Jump to content

Söka vidare (?)


gimpy

Recommended Posts

jag går om ett par månader ut media, och funderar på att söka vidare. problemer är att jag inte kan hitta någon skola som kan erbjuda mig någon utbildning som verkar lockande.

jag undrar därför om det är någon som kan tipsa om någon skola att söka till.

där dom erbjuder djupgående utbildning inom, regiserings teknik, kamera teknik, film skapande (rent generelt) och redigering...

är tacksam för alla förslag

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Väldigt få av dessa täcker mina förväntingar. Det mesta är tv och video-inriktat. Utöver Kulturama, Stockholms filmskola, DI och Fridhems, vilka är inriktade speciellt på dramaturgi/regi och prduktion av film (ej tv)? Man skulle tänka att jag borde söka själv, men vad rekommenderar ni?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Som någon skrivit i andra trådar om liknande ämne. Ska man satsa på fotograf bör man se till att få erfarenhet av 16mm (Kulturama och Stockholm filmskola) sen såklart söka DI. Eftersom det verkar vara ett slags grundkrav för fotografeleverna på DI att kunna 16mm.

 

När det gäller övriga inriktningar och "förutbildningar" så är inte alltid lösningen Kulturama/Stockholm Filmskola. Jag har kompisar som gått dessa utbildningar och jag har hjälpt till på båda deras slutproduktioner. Resultaten är väldigt varierande eftersom det verkar finnas en hel del omotiverade elever där (Trots att det kostar skjortan). Vissa filmer ser grymmt bra ut men det beror nog mest på personkemi och talang hos gruppmedlemmar.

 

När det gäller resurser så är de ganska lika. Men mycket verkar trots allt handla om hur motivierade ens klasskamrater och du själv är.

 

Jag har själv gått Molkoms Videolinje och kan rekomendera den eftersom den ger stora möjligheter att experimentera och filma själv men även har många lärorika obligatoriska övningar, bland annat ett teoretiskt kameraprov, nattövning och deltagande i raketfilm i värmland.

Link to comment
Share on other sites

[citat=final_cut]Utöver Kulturama, Stockholms filmskola, DI och Fridhems, vilka är inriktade speciellt på dramaturgi/regi och prduktion av film (ej tv)? Man skulle tänka att jag borde söka själv, men vad rekommenderar ni?[/citat]

 

"Ren produktion". Pratar du juridiken, ekonomin osv..? eller?

Filmhögskolan i Gbg, har en inriktning på Regi.

 

Högskolan i Trollhättan har en helt ok, producentutbildning.

http://www.htu.se

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...