Jump to content

Koreografi och tekniker för filmfighter?


Leopaexd

Recommended Posts

Vad tycker du är bäst/viktigast i en filmfight? Ska man göra en mer brutal och jordnära scen eller en flashi fight? Hur ska man ha mycket hopptekniker/akrobatik? Gör sig kast/grepp bra på film? Närbilder och snabba klipp eller mer överblick? Andra idéer/åsikter?

 

Lite väl mycket "/" kanske men låt inte det störa er...

Link to comment
Share on other sites

Jättetråkigt svar, men det beror ju på syftet med scenen, vilken typ av film det är, o.s.v.

 

Det finns lite trådar som berör det redan (t.ex. denna: http://www.voodoofilm.org/forum/showthread.php?t=886&highlight=fight)

 

Men filmer av "Matrix-typ" behöver nog de flashiga trickzen, sparkarna och så för att funka (det är ju lite av poängen med det), medans det i en film om raggare som hamnar i slagsmål skulle se lite konstigt ut med den typen av fight...

 

En del av fightingkoreografens uppgift är att hitta ett bra "tonläge" för fighten i förhållande till filmen :)

 

M.v.h.

/Rico

Link to comment
Share on other sites

[citat=Leopaexd]Vad tycker du är bäst/viktigast i en filmfight? Ska man göra en mer brutal och jordnära scen eller en flashi fight? Hur ska man ha mycket hopptekniker/akrobatik? Gör sig kast/grepp bra på film? Närbilder och snabba klipp eller mer överblick? Andra idéer/åsikter? ...[/citat]

 

Men det beror väl helt och hållet på tonen i filmen i övrigt?! Vad vill du göra för film? Det är det första du måste veta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jag tycker att du nästan oavsett filmstil ska jobba med bildens djup när du gör en fightscen, det känns coolare och man dras med in i scenen, du borde alltså inte bara filma scenen ur en objektiv vinkel på personerna utan mer jobba med vinklar bakifrån de bådas håll (om det inte är meningen att skapa en känsla av att publiken bara tittar på utan att vara med). Om du vill skapa en rörig scen så tycker jag du kan bryta mot 180graders-regeln i stället för att bara köra skakig kamera.

Sedan ska du filma väldigt mycket på olika sätt så du i klippningen sedan kan välja ut det bästa och det som fungerar bäst för filmen.

 

Ha en bra dag

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...