Jump to content

theseb

Members
 • Posts

  29
 • Joined

Personlig information

 • City
  Boden
 • Job/title
  Slacker
 • Name
  Sebastian

Filmskapande

 • Interests
  Film, Öl, Skidåkning, Flickvännen Maria

theseb's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Alright. Så med andra ord behöver jag egentligen lista alla shots, där jag "döper dem" och sen referera dem till filnamnet som kameran ger dem? Satan... Blir lite mer arbete än man trott! (kommer jobba med ett projekt som ska filmas på 6 månader, ca 7-8 timmar material i veckan)... Känns som att man måste plugga lite! Iaf, tack för hjälpen Max!
 2. Hallåj! Sitter och klurar lite över mitt workflow med P2 filerna från min HVX200. Har precis börjat använda kameran och känner mig aningen vilsen för att vara ärlig! Själva importen har jag gjort via P2CMS och det fungerar ju bra. MEN: När jag väl importerat alla klipp. Och lagt in dem i en mapp, så vill jag kunna byta namn på dem, utan att göra ett projekt i PP och bara ändra namn på filerna där. Om det går att göra på ett smidigt sätt i Finder eller om jag kan göra det i P2CMS eller vart någonstans kan jag organisera och döpa mina klipp? Någon som har koll på hur jag gör detta? Känns oerhört oöverskådligt att bara ha en massa klipp med namn som A2B000CEFFJ. Har någon tips på ett bra och smidigt workflow samt organisering av P2 filer så vore jag sjukt tacksam om det kunde postas några tips. Har googlat en hel del utan att egentligen få ut någon konkret på vad och hur jag ska göra saker och ting.
 3. Hey! Är det någon som har koll på hur man sätter en framerate som standard? Kan sätta 720/50p som standard men måste alltid gå in och ändra framerate till 50 för att få ut 50fps, annars spelas det trots 720/50p in i 25p. Irriterande då man stänger av/slår på kameran ofta under en dag och kanske behöver få igång inspelningen snabbt. Några idéer? Känns som att det ska kunna göras utan framratehack.
 4. Du kanske redan gått över det alternativet men GOPRO Hero är ju en jäkligt smidig kamera som ger bra bild, och inte kostar mer än 3800 kronor. 2 videos jag hittade som var inspelat i hyffsat lågt ljus. http://vimeo.com/8664457 Finns dessutom otroligt många olika monteringsmöjligheter med den kameran. Dock tungredigerat, men man kan ju alltid konvertera. Dock har jag läst/sett/hört mycket om att den inte presterar vidare bra i mörker, men ja. Det beror väl lite på vad man är ute efter också. Kanske blir lite för mörkt på spelningar osv.
 5. Jag hade lagt pengarna på en HMC151 eller tagit klivet upp till HVX200. Visst, ganska stora pengar (går dock att hitta riktigt billigt beg) men då har du 50fps slowmo, 100mbit bitrate, full HD, och minimumkraven för broadcasting (som jag förstått det, specsen nämnda gäller HVX). Så kort och gott en jävligt bra framtidssatsning. DSRL-kameror är ju jävligt sweet men vette fasen om det funkar så bra till racingvideos och så pass snabb rörelse av föremålet. Deras CMOS-sensorer har ju en tendens att ha en jädrans jello-effekt. HMC151 däremot filmar ju på "vanliga" SDHC-kort men har även den 50fps slowmotion. Dock AVCHD så kräver ju lite mer av din dator, alternativt en konvertering i prepostprod. *edit: oj vilket ovårdat språk. Nåja, skyller på att det är morgon.
 6. Nu talar jag bara för mig själv, men hade personligen aldrig lagt ut 11k på en XM2. Om du nu inte får med en jävla massa tillbehör. Först och främst, tycker jag, att du borde fundera (om du vet, iaf skriva) vad du främst ska använda kameran till. Vissa kameror passar ju, ganska självklart, bättre för vissa ändamål. Och ja, du har i regel bättre optik i en lite äldre "semi proffs" kamera som filmar SD än att köpa en handycam HD. Tex HV30/40. Nog för att jag anser att den kameran har stora fördelar rent bildmässigt. Billig och producerar en jävligt schysst bild för priset. Dock CMOS-sensor, så det är ju lite tråkigt. Hade jag varit du hade jag försökt spara ihop ungefär 5-10 tusen till och hittat mig en billig XH-A1 för runt 20-25k. Vilket inte alls är ovanligt. Fan det finns ju HVX200 beg ute nu för tiden för runt 25 lökar. Leta på! Förresten, vad är det ni ska spela in? Är ni ute efter "filmlooken"?
