Jump to content

mänsklig mask? < mission inpossible


Mannemoviemaker
 Share

Recommended Posts

Om du vill få, Masken (skådis 1), att ta av sig en mask så man ser att det egentligen är Kalle (skådis 2), så kan du göra så här.

 

Filma skådis 1 som börjar ta av sig någon hudfärgad latexbit från huvudet (som inte täcker ansiktet)

 

Klipp till en annan vinkel där skådis 2 har hunnit tagit av sig halva masken (vilken som helst) och nu tar av sig den helt.

 

Nu är det klart!

 

Eller så använder du bara en snygg mask! ;)

Link to comment
Share on other sites

ja har en mask, vet inte om det är en sån ni menar men...finns på mapont.se

det finns ju en reklam som visar tydlig som djungelsmurfen sa... det är en ung dam i svarta kläder som står på ett tak sen drar hon av masken på de sättet o så är det en gammal tant istället... kommer inte ihåg vad den gör reklam för!

Link to comment
Share on other sites

Mission Impossible 2 gick i går kväll på tv med mask och allt. ICA-reklamen har också kört med masktricket. Har du två personer med liknande kroppsbyggnad/kläder och gärna också samma peruk (eller kanske en peruk som tas av för att göra ung kvinna till skallig man som i bilreklamen), så klarar du dig utan att tillverka någon mask. Hemligheten ligger i att höger arm och hand som drar av masken löper diagonalt över ansiktet. Klipp från helbild till närbild precis innan handen börjar dras uppåt. Animera gränsen mellan förebild och efterbild som ett gardintrick längs armens och handens undersida. Gör rörelsen snabbt och klipp ut till halv eller helbild av efterpersonen direkt när handen är uppe i bildens överkant. Tittarna kommer att koncentrera blicken på det nya ansiktet och inte märka fusket.

Ett tips: Spela in trick du är intresserad av och spela sedan upp dem gång på gång ruta för ruta. Då ser du vad som verkligen händer.

Erik Fagerholm

Link to comment
Share on other sites

[citat=Mannemoviemaker]ingen aning..... 2 månader för att få till de där? mina kompisar kommer vägra...[/citat]

Mja, det bror på hur man får till det. I Mission Impossible testade dom säkert massa olika och valde den bästa. Det behöver inte ta 2 mån... utom jag tror jag skrev lite snett där men det kan ha tagit 2 månader att testa alla effekter och välja ut. ;););)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...