Jump to content

Multi-camera editing/Record multi-camera edits


Stefan

Recommended Posts

Hej.

Efter uppgradering till CS6 så saknar jag en funktion, även om Adobe hjälp påstår att den ska vara kvar (Har fungerat alldeles utmärkt i CS5).

 

Bakgrund: Timeline med alla kameror är skapad, klippen synkade, timeline nästlad, muli-camera enabled och multi-camera monitor öppnad. Så långt allt väl.

 

Däremot när jag ska börja klippa blir det problem, att köra play och växlar kamera on-the-fly så blir det snygga klipp på timelinen, men om jag bara placerar mig på rätt ställe, i "pause-läge" och växlar kamera blir det inget klipp utfört. Hjälpfilen säger "Another method is to not use the Record button or play through the sequence, but to simply move the playhead to the frame you want and select a new camera." vilket tyder på att funktione inte medvetet ändrats till CS6.

 

Någon som haft samma problem, och förslag på lösning, eller känner till att detta är en bugg i Premiere (så jag kan sluta försöka)?

 

mvh

Stefan

Link to comment
Share on other sites

Jag gör det i "Multi-Camera Monitor" men när jag väljer kamera (klickar på kamerabilden i Multi-Camera) så växlar den bara kamera utan att göra ett klipp, d.v.s. på samma sätt som om jag hade stått i Timeline. Spelar jag däremot filmen och växlar i "realtid" så dyker klippen upp snyggt och prydligt när man väl trycker stopp, precis som det ska och fungerade tidigare. Det är bara möjligheten att göra växlingen i pausläge som inte fungerar.

Testade igen i CS5 och där fungerar det fortfarande (för att eliminera minnesfel på mig själv).

 

Stefan

Link to comment
Share on other sites

PRECIS den funktionen var jag ute efter. TACK! Men i CS5 fungerade detta också genom att klicka på kamerabilden, inte i CS6(?), men denna "work-around" räddar mig just nu, och kanske i slutändan visar sig vara bättre då tangenter kan vara snabbare :-).

 

Tack

Stefan

Link to comment
Share on other sites

OK, en liten uppdatering/komplettering.

Till skillnad från tidigare versioner väljer man bara kameravinkel när man klicka på de olika kameraviklarna i multi-camera fönstret. Vill man samtidigt ha en cut så kan man antingen använda tangentbordet som Max föreslog, eller så gör man ctrl+"klick" på önskad kamera vilket också ger en "cut", om man nu vill fortsätta att klicka sig fram i editeringen.

 

Stefan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...