Gå till innehåll

Är DV-kameror bakåtkombitabla med Hi-8?


mono

Recommended Posts

Mmm... Men man kan ju köpa en 3-4 st begagnade hi-8 kameror för det priset! :)

Ser ut som spelaren dom använder(använde) i tv-programet "tempatation island"

när de skulle visa för ena partner vad den andra hade gjort under veckan som gått.. Men de kan väll inte använda sånna system, eller kan de?!

Länk till kommentar
Share on other sites

Sony har ju några Digital8-kameror som alltså även kan spela upp gamla Hi8-inspelningar. Men det är väl ändå inte riktigt den typen av kamera man kan rekommendera som nyköp.

Men du har aldrig tänkt på nån form av rengöring av din Hi8-kamera? Om det nu är smuts som gör att den tuggar band. Det vore väl bäst om det gick att få den att funka och att du sedan kompletterar med en "riktig" kamera.

Länk till kommentar
Share on other sites

Det jag tycker är bra med dom är att det finns tidbaskorrigering och brusreducering. Väldigt bra om man vill får ut så mycket som möjligt av sin tex överföring. bilden blir av mycket god kvalitet som bara proffsen hade råd med på den analoga tiden. digital8 är ett väldigt bra lltenativ om man har Hi8filmer kvar. De billigare Hi8, äldre kameror och andra märken än sony har märkbar kvalitetsskillnad från Digital8erna. Hade en Canon video8 förut, det var grynig bild i uppspelningen och blev mycket bättre vid avspelning i min Digital8.

Länk till kommentar
Share on other sites

Litet problem om man vill använda brusreduceringen bara, man måste spela in redan från början med den.

Har man gjort det dock så funkar den väldigt fint!

Den arbetar enligt principen att spela in diskanten, där det mesta av bruset finns, många gånger högre än övriga register. Sen vid avkodningen så sänker den samma register tillbax till ursprunglig nivå med resultatet att man har samma ljudbild men utan högfrekvent brus :-)

Länk till kommentar
Share on other sites

[citat=Christian van Caine]Litet problem om man vill använda brusreduceringen bara, man måste spela in redan från början med den.

Har man gjort det dock så funkar den väldigt fint!

Den arbetar enligt principen att spela in diskanten, där det mesta av bruset finns, många gånger högre än övriga register. Sen vid avkodningen så sänker den samma register tillbax till ursprunglig nivå med resultatet att man har samma ljudbild men utan högfrekvent brus :-)[/citat]

 

 

Brusreduceringen i Hi8 o D8 är endast för uppspelning och brusreducerar bilden. Kan vara förvirrat då det står DNR i menyn.

 

När det gäller ljudet stämmer det det du säger :)

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...