Gå till innehåll

mono

Medlemmar
  • Inlägg

    13
  • Blev medlem

Allt postat av mono

  1. Mmm... Men man kan ju köpa en 3-4 st begagnade hi-8 kameror för det priset! :) Ser ut som spelaren dom använder(använde) i tv-programet "tempatation island" när de skulle visa för ena partner vad den andra hade gjort under veckan som gått.. Men de kan väll inte använda sånna system, eller kan de?!
  2. okej... :( och jag antar att det inte finns ngn "uppspelare" heller, likt den vhs-kasseten man kunde sätta sina gammla tjocka band heller?
  3. Har en Samsung Hi-8 Camcorder VP-L770 som har börjat att "tugga band". Vilka kameror kan spela upp Hi-8 band? Bara Hi-8 kameror eller? Jätte-tacksam för snabbt och bra svar!
  4. Tänkte bara meddela alla som bryr sej, att jag nu ha fått in filmerna på datan! Vad var då felet? Jo, på belkin.com hade dom för ungefär en månad sen enbart en typ av xp drivrutiner, men nu när jag gick in igår så hade dom updaterat sidan och lagt in "alternativa-drivrutiner". "Hmm.. Har dem verkligen vart där innan..?" Tänkte jag och ladda ner och installera och vips så kom både ljud och bild in! :) Nu kan jag äntligen börja redigera... Vilket capture program tycker ni förresten e bäst? Vilket får bäst kvalité med tanke på storleken på filen etc! Använder Ulead Video 8 just nu, men ska nog gå över till pinnacle snart tror jag! Hursomhelst så ska iaf ni ha ett stort tack alla ni som har försökt att hjälpa mej!! Tack ska ni ha! På återseende! Adjö....
  5. mmm.. men de går alltid att få fram vad som har funnits på disken sa en datalärare på komvux under en föreläsning. för att de skulle bli omöjligt att få fram data måste man formatera disken runt 80ggr sa han.. men men! får testa de där delpart du sa! varför en windows 95/98 startdiskett? har xp home förresten
  6. sitter just nu på en låneburk från elgiganten med lite sämre prestanda än min "riktiga" burk.. Men de som e skummast e att de går att få in själva filmen med t ex Stoik Capture men när man försöker ta in ljudet så dör datorn! Ska testa de där me drivrutiner när jag får tillbaka min egna dator igen, känns onödigt att dona me de på denna lånedatan. E de ngn som vet ngt bra formaterings program som man kan formatera ALLT på datan? Inte den s k "restore-skivan" utan ngt kraftfullare... Fick ett program av en kompis för ett tag sen men har ju naturligtvis slarvat bort det! :)
  7. mmm... får nog försöka me de! men e de ingen som har nån idé om va de e som händer när datorn startar om? e så j-la skummt på nått sätt.. på kabeln från belkin finns även en s-video kontakt, men har ingen sån utgång på kameran dock.. hmm, man kanske skulle föra över filmen till vhs först och sen via en videobandspelare, som har s-video utgång, försöka överföra från den.. alla förslag e välkommna!
  8. jag har en Sony Handycam, en s k Video8 kamera, från 1999. Kabeln jag har för att föra in film på datorn e en usb dosa från företaget Belkin. Än så länge e allt frid och fröjd men när jag ska försöka att lägga in en film på datorn, alltså startar det s k "capture mode" "fånga video" etc på programet så startar datorn om! Va e de för fel? Har testat att ha laddaren till kameran i samtidigt men de spelar ingen roll, den bara startar om ändå. Vilket program jag än använder, på vilken dator jag än använder! Jag har förövrigt en Intel Pentium 4 processor på 3 ghz med ett ram-minne på 1024 mb, en hårdisk på 200gig och ett ati radion 9600 grafikkort. Jag menar, de kan väll inte va datorn som e för klen? Man kanske måste ha jätte mkt ledigt utrymme på siken för att de ska funka? Hade kanske bara 20-30 gig när jag försökte som mest. Men dock ska tillägas att jag faktiskt lyckats att få in själva bilden i filmen! Detta gjorde jag med ett program vid namn "Stoik video capture", men då försvann allt ljud i filmen. Någon som e riktigt bra på de här me överföring mellan kamera och dator, speciellt analog video, kan väll hjälpa mej snälla! Vill ju redigera min actionfilm så snart så möjligt! Hoppas på hjälp av ngn kunnig! Mvh J
  9. Snälla hjälp mej ngn! Va e de för fel! Har en kabel från Belkin som jag sätter i usb porten, sedan när jag ska försöka överföra filmen in till datorn så startar datorn om sej! Inte bara min utan alla polares datorer ox! De e en analog Video8 kamera från 1999, en Sony Handycam. Me ett program vid namn "Stoik" har jag lyckats att få in filmen men då försvann ljudet! Har alla driv rutiner instalerade till både ljud och bild men den bara startar om ändå! precis som den blir överbelastad på någe vis! Men har ändå laddaren i! Utan elr med spelar ingen roll, den dör iaf! Snälla ngn som kan hjälpa mej? Som har haft liknande problem! Tack på förhand! (Om jag får hjälp me detta så ska jag ladda upp filmen så att ni kan ladda den om ni vill! Den e ca 2 min lång!)
  10. Snälla hjälp mej ngn! Va e de för fel! Har en kabel från Belkin som jag sätter i usb porten, sedan när jag ska försöka överföra filmen in till datorn så startar datorn om sej! Inte bara min utan alla polares datorer ox! De e en analog Video8 kamera från 1999, en Sony Handycam. Me ett program vid namn "Stoik" har jag lyckats att få in filmen men då försvann ljudet! Har alla driv rutiner instalerade till både ljud och bild men den bara startar om ändå! precis som den blir överbelastad på någe vis! Men har ändå laddaren i! Utan elr med spelar ingen roll, den dör iaf! Snälla ngn som kan hjälpa mej? Som har haft liknande problem! Tack på förhand!
  11. mono

