Jump to content

pengar


Luke

Recommended Posts

Man kan be om filmstöd när man är 14 men det är ju inte alltid man får det. Nu vet ju inte jag inte var Bjärred ligger men om det är runt stockhom så Film Stockholm. Sen finns det ju massa, Film i Väst, Film i Värmland etc.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Du kan ju alltid försöka klämma din kommun på lite pengar. Kolla upp studiecirklar, vuxenskolor, nykterhetsföreningar och lite sånt.

 

Är det utrustning du är ute efter så kolla resurscentrum i närheten.

 

Annars kan du ju alltid göra som Kevin Smith när han gjorde sin debutfilm Clerks:

Från http://www.viewaskew.com/clerks

Clerks was made for $27,575. It was mainly funded by 10 credit cards that Kevin had to his name, funds garnered from store credit after he sold his comic book collection, a family donation, and paychecks from working at the Quick Stop and RST Video. (NOTE: We don't really recommend this method of funding a film as if your film does not pan out, you will be put in serious financial debt for much of your life. However - we do condone going out and making your film yourself - just make sure your script is watertight).

Link to comment
Share on other sites

Jag och ett gäng andra filmare har startat ett företag som går under namnet "kiev kollektivet". det är snarare ett företags kollektiv som går ut på att ta del av varandras erfarenheter genom olika yrkesområden. på det sättet fick vi våran senaste film finansierad, och då hade vi en inspelnings tid på två veckor, redigering ljudläggning, cgi prylar och resa, (åkte från åre till båstad). annars så är det inget fel på film stöd. kolla med kommun, landsting och regional filmutveckling (te x film i jämtland).

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle också gärna höra mera. Det är så att jag och en kompis går i planerna på att starta ett produktions- och distributionsföretag med inriktning på låg- och nollbudget film. Vi diskuterar för tillfället finansiering och prissättningar för diverse tjänster gällande distributionen (ni kommer nog att bli ombedda att besvara några frågor om detta inom en någorlunda snar framtid, men var sak har sin tid), så att höra hur ni löser det skulle vara ett steg på vägen ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...