Jump to content

Att komma ihåg!!!


Jan M Hedlund

Recommended Posts

Att komma i håg är att en film inte bör bestå endast av en massa special effekter utan det måste finnas en bra historia i grunden annars är det bara slöseri med film, utrustning och pengar. Jag kan komma på en massa filmer utan en massa special effekter som är hur bra som helst t.e.x Det Sjunde Inseglet, Jungfrukällan, Mitt Liv som Hund, Min store tjocke far, Midvintter Duell, Potatishandlaren Jag kan göra listan nästan hur lång som helst, men vad som sammanför dessa filmer är att dom inte innehåller Special effekter för 100.00 tals kronor.

Link to comment
Share on other sites

Klart att man inte behevör special effekter för att göra en bra film.

Men med specialeffekter behöver man inte alltid begränsa sina historier. De kan utspela sig på månen, i havet o.s.v

Vad jag säger är att specialeffekter behöver inte alltid vara en dålig sak heller, de behöver inte kosta så mycket nuförtiden heller..

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Men samtidigt är det ju kul att exprimentera med specialeffekter, en dag kanske man vill bli någon som håller på med sånt. Om man lär sig gruderna och tycker det är kul kan man ju fortsätta i den banan, det kommer mer o mer specialeffekter, visst finns det många filmer som är bra utan. Men hur hade du gjort Sagen om ringen, Alien-filmerna utan några specialeffekter, jag måste säga "kämpa på alla specialeffekt-freaks" jag vill se nya talanger när jag sitter på ålderdomshemmet.

Link to comment
Share on other sites

Jag håller med om att digital teknik (effekter) kan befria berättandet ganska mycket.

 

Det är filmare med effekt-skräck som vi har för mycket av i detta land. Jag kan nämna ganska många svenska filmer som skulle tjänat mycket på att inkludera några "effekt-klipp". Då menar jag inte sci-fi / action filmer utan filmer där effekter kunnat användas för att visualisera sådant som inte är möjligt (ekonomiskt eller tekniskt) att bygga scenerier för. Exempelvis historiska Jerusalem som vi inte får se mycket av när pilgrimmerna reser dit.

 

Effekter är ganska ofta billigare än att bygga upp kulisser och miljöer som behöver visas på lite större skala, som hela stadsdelar eller landskap.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...