Jump to content

Alexdenlille

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

Everything posted by Alexdenlille

 1. Hejsan, nån som har tips på hur dessa "mörkerartifakter" som flimrar runt i de mörka partierna kan undvikas ? Det är en MTS-fil från min Canon Legria HF200 redigerad i Premiere Pro CS6 Framerate 25 Progressive Square pixels PAL Profile: high VBR 2 Pass Upper
 2. Aha, det var ett bra förslag, ska filosofera över det en stund :-)
 3. Hur kan jag på bästa sätt organisera/inspirera/lägga upp för att få min fjärdeklass att i smågrupper skriva egna manus ? Verkar vara omöjligt att få tag på färdigskrivna manus så om det ska hända något och bli film så får vi väl helt enkelt skriva själva.. :D
 4. Öppen för vad som helst, bara vi får något att sätta tänderna i och komma igång :-)
 5. Ingen deadline och gärna ett färdigt manus som alla kan vara delaktiga i. Tack Johansson men vi håller oss till mer barnnära så ingen politik och sånt trams :-)
 6. Tack för svar :-) Miljön, bara en vanlig kommunal mellanstadieskola och en liten handburen Canon videokamera, även ett stativ. Ja Fesley, typ 2-10 minuter, bara att alla 15 eleverna får vara med på ett hörn och ses i bild och göra nån liten rollinsats.
 7. Hej jag är klasslärare för en fyra i en vanlig kommunal skola, vi är en liten klass på 15 elever och vi har bestämt oss för att vi vill göra en filmproduktion. Alltså efterfrågar vi ett redan färdigt manus då vi inte har varken tid eller färdigheter att själva framställa ett. Är det möjligt att någon kan bidra med ett ? Gärna utan massa action och effekter, mer dialoger i så fall :-) Kortfilm !
 8. Det är cs4, ljudmätarna stilla, ljudet påslaget i timeline, audiomixer orörlig, gul tidlinje frånvarande, resten ej kollat. Hann dock fuska mig runt en lösning innan ni hann svara. Dubbelklickade på klippen i timelinen, fick uppe dem i source, antecknade in och utpunkter och gjorde om klippningen från början, obs det var bara fyra st klipp så det gick fort. Tack för svaren, vill gå igenom dem för att gå till botten men är alldeles för bizi de närmsta dagarna... Stort tack ändå och kram :-)
 9. Det funkar endast i source.. ej i programmonitor till höger eller vid play i timelinen.. Datorn o premiere omstartat, ljudvolym kollad, gula ljudlinjen i klippen i timelinen kollade..
 10. Ahaa, ja det var nyttiga kunskaper för mig :-) Tack för det !
 11. nej det är vanliga mts-filer från min Canon HF200 legria, visst kan spelas upp i alla spelare men också Premiere, klippen spelas upp utan problem i sitt orginalprojekt. men när det projektet är importerat till ett annat projekt sMåste ha med importeringen att göra..
 12. Jo, varför hörs inte ljudet i klipp som ligger i timelinen i ett importerat pp-projekt, skapat i samma version dagarna innan. Klipp i samma mapp som skapades för det importerade projektet har utmärkt ljud när jag öppnar dem i seqvensern.. Konstigt va ? Nån som har en aning ?
 13. Va ! har jag gått ner till Sd ??.. hur ser du det ? nej har väl inte exporterat till 25fps ? det var ju det som var problemet från början, att det var 25fps och att det liksom hackade och jag ville ha det i 30fps..
 14. Rogge och Max ni är fantastiska ! Ni har precis hjälpt mig att klara biffen :-) Dock så har materialet förlorat lite kvalitet och en del färg, kan ses på två screenshots, ena på källmaterialet (mov) och den andra på den färdigrenderade DVDn..
 15. Väl inne i encore så har jag varit inne i transcodesettings och satt till "dont transcode" på ljudfilen, det valet går inte välja för filmfilen så den blir "automatic" Men skit.. när jag kör build så går det snabbt, precis det som jag ville, meeen när jag spelar upp materialet så är det världens artifakter i kanterna på allt som för sig.. vad rör det sig om ?????
 16. mmh, ja det funkar bra, men i encore så står det "untranscoded".. då kommer det ta dagar att få ut den + att kvaliteten minskar ytterligare.. Hur ska jag ha inställningarna för att encore ska bli nöjd och skriva "transcoded" som det ska gå till ?
 17. Snälla !!!! förlorar 7000:- om jag inte lyckas att få ut en DVD med filmen .... :-//
 18. Varför syns inte min signatur..? edit/ hehe, nu gör den det..
 19. Tack Rogge ! mov-folerna är i 29,97 fps, alltså 30 i praktiken antar jag.. mts-filerna är i 25fps. Det är dock materialet från mov-filerna som fyller 95 % av filmen så det borde inte vara några problem. Måste också upplysa om att jag renderade ut filmen med quicktime-inställning till en mov-fil i 29,97 fps, det blev en helt fantastisk bild !! Dock så kan jag inte leverera en film-fil på 32 Gigabyte till kunden.. :-/ Önskar att kunna få till nästan samma kvalitet med hjälp av MPEG-DVD-inställningarna så att encore gillar det..
 20. Hej alla sköna filmare ! Jag tänkte skriva min presentation här på forumet i dagarna, men först en fråga som är lite brådskande eller rent av väldigt brådskande.. Har med en vän filmat en teaterföreställning med två HD-kameror det gav oss bra material i mts och mov-format. In i Premiere, klippa, redigera och sen rendera ut till MPEG-DVD, gjorde en kort testrendering som jag sen tog in i Encore, skapade meny mm. Filerna från premiere som var m2v och wav behövde inte transkodas i encore så det gick som det ska, snabbt. Fint, men när vi ser på materialet så hackar det en aning, antagligen p
×
×
 • Create New...