Jump to content

Ingen Reklam Tack Synopsis Kortfilm


byllan

Recommended Posts

Jag gillade idéen, mer än sketch än en kortfilm kanske. Du kunde nästan lagt upp hela manuset för det blir nog nästan lika långt :) Jag gillade även att du hade en framsida till en halvsida lång text, snyggt och prydligt ska det vara. Däremot fick din trasiga Caps-lock knapp mig att vilja slita ut ögonen, så se till att få någon datorkunnig att se över problemet.

 

Det enda jag tycker du kanske bör ändra med manuset är att inte låta han gå tillbaka in i huset för att lämna posten på byrån. Varför inte bara ge honom ett "nä, nu jävlar"-ögonblick och låta honom kasta sig in i bilen och jaga efter postmannen? Blir kanske mer tempo då.

 

Sen så behöver du inte skriva allt så detaljerat i en synopsis (du gör samma sak i alla andra som du lagt upp). Jag hade nog skrivit den första paragrafen så här:

En grinig, gammal gubbe sitter och äter frukost i köket när han slänger en blick ut genom fönstret. Utanför ser han postmannen lämna brev i hans brevlåda för att sedan köra iväg. Mannen springer direkt ut, kollar brevlådan och hittar en annons. Nä nu jävlar! Mannen sliter upp brevlådan ur marken, slänger in den i bilen och kör efter postbilen.

 

Snabbt hopskrivet, men jag hoppas du förstår poängen. Skriv bara det som är viktigt så att man snabbt får en överblick över vad som kommer hända i ditt manus; om hans morgonrock är snygg eller ful kan du spara att berätta till manuset...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...