Jump to content

musikvideor...


darko

Recommended Posts

kan någon förklara rent praktiskt, hur man går till väga när man skapar en musik video?

 

till exempel om man ska filmen ett band som sjunger något, samtidigt som dom spelar på sina instrument. hur får man det att synca sen?

 

har man igång låten i bakgrunden så att bandmedlemmarna sjunger efter den inspelade låten? eller hur fungerar det?

Link to comment
Share on other sites

En bra grej är nog att man byter miljön. Så att om de spelar i en lokal så kan man senare ha dem spelandes ute eller så om du förstår vad jag menar. Självklart beroende på vad låten handlar om.

 

För att det ska bli lätt när man ska synka och för att man ska ha mycket att välja mellan så är det schysst om man spelar in hela låten varje gång man är någonstans och inte bara spelar in en liten del av låten för man tänkt sig att det bara är det som ska vara med, men det blir annorlunda när man sitter där och då är det skönt att ha mycket att välja mellan.

Link to comment
Share on other sites

Håller med dom tidigare, men med tillägget att en video inte automatiskt MÅSTE ha bilder på bandet spelandes, eller ens bandet alls!

Finns gott om exempel där bandet aldrig syns, bla i videor med grupper som Wumpscut, Kraftwerk & skinny puppy för att nämna några.

Men om det ska syncas, så MÅSTE dom höra vad dom gör.

Sen spelar du ALLTID in med ljud, annars har du satt dig själv i klistret. Utan direktljudet att utgå från så har du inget att synca efter.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Så här gör proffsen:

 

Man har låten på ett medium med tidkod (SMPT) - t.ex. ett videoband eller DAT med tidskod. Sen filmar man artisten/artisterna 5 miljoner gånger när dom mimar till låten (högtalare ej i bild så klart) - låten dom hör är från mastern med tidskod - den tidskoden går ävet in i videokameran som man filmar med via kabel eller trådlöst. Så - allt artisten/artisterna gör blir markerat med tidskod - samma tidskod som på låten. Allt har samma SMTP. Sen är det en baggis att klippa...man behöver inte tänka på läppsynk och skit...bara välja bilder och ha kul.

Link to comment
Share on other sites

[citat=mjg]Så här gör proffsen:

 

Man har låten på ett medium med tidkod (SMPT) - t.ex. ett videoband eller DAT med tidskod. Sen filmar man artisten/artisterna 5 miljoner gånger när dom mimar till låten (högtalare ej i bild så klart) - låten dom hör är från mastern med tidskod - den tidskoden går ävet in i videokameran som man filmar med via kabel eller trådlöst. Så - allt artisten/artisterna gör blir markerat med tidskod - samma tidskod som på låten. Allt har samma SMTP. Sen är det en baggis att klippa...man behöver inte tänka på läppsynk och skit...bara välja bilder och ha kul.[/citat]

Du verkar veta rätt så mycket om hur proffsen gör..hur kommer det sig...är du ett själv? =D

Link to comment
Share on other sites

[citat=Apeman90]

Du verkar veta rätt så mycket om hur proffsen gör..hur kommer det sig...är du ett själv? =D[/citat]

 

Jo...jag är professionell. Idag videoproducent. Har filmat, klippt och proddat video i 15 år. Började med Betacam.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...