Jump to content

oanvända klipp som tar upp plats


erreth

Recommended Posts

Gör då så att du bara importerar de 5-6 klippen du vill ha i stället för allt du filmat... då får du 5-6 separata klipp. om du sen inte använder ett av dem så kan du ta bort det utan att det på verkar de andra.

Var det detta du menade?

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker att det låter lite onödigt... Det är nog bättre om du kollar igenom alla tagningar du har på tex. tv:n och skriver ner tidskoden för varje klipp du vill ha med och sen tar du in allt i datorn. Då är det bara att spola och kolla på tidskoden. Om du sen skulle sakna ett klipp så är det ju inte värre än att du kan importera det senare. Alternativt så kan du ta in allt material men i omgångar. Så att du tar in tex. 5 min snuttar och sen kan du ta bort de snuttar du inte vill ha. Ett tredje alternativ är att ta in allt i ett svep och sen klippa ut de tagningar du vill ha och exportera dessa till avi-filer och sen radera ditt stor klipp. Gör det du själv trivs bäst med men jag rekomenderar det första alternativet.

Link to comment
Share on other sites

Jag kör in allt enbart för att spara på slitaget på kameran då kameror har kortare speltid än en videobandspelare. Hårddiskar är idag så billiga att en ny hårddisk är avsevärt billigare än att slita sönder kameran i alla fall om man har en lite bättre kamera, men har man den billigaste kameran köper man en ny när den går sönder, blir nästan lika dyrt som att laga den man har.

Link to comment
Share on other sites

Om du använder DV så har ju både Vegas Video och Premiere Pro (och säkert ett flertal ytterligare program) funktioner som kallas scene detect som känner av när det är klipp, så istället för en enda stor .avi-fil så får du precis så många videoklipp (.avi-filer) som du har klipp på bandet. Sen är det ju bara att ta bort dom du inte vill ha kvar.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

En ny hårddisk kostar inga stora pengar idag.

Jag köpte en ny på 350G för att få plats med mer råmaterial.

Jag har flera projekt samtidigt och då kan det vara bra att ha plats för mycket råmaterial. När man överför och börjar klippa kanske man inte har riktig pejl på vad man egentligen behöver och då kan det vara bra att ha allt samlat.

-Per

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...