Jump to content

Full färg level för bästa bild


erreth

Recommended Posts

är det bara jag eller har dv kameror en dålig grundinställning när det gäller färgåtergivning.. tycker färgerna ser bleka och amatörmässiga ut.. ställde dock in min kamera på full colour level och det blev mycket bättre och det där amatörmässiga med bilden försvann.. hur har ni ställt in färgen på era kameror?

Link to comment
Share on other sites

Vet inte om det var samma model, men jag har en kompis som har en Canon som mest filmer semestrar som den duger till, men också till filmproduktioner om man inte kräsen och har en liten budget, kanske heller inte vill syssla med foto utan kanske regi.

Men den tyckte jag hade bleka färger och lite suddig skärpa. I ett test fick den dåliga betyg i färger och upplösning, men så är det med kameror idag. Sonys kameror har generellt bättre färgåtergivning, vilket jag märkt i tester. Alla Sonys kameror har nästan samma färgåtergivning i samma antal bildelement. Sony får man garanterat bra färger.

 

Det hänger inte på färgerna att det ser amatörmässigt ut, det gör det för att bildelementen är så små. Jag har märkt på senaste tiden att det blir bara mindre och mindre. 1/6 tum CCD på det billigaste kamerorna. De gör att man inte kan gör skärpedragningar, det är så illa att man undrar varför man inte har en fast skärpa, manuell fokus är inte äns att föredra. Jag har 1/4 tum i min Digital8, själv använder jag automatiken för det mesta för det är så långt skärpeljup att man inte ser felskärpa. Man kan ju stå 20 meter bort och zooma, men då får man andra problem. proportionerna blir fel.

 

1/3 tum minst om det ska se någolunda professinellt ut, allra helst 1/2 tum, men tyvärr dyrt.

 

Rekomenderar att använda din kamera som bandspelare om den har DVin och sen hyra vid inspelning. Även stora kameror tar miniDVband.

 

Läste fel, vet inte varför jag fick för mig att du hade en Canon, men om du har TRV950 borde du ha bra färger.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...