Gå till innehåll

Vad har hänt med Panasonic?


monnexs

Recommended Posts

Funderade på vad som egentligen hänt med Panasonic. Kändes som att de alltid släppte intressanta videokameror förr. Ofta rätt prisvärda dessutom och bra ergonomi. Var speciellt svag för deras dvx100 när det begav sig. Idag har de visserligen mycket bra stillbildskameror med filmfunktion, GH3 verkar ju lysande. Men vart är videokamerona i semipro och pro-klassen med större sensorer? De kom ju med Panasonic AG-AF101 med stor senor och den kändes lovande. Den såg även ut att ha bra ergonomi osv. Men den har väll inte så bra codec men där kände man ju ändå att Panasonic är på g och snart smäller det väll rejält. Men efter att canon, Sony och black magic släpper kameror, då känns det som att man väntar på dagens dvx100, kändes hoppfullt med af101 men är det inte konstigt att det inte händer något, eller har jag kanske missat något? Personligen har jag tidigare föredragit Panasonics produkter men det känns som de bara har släppt marknaden för videokameror med större sensorer.

Länk till kommentar
Share on other sites

Panasonic har haft det tufft ekonomiskt, sen satsar de mest på "TV-kameror", sådana som är bra för reality TV och dokumentärer. De har inga 35mm "filmkameror" som tävlar med t.ex. Sony F3 och F5, och det är väl bra då den marknadsandelen är ganska tuff just nu.

Länk till kommentar
Share on other sites

Dom hade lite oflyt (?) också och satsade massor på sina stora AVCIntra-kameror när helt plötsligt RED började leverera kameror (som dessutom fungerade). Pana (och Sony) visade sina kameror sent och släppte en "färdig" produkt men hängde inte riktigt med i racet när RED började med sin marknadsföring. Plus att Pana fokuserade massor på P2-tekniken som förvisso var oerhört bra, men (för) dyra för den kommande tekniken som körde billigare lagringsteknik.

 

//M

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...