Jump to content

Manus för skolklassfilm önskas


Alexdenlille

Recommended Posts

Hej jag är klasslärare för en fyra i en vanlig kommunal skola, vi är en liten klass på 15 elever och vi har bestämt oss för att vi vill göra en filmproduktion. Alltså efterfrågar vi ett redan färdigt manus då vi inte har varken tid eller färdigheter att själva framställa ett.

 

Är det möjligt att någon kan bidra med ett ? Gärna utan massa action och effekter, mer dialoger i så fall :-) Kortfilm !

Link to comment
Share on other sites

Vad för sorts utrustning har ni tillgänglig, och hur lång vill ni att filmen ska vara? Vad för sorts lokaler har ni tillgång till? Blir nämligen lättare att välja eller skriva ett manus om man vet vad för sorts begränsningar ni har på er.

Link to comment
Share on other sites

Prova att fråga någon som gör teater, amatörteater eller proffsteater. Att förvandla framgångsrika pjäser till film är ofta en god idé och om filmen ej ska distribueras offentligt så är upphovsrätt inget problem. Obs dock att normalt sett är pjäser minst en halvtimme långa så vad du behöver är en pjäs som lätt kan förkortas.

 

Ett annat alternativ vore att spela in en musikal med körsång och dans.

 

Och så har vi det alternativet att jag skickar dig det dokument med 600 manus till korta sketcher som jag nämnt på annat ställe i detta forum. Jag menar att du spelar in så många av sketcherna att alla barn kommer med minst en gång vardera. Sedan är det bara att sätta ihop allt till en film. Men för att undvika missförstånd, eftersom mina sketcher är skrivna för att användas när man kommenterar samhällsproblem så är jag osäker på i vilken utsträckning dina elever skulle uppskatta dem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...