Jump to content

Olika skräckeffekter.


bfilm

Recommended Posts

Jag och mitt filmbolag BFILM ska göra en zombie rysare, och vi ska snart börja spela in, men vi behöver lite hjälp med blof-effekter.

 

Vad kan man använda till blod förutom:

 

*Fuskblod

 

*Ketchup

 

*Karamell färg

 

Massor av förslag är välkomna. Gärna även och ni har något förslag på fake-tarmar, inälvor och sådant.

 

Tack på förhand. :D

Link to comment
Share on other sites

Hehe. om ett finger ska gå av kan man ju alltid ta en vanlig korv å sminka den med blod å allting å göra den osynlig. om nåt mer brutalt ska gå av typ som hand leden kan man ju ta en falu korv :) hehe. Sedan gör man ett hål å t.e.x. bordet där handen sla ligga. Sedan tar man upp handen ur hålet så bara handen å falukorven som arm syns. Sen är de bara skära. Men kom ihåg att sminka det nästan lite överdrivet mycket.

 

 

Har aldrig testat detta men borde funka :)

Link to comment
Share on other sites

Det finns ju massor av blodrecept på nätet och många av dem härstammar faktiskt från Hollywood. Det klassiska sirap-karamellfärg-vatten är väl utbrett. Själv har jag använt detta vid ett flertal tillfällen och märkt att det blir bäst om man faktiskt kokar ihop det istället för att bara blanda det kallt.

Däremot blir detta blod ganska dåligt mot riktigt ljusa bakrunder och textiler, så det gäller att komplettera. Vi använde köpt teaterblod (väldigt dyrt) till de få ställen då vårt hemkok inte funkade.

 

Sedan kan man koka ihop en tjockare, mer koagulerad, blodvälling med potatismjöl, vatten och karamellfärg. Att ta en sådan gröt och blanda den med det tunna blodet och splatta ut på marken/väggen är snyggt.

 

Tarmar, organ och annat gårigt stuff kan du lätt göra med mjöl, ägg och vatten. (Deg helt enkelt) Lägg i karamellfärg enligt vilken kulör du vill ha. Dränk in det med blod och det blir vackert som tusan. Vi tog en bit rep som vi sedan degade in och hällde på rikligt med blod, och det vart riktigt bra.

 

Slem kan även vara kul att ha. Klassiska potatismjöl med vatten kan funka, men det blir lätt för grumligt, så att koka ihop vatten och gelatin är att föredra. Lägger du i ordentligt med gelatin, kan du även använda detta till att gjuta organ och andra slembitar. Då måste du dock ha någon slags form.

 

 

En grej vi upptäckte under vår splatterperiod var att då man skall gåra omkring ordentligt är det ofta snyggt att blanda olika konststenser. T ex om vi till ett klipp skulle splatta ut lite blod på väggen, blev det alltid snyggare om vi lade både blod, lite mellantjockt slem och sedan några bitar degmassa i samma splat.

 

Hoppas ni har det riktigt kul på inspelningen! För splatter är onekligen riktigt kul att filma... :)

Link to comment
Share on other sites

Ett gel som blir förbluffande likt tapetklister är om man kokar vetemjöl i vatten. Det skall vara i propotioner ca 1 till 10 ungefär. När mjölvattnet kokar frigörs stärkelsen och det blir klister som blir rätt slemmigt. Går lätt att tvätta bort och fastnar inte i avloppet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...