Jump to content

Nybörjare behöver allmän hjälp!


andreaszx
 Share

Recommended Posts

Tjena!

 

Jag och en polare har gett oss in i ett projekt där vi kommer behöva spela in en person med minimala kroppsrörelser, fokuset är på vad personen säger, men vill självklart ha otroligt bra kvalité visuellt också. Vi tänkte köra detta genom en studio först men insåg snabbt att det skulle kosta skjortan så vi hade tänkt göra det själv om vi inte hittar någon individ som hade kunnat göra det!

 

Vi är som sagt nybörjare och undrar om det ens är realistiskt för två nybörjare att lära sig spela in och fixa postproduktionen (behöver inga speciella effekter). Vi har varit på scandinavian photo och dylikt för att samla kunskap inför vad vi ger oss in på och önskar därför att ni som är lite mer rutinerade inom området hade kunnat vara schyssta nog att bidra med lite tips och information!

 

Projektet är alltså att spela in en person som antingen kommer stå framför en whiteboard eller en greenscreen då personen kommer tala om informationen på tavlan / powerpointen. Personen kommer inte att röra sig särskilt mycket men vi vill självklart inte att kameran skall tappa fokus vid rörelser osv.

 

Det vi undrar är alltså en uppskattning på hur bra material vi ska satsa på att införskaffa oss inför det här projektet. Vi har själva fort förstått att ljus är otroligt viktigt men hur bra kamera behövs för att ändå få en riktigt bra kvalité? Våra videor kommer vara ganska korta, allt mellan 3-8 minuter långa.

 

Så är det möjligt att göra det själv? Eller rekommenderar ni som är lite mer erfarna att vi borde hitta någon annan som skulle kunna göra det åt oss? Var hittar vi i så fall en sådan person?

 

Alla tips och all information angående ämnet är otroligt uppskattat!

Link to comment
Share on other sites

Hej, vad har ni för budget, att köpa en kamera eller ta in ett proffs kostar, frågan är vad ni kan betala.

 

Mvh /Pontus w

 

Har fått höra från andra att det förmodligen inte skulle vara så farligt att själva göra det? De har även sagt att det egentligen inte blir så stor skillnad om vi lägger 10-15k på en kamera vs en smartphone med bra kamera och appar som filmic pro eller dylikt, om vi har bra ljussättning. Vi vill såklart komma undan så billigt så möjligt men ändå få bra kvalité. Vi kommer spela in i en studio med någon erfaren som fixar vår "setup" när det kommer till stativ och ljussättning och har hört att gratis program som iMovie osv ska vara mer än funktionella när allt vi egentligen ska göra är att spela in en person framför en whiteboard med minimala rörelser och klippa ljud/video.

 

Låter det klokt enligt dig också? Vill ju ha så mycket information från så många som möjligt! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...