser ut. Tacksam för snabb hjälp! /F.
 22. Tack för inlägget. Jag tror jag har löst det. Det var en "override" som ställde till det. När jag deletade den så gick det bra sedan.
 23. Hej igen! Det är också märkligt att det beter ser olika på olika DVD-spelare. På den ena blir det bara svart efter ett par loopar. På den andra DVD-spelaren går det över till den ena filmen efter att filmen i menyn loopat en gång. Hur kommer det sig att samma DVD-skiva kan uppföra sig så olika på olika DVD-spelare!!?? En sak till.När jag kollar på meny och allt i preview i encore så ser allt bra ut där loopar filmen i menyn ända tills man klicka på en knapp. Precis som jag vill ha det. /F.
×
×
 • Create New...