Jump to content

Är DV-kameror bakåtkombitabla med Hi-8?


mono
 Share

Recommended Posts

Mmm... Men man kan ju köpa en 3-4 st begagnade hi-8 kameror för det priset! :)

Ser ut som spelaren dom använder(använde) i tv-programet "tempatation island"

när de skulle visa för ena partner vad den andra hade gjort under veckan som gått.. Men de kan väll inte använda sånna system, eller kan de?!

Link to comment
Share on other sites

Sony har ju några Digital8-kameror som alltså även kan spela upp gamla Hi8-inspelningar. Men det är väl ändå inte riktigt den typen av kamera man kan rekommendera som nyköp.

Men du har aldrig tänkt på nån form av rengöring av din Hi8-kamera? Om det nu är smuts som gör att den tuggar band. Det vore väl bäst om det gick att få den att funka och att du sedan kompletterar med en "riktig" kamera.

Link to comment
Share on other sites

Det jag tycker är bra med dom är att det finns tidbaskorrigering och brusreducering. Väldigt bra om man vill får ut så mycket som möjligt av sin tex överföring. bilden blir av mycket god kvalitet som bara proffsen hade råd med på den analoga tiden. digital8 är ett väldigt bra lltenativ om man har Hi8filmer kvar. De billigare Hi8, äldre kameror och andra märken än sony har märkbar kvalitetsskillnad från Digital8erna. Hade en Canon video8 förut, det var grynig bild i uppspelningen och blev mycket bättre vid avspelning i min Digital8.

Link to comment
Share on other sites

Litet problem om man vill använda brusreduceringen bara, man måste spela in redan från början med den.

Har man gjort det dock så funkar den väldigt fint!

Den arbetar enligt principen att spela in diskanten, där det mesta av bruset finns, många gånger högre än övriga register. Sen vid avkodningen så sänker den samma register tillbax till ursprunglig nivå med resultatet att man har samma ljudbild men utan högfrekvent brus :-)

Link to comment
Share on other sites

[citat=Christian van Caine]Litet problem om man vill använda brusreduceringen bara, man måste spela in redan från början med den.

Har man gjort det dock så funkar den väldigt fint!

Den arbetar enligt principen att spela in diskanten, där det mesta av bruset finns, många gånger högre än övriga register. Sen vid avkodningen så sänker den samma register tillbax till ursprunglig nivå med resultatet att man har samma ljudbild men utan högfrekvent brus :-)[/citat]

 

 

Brusreduceringen i Hi8 o D8 är endast för uppspelning och brusreducerar bilden. Kan vara förvirrat då det står DNR i menyn.

 

När det gäller ljudet stämmer det det du säger :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...