Jump to content

Hd Dvd Hjjjääälllpppp!


nisse

Recommended Posts

Hello, har ni som jag nätt och jämnt byt ut alla era VHS till DVD... och nu kommer HD DVD, vars skivor endast kan spelas i HD DVD-spelare.

 

HJÄLP - detta är jobbigt: för man vill ju HA SINA FAVORITER i bästa möjliga upplösning och ljudkvalité.

 

Vad säger ni? Tror ni att HD DVD kommer att TA ÖVER den vanliga (gamla hederliga) DVD:n... för det verkar/känns nästan så...

 

Vår kära dischop.se har redan släppt ett antal importer.

Link to comment
Share on other sites

Jag som genomlidit flera teknikskiften har gett upp ideerna på att samla. Likförbannat växer dvd-skive-högen i alltför rasande högt tempo. När jag var grabb ratade man stora grammofonskivor av bakelit. Dels lät de ju skit, och dels var de bräckligare än talriken jag åt mat på. Tappade man dem gick de sönder värre än ett duralex-glas. Men, plötsligt gick det inte längre att köpa gramofoner som gjorde 78-varv per minut. Nåja, åt skogen med skivorna. Men vanudå? En spritt ny skivspelare kunde inte ens spela 45-varv per minut? Och jag som hade så många singlar. Nåja, singlarna till tippen och 33-varvsskivorna till vinden. Nu hade jag ju en VHS-spelare. Film är tuffare än musik. Filmsamlingen växte lavinartat både med egna inspelningar från tv och köpefilmer. Men, det är klart jag saknade musiken. En CD-spelare köptes så man kunde spela skivorna som låg i bilen. Kul. Samlingen växte återigen. Klart det blev bättre ljud. Så det blev en DVD-spelare också. Men, vad skall jag göra med alla VHS-band? Ärligt talat, jag tittade inte särkillt ofta på tejparna.

Och barnen fattade ändå inte hur man byter undertexter eller ljudspår på VHS-spelaren. Så, upp med banden med på vinden.

 

Nu tycker jag mig se en trend i affären, som ser exakt likadan som när DVD-spelaren diskuterades i teknikmagasinen: Det reas ut filmer en masse i affärerna till låga priser, typ 3 för 99 eller ännu billigare. TIll och med filmer osorterade i sjöfartspall för några tior. Jag erinrar mig exakt detsamma med VHS-tejparna.

 

Vill ni höra min profetia? Jag tror DVD-skivorna också hamnar på vinden inom kort.

Link to comment
Share on other sites

Japp mina VHS kommer nog också åka upp på vinden snart. En sak jag stör mig på är att så fort man köpt en ny dyr bra sak så kommer det en mycket bättre sak direkt efter. Jag köpte en LCDtv i julas som var HD-ready och det var ju inte så jätte vanligt då... Den tvn har 720p och nu står det i tidningar och sånt att det inte är riktig HD-upplösning utan det är 1080p som är den rätta. På dom med 1080p upplösning står det "FULL HD" lite konstigt tycker jag för att nyss var 720p jättebra...

 

//OdinLundin

Link to comment
Share on other sites

[citat=nisse]Det är klart, men om man som jag samlar på DVD så blir det direkt en annan sak...[/citat]

 

Förstår inte riktigt vad du menar. Jag samlar också på DVD-filmer.

Men eftersom HD-DVD och även bluray-skivorna är lika stora som en vanlig skiva och fodralen också är lika stora som de vanliga dvd-fodralen så spelar det ju ingen roll att de också sen står i den vanliga samlingen. Se dom som specialutgåvor med bättre bild bara =) Jag tänker bara köpa de filmer som jag verkligen gillar på HD-DVD.

 

Bara köpa en HD-DVD-spelare sen och fortsätta köpa och kolla på vanliga dvd filmer på den också. Och din samling kan fortfarande stå framme =)

Link to comment
Share on other sites

Blu-ray är bättre! och har mer utrymme än en HD-DVD skiva. Men tänk också på att det är toshiba och sony som har utvecklat det. vilket innebär att i första hand släpps Sony Pictures (med relaterade filmbolag)s filmer på Blu-Ray. Jag skulle rekommendera om ni vill ha era favoritfilmer i nästa generations upplösning att köpa en Blu-Ray spelare eller Playstation 3 (kommer i november) som även det kan köra Blu-Ray skivor. Nästa Bondfilm Casino Royale kommer att släppas i första hand på Blu-Ray under våren 2007 enligt mi6.co.uk

Link to comment
Share on other sites

Just det som gör att jag inte tror att dvdn är död ännu på ett tag också. Tror inte många kommer att köpa både en dyr hd-dvd OCH blu-ray-spelare. Dom kommer hålla fast vid sina vanliga dvd-spelare tills det kommer en gemensam spelare som kan spela alla format OCH är relativt billig. Och det kommer att ta ett tag.

Link to comment
Share on other sites

[citat=_nemo_]Förstår inte riktigt vad du menar. Jag samlar också på DVD-filmer.

Men eftersom HD-DVD och även bluray-skivorna är lika stora som en vanlig skiva och fodralen också är lika stora som de vanliga dvd-fodralen så spelar det ju ingen roll att de också sen står i den vanliga samlingen. Se dom som specialutgåvor med bättre bild bara =)

[/citat]

Du har nog inte riktigt fattat vad jag i grund och botten menade. Saken är den att jag är les på att det hela tiden kommer nya format - inte att jag vill stoppa utveckling för det går INTE. Men jag tycker att saker och ting går för snabbt. Som gorse nämnde att han genomlidit flera teknikskiften så väntas det fler, fler och fler... vilket känns lite jobbigt. Jag ville helt enkelt ventilera lite åsikter här och det verkar funka :)

 

[citat=_nemo_]Jag tänker bara köpa de filmer som jag verkligen gillar på HD-DVD. [/citat]

Alla filmer jag har i min samling gillar jag mycket... (gillar jag ingen säljer jag den och köper en jag gillar)...

 

[citat=_nemo_]Bara köpa en HD-DVD-spelare sen och fortsätta köpa och kolla på vanliga dvd filmer på den också. Och din samling kan fortfarande stå framme =)[/citat]

Just detta köpande - dessa företag tjänar massor av pengar på oss som hela tiden ska konsumera det "nya" - vilket efter en månad är gammalt (tänk dator eller LCD TV:n som odinlundin nämnde).

 

[citat=_nemo_]Just det som gör att jag inte tror att dvdn är död ännu på ett tag också. Tror inte många kommer att köpa både en dyr hd-dvd OCH blu-ray-spelare. Dom kommer hålla fast vid sina vanliga dvd-spelare tills det kommer en gemensam spelare som kan spela alla format OCH är relativt billig. Och det kommer att ta ett tag.[/citat]

Jag hoppas innerligt att du har rätt... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...