Jump to content

Woxen

Members
 • Posts

  35
 • Joined

Everything posted by Woxen

 1. Problem solved. Startade om datorn och då gick det vägen. : )
 2. Jag fick precis en ny Samsung G3 på 2 tb och försöker nu formatera om den till Mac-format. När jag följer nedanstående anvisningar får jag felmeddelande: "Fel: Kunde inte ta bort skivan från skrivbordet" Anvisning Formatering i Macintosh-systemet Beskrivning av formatering i Mac OS X: - Starta Mac OS X:s verktyg Disk Utility. - Öppna huvudmappen på skrivbordet. Öppna mappen Applications och sedan mappen Utilities. - Välj filen Disk Utility. - Välj den disk som du vill omformatera. - Välj “Erase” menyn. - Välj “Mac OS Extended(Journaled)” från “Volume Format” menyn Och klicka därefter på “Erase” knappen. Nån kunnig som kan lotsa mig i hamn?
 3. Troligen har du inga handtag i de två klippen som övergången ska placeras på. Välj en "utpunkt" på första klippet och en "inpunkt" på ditt andra klipp som ligger minst så många frames från slutet/början. Övergången måste ha överskottsmaterial att "jobba" med i ändarna av klippet - handtag. Izzy video har en bra videotutorial om just detta.
 4. På vår skola har några elever gjort egna danser till musik. Nu ska vi sammanställa dessa till en samlings-DVD som de som vill får köpa till självkostnadspris. Musiken har varje grupp valt själva och streamat från spotify vid redovisningen. PUL etc löser vi men vad gäller med upphovsrättsdelen. Materialet ska inte publiceras på nåt annat sätt.
 5. Om du gör som jag beskrev kommer du en bit på vägen. Jag tror att de dessutom använt något typ Twixtor dessutom. Med en sån plug in blir det ännu bättre. Men... det kostar. : )
 6. Ett krux med FCE är att det bra tar 30 fps. När jag ska köra 60 fps så använder jag JES Deinterlacer och konverterar en sekund om 60 rutor till två sekunder á 30 rutor. På så vis är klippet 50% slomo.
 7. Jag har också kommit åt nån knapp så att klippen på tidslinjen inte låser ihop automatiskt. Hjälp?
 8. Ah, internettet är ju rätt bra. Nu har jag hittat lösningen. JES Deinterlacer löste det hela.
 9. Hej hej! Jag vill lura Final cut express 4. FCE tar inte 60 fps utan omvandlar det till 30 fps per automatik. Finns det någon converter som kan ta klippen som är 60 fps och göra om dom så att de blir 30 fps och dubbelt så långa. M a o att sprida de 60 bildrutorna på 2 sekunder? I så fall skulle ju FCE tro att det är ett vanligt 30 fps klipp fast det kommer att spels upp i halva hastigheten.
 10. Hej! Final Cut Express 4 Jag får som en svart ram runt min film på Vimeo*. Hur gör jag för att få bort den? När jag tar in klippen så använder jag MPEG Streamclip för att konvertera till AIC. Ska jag då ange 29.97 eller 30 framerate? När jag exporterar ska jag då ange 29.97 eller 30 fps? Tacksam för hjälp. *
 11. Får inte rikigt till rätt inställningar när jag sparar ner från FCE 4. Men det funkar hyfsat. Konstant spöregn. : (
 12. Würth har skruv med tumgänga.
 13. Nu är rälsen klar. Två gamla bomrör samt två aluminiummaster, gamla vindsurfinggrejer. Rälsen kan monteras/demonteras på några minuter. Har även byggt en cykelkärra att frakta prylar på, även den är hopfällbar. Rälsrören används också till en jättetrefot. Lite senare i vår kommer jag bli klar med min kran. Den är också gjord av gamla kasserade vindsurfingprylar.
 14. Sanyo VPC-FH1 (1080p/i, 720p, 60/30 fps) samt en GoPro HD Wide (720p, 30 fps) Mvh Patrik
 15. OK, tack för inläggen. Om jag vill kunna lägga upp mina filmsnuttar på t ex Vimeo (720p), kan jag välja någon fungerande arbetsgång med andra format som gör att datorkraven blir lägre?
 16. Jag håller på. Har laddat hem testversionen. När jag tankar över mina filer till den externa hårddisken landar de automatiskt som MPEG-4. När jag browsar så syns de inte i mappen där de ligger. Det känns som om jag missat något någonstans. Hjälp!
 17. Betyder det att om jag köper Voltaic så kan jag redigera med t ex Vegas och kunna lägga upp filmer på t ex Vimeo med hyfsad kvalkité typ 720 p med nuvarande set up, givet att jag fixar mer ramminne?
 18. Jag har en extern hårddisk på 500 GB. Jag kommer köra något av följande redigeringsprogram: Premiere Elements 8.0 Sony Vegas Movie Studio 9 Skulle det funka att byta processor och ramminne och då kunna använda ovanstående program?
 19. Hej! Jag har en burk med följande spec: Intel P4 HT 3.4 GHz 1 GB Ram 250 GB HD 7200 rpm S-ATA ATI PCI-Express X700 256 MB TV-ut Vill kunna redigera AVCHD. Kan man uppgradera eller är det bara att köpa nytt?
 20. Hej hej! Sitter idag på en 4 år gammal burk och inser ju att en modern dito behövs. Jag vill kunna redigera filmer och lägga ut dem på Vimeo/YouTube. Mest skid- och vindsurfingfilmer. Raka enkla klipp med pålagd musik i första hand. Det finns så många parametrar. Jag är rätt säker på att jag klarar mig med ett redigeringsprogram i tusenkronorsklassen. Frågan är vilken kombo som är enklast att jobba med och som blir billigast och bäst. Då min Sanyo VPC-FH1 kör AVCHD/MPEG4 så vill jag kunna importera med dessa format. Den kommer att kompletteras med en GoPro HD Hero Wide. Båda kör 30 fps. PC + Premiere E/Sony vegas? MAC + Final Cut Express? Tack på förhand Patrik
 21. När jag nu fått hem kameran visar det sig att det sitter en 37 mm gänga på kameran. Något som inte finns specat någonstans. Bra att det fanns en gänga. Dåligt att Sanyo inte talar om det.
 22. Hmm, om man tejpar lär tejpskarven störa mer. Lite tågrälsdunkeffekt. Då är det väl enklare att ha de riktigt mjuka skatehjulen och sopa rent. Räcker inte det är det väl bara att gå över till luftgummihjul.
×
×
 • Create New...