    Filmer man måste sett

    När Al Pachino och Robert Deniro möts på ett café över en kopp kaffe i filmen Heat går de rysningar. Likaså i det "tragiska" slutet på flygplatsen, en av världens 10 bästa filmer enligt mej. Bland de bästa actionfilmerna någonsin. Sen så e ju alltid "fäbojäntan" en given kult-klassiker(för att bli seriös)! Haha!
  12. mono

    Bluescreen

    tack för svaren! har ytterligare en fråga faktiskt... Och den lämpar sej nog inte heller i detta forum men eftersom ni verkar kunniga så -Hur får man en film man själv har filmat med en vanlig videokamera att se ut som en "riktig" film på bästa sett? Är det omöjligt? Ni förstår säkert va jag menar, att allting blir sådär typ "stort".. Ska leta svar på mina nadra frågor i de där "filmcafé" forumet! Tack på förhand!
  13. mono

    Bluescreen

    Hej allihopa! Jag undrar lite om s k "chroma-keying" och blue screen! Hur bra kan resultatet egentligen bli me en gammal video 8 kamera om jag t ex filmar polaren mot en blå vägg me sjysst belysning och sedan tar bort de blåa o lägger in i ett klipp? Blir de då typ som i en vanlig tv-produktion, me lite korniga kanter runt mej etc? Vilken program ska man ha? Det absolut bästa och mest användarvänliga programet som finns att få tag på, oavsett pris! Vilket e de? Undrar även om ngn vet hur dom har gjort specialeffekterna i "populärmusik från vittula"? (När dom flyger på ängen) Jag tycker att de är oehört skickligt gjort iaf! :) Nån som vet ngn bra sida där man kan typ sända webb-tv elr liknande förresten? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa nytt...