Jump to content

Hundbajspåse - 4 sidor


Recommended Posts

Bortsett en tydlig äckelfaktor på slutet så undrar jag lite vad du vill få sagt. Är du för hundbajs eller tycker du att hundägare ska plocka upp? Om du vill få över sånna som mig som tycker att hundägare som låter hunden bajsa på gräsmattor och trottoarer skulle rullas i skiten så får du anstränga dig lite mer, för jag känner sympati för de som klagar på hundägaren. Om du vill uppmana hundägare att plocka upp efter sig, är den lite lam i sina argument även här.

 

Rent historiemässigt finns det ett stort problem och det är att det inte är något problem att ha med sig en bajspåse i fickan. Det är ingen vikt att tala om och tar liten plats. Även om han inte vill använda den, så har han den med sig om han skulle stöta på folk som klagar. Han har inget skäl till att inte ha med sig en bajspåse. Han kan t o m ha med sig en påse, scopa upp när någon klagar och sen slänga det i naturen bakom en buske när ingen ser, om han nu tycker att naturen behöver bajset - utan påsen förståss (fast vissa hundägare tycks tro att det är okej att slänga bajspåsar med bajs i naturen - ganska ironiskt).

 

Manuset är lättläst och välformaterat. Det var inget som stack i ögonen.

 

Du skulle mycket väl kunna göra det här till en intressant historia, men då får du, som jag skrev tidigare, jobba lite mer på att ha förståelse för att människor i regel inte vill ha hundbajs på skorna, kläderna och barnen, eller lukten och flugorna när det är en varm sommardag. Det funkar inte att säga att naturen heldre tar bajset än plasten. Då kan han lika gärna satsa på att uträtta sina egna behov ute också. Och låta hunden springa fritt, för det är ju naturligt. Ska vi ha någon sympati för killen får han inte bara uppfattas som allmänt lat, utan engagerad, med en agenda och mena väl i sin kamp att rädda mänskligheten genom att låta sin hund bajsa på grannens gräsmatta.

Link to post
Share on other sites

Schysst att du kommer med ett engagerat svar!

Jag tycker självklart man ska ta undan bajset. Ibland är jag dock lat, om det är mörkt ute kanske jag struntar i det - ingen är perfekt. Den unga killen ska uppfattas som lat - en hycklare. Det var säkert otydligt. När han kastar snuset på marken efter att ha argumenterat om hur viktig miljön är. Hans lögn leder till att pensionären vill tänka på miljön och de cyklande barnens framtid. Härligt att du tyckte slutet var äckligt!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Bylundjonas
   Hej. I min tidigare tråd försökte jag få fram något som var relaterat till min dödsrädsla. Jag fortsatte jobba med Alice och blev aldrig helt riktigt nöjd med karaktären eller storyn. Så jag tänkte okej F*ck it, jag tar bara sånt fick mig att bli rädd som barn efter att jag hade sett mitt första lik och så vidare. Jag var alltid rädd att om jag dog som barn och vaknade upp på bårhuset, då skulle detta hända som det står i manuset, ingen ser, hör eller bryr sig, du är död för dem. Och rädslan att bli begravd levande var ju också en skrämmande tanke man fick efter man hade sett saker och ting. Mardrömmarna efter den situationen relaterade mycket till död och även likkistor, vilket var läskigt. Jag var ju barn och visste ju inte hur det fungerade efter man har dött, men jag har försökt beskriva min rädsla så bra jag kan i manuset för att man ska få en uppfattning att det var så här han upplevde det i drömmarna och kände.
    
   Threadet som manuset är baserad på: https://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=38225
    
   Manuset: The file is gone.
  • By Albinsandberg
   Hej!
    
   Postar här för all sorts feedback samt träning.
    
   obs, endast 4 sidor exklusive titeln.
    
   Vill också notera att jag ska försöka göra flera korta manus gärna mellan 5-15min. Så denna är min första.
   One last drink.pdf
  • By RoKi
   En liten story om en religiös sekt som beslutar sig för att spränga ett vattenkraftverk och orsaka en syndaflod.
   Är helt ny på det här med att skriva, men tyckte att det var väldigt roligt. Såg det som en film hela tiden:)
   Guds Änglar:RoKi.pdf
  • By nashville
   Tja!
    
   Det här manuset är en over the top komediserie som inte är så realistisk. Jag vet inte riktigt hur jag skulle beskriva stilen men kanske typ 30 Rock blandat med en light-version av Airplane.
   Loglinen för serien skulle kunna vara: En femtiotvå år gammal man delar en lägenhet med två tjejer i tjugoårsåldern efter att hans fru lämnat honom. -- Vilket låter perverst och som en äcklig önskedröm, men jag lovar att det inte är fallet.
   Jag är medveten om att serien aldrig skulle kunna produceras, av många orsaker, men är mera intresserad av om ni finner det underhållande. Kommentarer gällande struktur, karaktär, beskrivningar, om handlingen ens går att förstå och sånt skulle också uppskattas jättemycket.
   Rumskamrater-nashville.pdf
  • By agnes99
   Hej!
    
   Det här är mitt första kortfilmsmanus (på 3 sidor) och jag skulle gärna vilja få respons/kritik.
    
   Synopsis: Viktor upptäcker att hans mamma är borta när han kommer hem en kväll. Det oroar honom så han går ut för att leta efter henne och efter en tids letande hittar han henne på kyrkogården.
    
   (Det är inte en händelserik historia, men jag hoppas att känslorna förmedlas.)
    
   Grejen är att jag har en lång bakgrundshistoria till Viktor och hans familj, så jag är rädd att manuset inte blir lika bra för en som inte har tagit del av deras historia. Varför jag skrev ett kortfilmmanus av det hela är för att jag är en noob (så jag ser fram emot att få respons och råd). Jag hade lite problem med en heading som ni kanske kommer märka och lite andra saker... Det finns en massa olika formateringsregler och jag vet inte riktigt vilka jag ska följa!... och ska man översätta de engelska uttrycken?
    
   FYI, så skrev jag manuset i Celtx (funkade bra men kan inte ta bort scennumreringen) och titeln är inte helt bestämd, vet inte ens om en borttappad är rätt ord, men kände att jag behövde skriva nånting.
    
   Tack på förhand för er respons! :)
   Screenplay (6).pdf
×
×
 • Create New...