Jump to content

Försöker en gång till! Snälla hjälp! (capure probs)


mono

Recommended Posts

jag har en Sony Handycam, en s k Video8 kamera, från 1999. Kabeln jag har för att föra in film på datorn e en usb dosa från företaget Belkin. Än så länge e allt frid och fröjd men när jag ska försöka att lägga in en film på datorn, alltså startar det s k "capture mode" "fånga video" etc på programet så startar datorn om! Va e de för fel? Har testat att ha laddaren till kameran i samtidigt men de spelar ingen roll, den bara startar om ändå. Vilket program jag än använder, på vilken dator jag än använder! Jag har förövrigt en Intel Pentium 4 processor på 3 ghz med ett ram-minne på 1024 mb, en hårdisk på 200gig och ett ati radion 9600 grafikkort. Jag menar, de kan väll inte va datorn som e för klen? Man kanske måste ha jätte mkt ledigt utrymme på siken för att de ska funka? Hade kanske bara 20-30 gig när jag försökte som mest. Men dock ska tillägas att jag faktiskt lyckats att få in själva bilden i filmen! Detta gjorde jag med ett program vid namn "Stoik video capture", men då försvann allt ljud i filmen. Någon som e riktigt bra på de här me överföring mellan kamera och dator, speciellt analog video, kan väll hjälpa mej snälla! Vill ju redigera min actionfilm så snart så möjligt! Hoppas på hjälp av ngn kunnig! Mvh J

Link to comment
Share on other sites

mmm... får nog försöka me de! men e de ingen som har nån idé om va de e som händer när datorn startar om? e så j-la skummt på nått sätt.. på kabeln från belkin finns även en s-video kontakt, men har ingen sån utgång på kameran dock.. hmm, man kanske skulle föra över filmen till vhs först och sen via en videobandspelare, som har s-video utgång, försöka överföra från den.. alla förslag e välkommna!

Link to comment
Share on other sites

Jag har noll koll på kameror, men datorer har jag lite koll på. Nu vet jag inte vad för dator du har men nästan ALLA plötsliga omstarter beror på ocertifierade drivrutiner som ligger i kernermode. Jag skulle börja med att kolla i eventloggen (om du har en någolunda ny dator) om det fastnade något där som kan ge ledtrådar. Sen finns det kraschloggar i XP i systemkatalogen men de brukar vara svårlästa om man inte är dataingenjör.

 

Sen skulle jag byta/uppgradera drivrutinerna för (i följande ordning) kameran, USB-devicet, skärmdrivrutinerna. För USB-devicet skall du enbart använda drivrutiner som är certifierede från Microsoft. Kolla med Windowsupdate. Sen skulle jag uppdatera skärmkortsdrivrutinerna eftersom de ligger i kernermode, vilket gör dem känsliga.

 

När du ändå är i gasen, uppdatera allt du hittar på WindowsUpdate, särkillt drivrutiner och viktiga uppdateringar. Kanske är rent av den bra start.

Link to comment
Share on other sites

Det låter ju skumt det här med att det händer på alla datorer du testar på??...

 

Jag är nog ändå lite inne i Gorse tankebanor, hade samma problem med min dator precis när jag skaffade den, datorn bara dog när jag satt och redigerade. Inte alltid vid ett och samma specifika tillfälle men lite då och då. Efter lite drivrutinsuppdatering försvann problemet och jag har inte sett röken av det på snart ett år nu..

Link to comment
Share on other sites

[citat=Hane]hade samma problem med min dator precis när jag skaffade den, datorn bara dog när jag satt och redigerade. Inte alltid vid ett och samma specifika tillfälle men lite då och då. Efter lite drivrutinsuppdatering försvann problemet och jag har inte sett röken av det på snart ett år nu..[/citat]

 

jag hade samma problem som dig... jag köpte ny processorfläkt så funkade det sen

Link to comment
Share on other sites

sitter just nu på en låneburk från elgiganten med lite sämre prestanda än min "riktiga" burk.. Men de som e skummast e att de går att få in själva filmen med t ex Stoik Capture men när man försöker ta in ljudet så dör datorn! Ska testa de där me drivrutiner när jag får tillbaka min egna dator igen, känns onödigt att dona me de på denna lånedatan. E de ngn som vet ngt bra formaterings program som man kan formatera ALLT på datan? Inte den s k "restore-skivan" utan ngt kraftfullare... Fick ett program av en kompis för ett tag sen men har ju naturligtvis slarvat bort det! :)

Link to comment
Share on other sites

Om det är en ny dator raderas allt om man installar om. Nu är restoreskivor olika för olika datorer men standardinstallationen raderar ALLT om man väljer det under installationen.

 

Annars googlar man efter delpart.exe och stoppar den på en window95/98 startdiskett. Den raderar alla partitioner utan pardon.

Link to comment
Share on other sites

mmm.. men de går alltid att få fram vad som har funnits på disken sa en datalärare på komvux under en föreläsning. för att de skulle bli omöjligt att få fram data måste man formatera disken runt 80ggr sa han.. men men! får testa de där delpart du sa! varför en windows 95/98 startdiskett? har xp home förresten

Link to comment
Share on other sites

[citat=mono]mmm.. men de går alltid att få fram vad som har funnits på disken sa en datalärare på komvux under en föreläsning. för att de skulle bli omöjligt att få fram data måste man formatera disken runt 80ggr sa han.. men men! får testa de där delpart du sa! varför en windows 95/98 startdiskett? har xp home förresten[/citat]

 

men om du skriver över disken några gånger så kan du nog va säker på att det är borta sen

Link to comment
Share on other sites

Tänkte bara meddela alla som bryr sej, att jag nu ha fått in filmerna på datan! Vad var då felet? Jo, på belkin.com hade dom för ungefär en månad sen enbart en typ av xp drivrutiner, men nu när jag gick in igår så hade dom updaterat sidan och lagt in "alternativa-drivrutiner". "Hmm.. Har dem verkligen vart där innan..?" Tänkte jag och ladda ner och installera och vips så kom både ljud och bild in! :) Nu kan jag äntligen börja redigera... Vilket capture program tycker ni förresten e bäst? Vilket får bäst kvalité med tanke på storleken på filen etc! Använder Ulead Video 8 just nu, men ska nog gå över till pinnacle snart tror jag! Hursomhelst så ska iaf ni ha ett stort tack alla ni som har försökt att hjälpa mej!! Tack ska ni ha! På återseende! Adjö....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...