Jump to content

Pussel-animation (After Effects)?


Tobbger

Recommended Posts

Jag har ett jobb där jag ska fixa en animation då en bild blir ett sånt pussel där man måste flytta de totalt omkastade bitarna efter varandra för att få dom att passa. Det finns alltid en tom ruta i pusslet för att du ska kunna flytta allt inuti. Finns det någon sådan animation till After Effects eller möjligtvis Final Cut Pro HD?

 

Svara så fort ni kan. Det är stressigt!

Link to comment
Share on other sites

[citat=walfridson]Finns ju färdig pussel-effekt i AE production bundle, 5.0 och uppåt.

Shatter under simulation, välj puzzle som shape[/citat]

Jo, men animationen där är väl att allt exploderar eller imploderar? Jag vill att dom bara ska flytta runt (lösa sig) och dessutom vara fyrkantiga. Här är en länk till den sortens pussel jag menar:

 

http://www.kristanix.com/shufflepuzzle.html

Link to comment
Share on other sites

Jo. Men problemet är att rutorna då bara åker tvärs över till sina rätta positioner dessutom samtidigt. Det är ju meningen att en ruta ska flytta på sig och sedan nästa till det tomrum som blev.

 

Det borde ju finnas en plugin som fixar det där. Ingen som vet något att ladda ner?

Link to comment
Share on other sites

Jo du sätter en keyframe där din animation ska börja och en var den ska sluta, sen tar du nästa klipp och gör samma sak, fast längre ut på tidslinjen. Vad har du för redigeringsprogram? Jag tror keyframe är verdertaget i alla NLE´s, kolla manualen så du vet hur du gör i just ditt.

Link to comment
Share on other sites

Jag använder just nu After Effects. Jag håller på att flytta bitarna sådär som du berättar, problemet är att det är så otroligt svårt att lösa pusslet. Sen att det ska gå på 5 sekunder gör inte saken bättre.

 

Någon som vet om man kan pressa tillbaka tidspunkterna? Dom som man sätter ut när man vill bestämma hur lång tid det ska ta att flytta ett objekt.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Tobbger]Jag använder just nu After Effects. Jag håller på att flytta bitarna sådär som du berättar, problemet är att det är så otroligt svårt att lösa pusslet. Sen att det ska gå på 5 sekunder gör inte saken bättre.

 

Någon som vet om man kan pressa tillbaka tidspunkterna? Dom som man sätter ut när man vill bestämma hur lång tid det ska ta att flytta ett objekt.[/citat]

 

Jag tycker du krånglar till det alldeles för mycket. Har inte jobbat så mycket i AE för att veta på rak arm hur man gör, har du inte nåt "vanligt" redigeringsprogram istället?

 

Ang. lösningen av pusslet kan du ha det löst från början och blanda om dom som jag nämnde tidigare. 5 sekundersgränsen och reverseringen kan du ju fixa till sen när du renderat materialet

Link to comment
Share on other sites

Varför ta på sig en uppgift man inte kan lösa?

 

Men somsagt använt dig av keyframes, dvs flytta din ruta där den ska vara på den frame den ska vara där.

Därefter så får du.. lite svårt att förklara men ska den flyttas ner två snäpp och sedan ett snäpp till vänster så får du helt enkelt flytta den så.

Ska försöka med lite ascii konst:

 

x = keyframe

x

|

|

x-- x

 

Hoppas du förstår, säg till om du inte gör det för isf får jag förklara närmare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...