Jump to content

Manus Så jävla kär! 27 sidor


Recommended Posts

Okej, lite om formatet först, för det fick mig ett studsa. Håll dig till standardformat för manus. Det finns gratisprogram som t ex Celtx som gör att du överhuvudtaget inte behöver bry dig om indrag och marginaler och sådant. Som det är nu är det svårläst. Det är svårt att skilja på vad som är dialog och vad som är action. Inte ens scenrubrikerna sticker ut.

 

Angneta eller Agneta, Angnes eller Agnes - bestäm dig för EN stavning. Sedan har du åtminstone fyra kvinnonamn som klingar väldigt lika. Det är lättare att hålla isär när man läser som de heter Agneta, Beata och Cecilia istället.

 

Sen går historien ganska långsamt framåt. Vid sidan sex har vi egentligen inte kommit längre än det vi fick veta på sidan ett. Jag får ingen känsla för vart historien ska leda. Sen känns det som det blir något hopikok av sexuella trakaserier och jakten på en pappa. Att Agnes är frustrerad, det är fullt begripligt och att hon kan ha förvirrade känslor, men det är inte okej att göra som hon gör och historien tappar lite fokus när Rebecka reagerar som hon gör och hennes make blir inblandad i situationen.

 

Sen trooor jag att Soc skulle kolla upp vem pappan var i en sån situation... Han är ju ändå känd.

 

Först ser två hennes skärsår utan att säga nått och sen plötsligt blir det stort hallabalo och bup. Varför? Jag hoppas inte att en psykolog på bup skulle skriva ut piller så fort.

 

Försök få scenerna tajtare och ge en framåtrörelse genom att ha en konflikt, en motstrighet (inte samma som bråk och gräl) eller en kontrast i varje scen.

 

Dialogen är lite för övertydlig, lite skriven på näsan. Man får ingen känsla för vad det är för karaktär som pratar. Tänk på att det som inte sägs också är en del av dialogen. Och att alla inte alltid säger exakt vad de tänker och tycker.

 

Men historen som sådan är det inget fel på. Jobba vidare på den! Lycka till.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...