 7. Jag tänkte beställa lite grejer från Indisystems inom en snar framtid, totala summan är runt 1000$ om det nu kan vara av vikt. Och det är så att jag kommer befinna mig i Oslo då, Tänkte om det är någon som har koll på vad tullen blir i Norge då man beställer från USA? Känns ju rent generellt som att den borde vara lägre än Sverige men, någon som har siffror?
 8. Kalla mig dum, men förstår verkligen inte hur du gjort slidesen som går vertikalt? Riktigt imponerade resultat för en så enkel och billig setup!
 9. Haha gummibandsknepet fungerade ju faktiskt riktigt bra. Dock känns det som att problemet med hackiga panoreringar (i varje fall för mig) mest händer om jag använder ett stativ med lite sämre huvud. Men ändå, enkelt, gratis och resultatet blev ju riktigt bra! Man borde kunna utveckla det till en mer ergonomisk form, fast borde väl räcka med att bara fästa gummibandet i handtaget :)
 10. Jag brukade ha samma problem med HD-material från en hjälmkamera, installerade medföljande program och codecs samt installerade rätt codec för ändamålet. Vad är det för kamera? Är det en kamera som spelar in på minneskort eller?
 11. Finns ju otroligt många program där ute i djungeln. Är bra om man vet följande innan någon vill svara på ditt inlägg: Vilket operativsystem kör du? Har du använt något annat program än windows moviemaker förut? Vilket budget har du för programmet?
 12. Vet inte direkt vad för kamera du är ute efter men för de pengarna hade jag letat flitigt efter begagnade kameror, sen beror det ju lite på om du vill ha en kamera som spelar in i HD eller inte. Några som kan vara värda att se över (om de inte gått för många timmar dvs): Sony VX1000 Canon XM2 Canon XM1 De brukar kunna gå att få lös för 6000 eller ev lite mer. Annars finns det några, som enl mig, ger bra bild och har hyffsat med inställningsmöjligheter för samma pengar, beg. De spelar in i HDV, alltså HD på band. Canon HV20 Canon HV30 Har hittat flera HV30 för 6000 kr, i bra skick. Bara att leta på Blocket.se, Tradera.se och även här på Voodoofilms annonsdel. Hoppas det var till någon hjälp iaf.
 13. Kanske blir lite luddigt förklarat det här men: Om du frilägger vissa objekt i bilden, tex en person, och några småsaker i förgrunden/bakgrunden, och sedan zoomar i bilden, samtidigt som du förflyttar dessa objekt i sidled så blir det en schysst "levande" känsla fast det är en stillbild. Om du tänker på introt till High Chapparall (Philip och Fredrik programmet) som gick för en stund sedan på TV så förstår du kanske hur jag menar. Ganska tidskrävande att fixa bilderna i bildbehandlingsprogram men jag anser då i varje fall att det får bilderna att smälta samman med videon på ett mycket snyggare sätt. Och är helt klart värt det i slutändan. Bara en tanke.
 14. VIll man inte konvertera eller köpa nya datorprylar finns ju alltid prerender funktionen, markera en bit på tidslinjen, tryck shift + m om det är en längre bit video du vill prerendera, är det däremot 5-12 sekunder brukar shift + b lösa biffen. Prova. Enda sättet jag kan kolla på det jag redigerar iaf då AVCHD är lite för fläskigt för min burk.
 15. Grymt! Blev lite enklare, och jo, läste i någon tråd då du nämnt det där om zoom/focus, och det var väl ganska tur att du nämnde det iom att just den effekten, veetigo eller vad den nu heter, har just blivit väldigt aktuell i en kommande inspelning i många avseenden så det är absolut en viktig funktion.

   

  Jaså, menar du alltså att det inte går att recca HDV på HVX200? Utan bara SD?! Vilket skämt i så fall.

   

  Lutar åt FX1 för mig i varje fall, tack för hjälpen! Uppskattas.

×
×
 • Create New...