Jump to content

Ljussättning A la Amelie de Montmartre


Barringer

Recommended Posts

Ligger i startgroparna för ett 16mm projekt där fotot ska vara inspirerat av Amelie de Montmartre blandat med lite Sånger från andra vången. Det kommer ofta vara destillerat som Sånger, men vi ska försöka få liknande färgtoner och kontraster som i Amelie. Är det någon som har tips eller idéer om hur vi ska gå tillväga. Saker att tänka på osv. vi har gjort en del research, men det hade varit bra att få höra andras idéer!

 

/Jonas

Link to comment
Share on other sites

kommer inte på nått specielt sätt just nu men tänk på att få hög kontrast och väldigt varma färger iaf (ställa vitbalansen så att färgerna blir varma och använda sig av filter)

 

om filmen ska redigeras i dator så kan man ju fixa till färgen och kontrasten o.s.v. mycket i efterhand också

 

allt de här har du väl säkert redan tänkt på men de kanske kan vara till lite hjälpa för nån iaf ;)

Link to comment
Share on other sites

amelie är 90% scenografi. de byggde upp i princip allt i studio trots att det utspelar sig på en verklig plats som de dessutom hade tillstånd att filma på, helt enkelt för att platsen inte var så vacker som den hyperrealistiska versionen i folks huvuden. över huvud taget är scenografi en underanvänd del i det fotografiska arbetet i sverige. här bygger man realistiska miljöer och leker med filmen för att skapa kontraster och färgmättnad, medan man utomlands gärna bygger sets i gråtoner för att få en omättad look utan att förlora färgen i hudtoner osv, eller tvärt om eller något helt annat. just sånger från andra våningen är ett undantag, vilket får mig att tro att det är en viss scenografi du är ute efter och inte en speciell ljussättning eller filmsort...

 

/mattias

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

så du menar att dom byyger upp allting i studio för att få grå toner på omgivningen men ändå bevara färgerna på vissa saker? Finns det inte betydligt enklare sätt att göra det här på? Eller jag antar att du kommer att svara att det inte alls blir samma känsla då.

 

Vilket är dyrast? att bygga scenografin eller maska ut personer i efterhand i dator för att färgsätta dom som man vill?

Link to comment
Share on other sites

Vilket är dyrast? att bygga scenografin eller maska ut personer i efterhand i dator för att färgsätta dom som man vill?

Finns det mjukvara som klarar av att göra sånt? Det låter som om det ska till riktigt ondskefull image recognition för att man ska kunna göra sånt någorlunda automatiserat.

Link to comment
Share on other sites

[citat=dreeze]Finns det mjukvara som klarar av att göra sånt? Det låter som om det ska till riktigt ondskefull image recognition för att man ska kunna göra sånt någorlunda automatiserat.[/citat]

 

jag tror nog han menade i typ after effects. istort sett frame by frame

Link to comment
Share on other sites

Amelie ser ju ut att vara både en kombination av scenografi (med scenografi kan man ju krympa och fuska med perspektiv - och det är lite svårare att göra i post) och en jäkla massa sekundär färgkorrektion (isolering av vissa färger).

 

PS. "Amelie från Montmartre" eller "Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain" heter filmen. ;) DS.

Link to comment
Share on other sites

Har läst någonstans, vet inte om det var "De förlorade barnens stad" eller "Amelié" (Jeunet i vilket fall som helst, kan ha läst det på detta forumet iofs), att de sminkade skådespelarna helt vita sedan färgkorrigerade efter det för att få de förvrängda färgerna.

 

Prova att vitbalansera efter huden på en av skådespelarna och sedan färgbalansera det rätt efter ansiktet i postproduktionen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...