Jump to content

Strömförsörjning


farlig

Recommended Posts

Förlängningssladd(ar)

 

..och om man inte har så långa sladdar så de räcker ända hem får man väl plinga på hos någon annan trevlig människa och be snällt att få låna lite ström. :) ..alternativt betala en liten slant.

 

Annars får man väl låna en elgenerator någonstans.. fast de brummar ju en aning.. :l

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har spelat in ett par filmer där vi var tvungna att använda generator, och det är inte så farligt. Visst brummade den en del, så det gällde att placera den en bit bort (man kan lätt ha hundra meter sladd utan att riskera spänningsfall, och antagligen kan man tänja lite mer på det). Det kan också vara en idé att placera generatorn i något som dämpar ljudet en del, t ex bil. (Den luktade inte gott direkt efteråt, men odören försvann efter ett tag.)

 

Jag har förvisso hört att det skall finnas tysta generatorer, men själv har jag bara hyrt såna som väsnas. Vad tysta generatorer kostar har jag ingen aning om.

 

Själv har jag hyrt både generatorer och sladdar på Hyreshuset, men det kanske finns något billigare ställe, och så kanske du inte bor i närheten av Stockholm...

 

Om det finns ett hus i närheten så kan man förstås be om el, och min erfarenhet är att folk är ganska villiga att hjälpa till om man är trevlig. Om man kräver mycket ström så kan det dock vara bra att kolla proppskåpet så att man inte bränner någons säkring.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ledsen för det sena svaret, men jag har varit upptagen med en del annat.

 

Generatorerna finns med olika volttal och olika effekt, vilket kostar olika mycket, och priserna är uppläggda som så att man pröjsar mer för den första dagen än efterföljande dagar, vilket gör att man tjänar på att hyra flera dagar i sträck istället för att hyra vid flera tillfällen.

 

Hyrehuset finns på flera ställen i stockholmstrakten.

 

Gå till www.hyrehuset.com för både adresser och prisuppgifter.

 

Lycka till!

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

hrmm, kostar 900 kr för en helg med en medelstark generator, på det hinner vi i bästa fall filma 2-4 scener förutsatt att det är bra väder. Det har vi inte råd med. Nån som har koll på hur mycket det kostar att köpa en, kanske man tjänar på i längden..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...