Jump to content

Tascam DR-100 något att ha?


plf66

Recommended Posts

Jag funderar lite på att köpa en (ny) ljudinspelare för fält.

 

Jag spelar in det mesta direkt i videokameran, men då och då så kompletterar jag med inspelning på minidisc. (MZ-RH1) Ljudkvaliteten blir ju bra med pcm-inspelning, men det krävs usb-överföring och valet av mikrofoner är lite begränsande.

 

Jag skulle vilja ha en minneskortinspelare med följande grundfunktioner:

-SD/SDHC är ett grundkrav eftersom det finns läsare i de flesta miljöer för det.

-XLR-ingång med fantommatning

-Helst bra inbyggda mikrofoner för att fånga miljöljud

-Helst skapligt lång inspelningstid

 

Jag har tittat lite på Tascam DR-100, någon här som har erfarenhet av den? Lite i tyngsta laget, och lite av kortaste batteritid, men jag lockas lite av robusheten i den.

Link to comment
Share on other sites

Compact Flash är ett sjukt mycket säkrare format än SD, vare sig det är vanlig SD eller SDHC. Har haft en hel del SD-kort som lagt benen i vädret, men inte ens mitt första Flash-kort (ett 2Gb-kort. Kostade en arm & ett ben på den tiden...) har gett upp andan än! Enda orsaken jag köpt fler är för att jag behövs möjlighet till längre inspelningstider :-)

 

Tascam:en har jag inget minne av att testat, och om jag faktiskt skulle ha gjort det så kan jag bevisligen inte säga mycket om den just nu, men just att den kör på SD tyder på väldigt låga förväntningar på kunderna. Av nån anledning har jag väldigt länge sett en väldigt tydlig gräns mellan billiga konsumentprylar & saker verkligen avsedda att jobba med avgränsad just av vad dom lagrar på. Måste vara att korten är så löjligt billiga, kan inte tänka mig att läsarna är så mycket dyrare på CF...

Anyway, på lägre nivå har jag inte testat nåt bättre än Fostex FR2le! Ljudet är kanske inte precis hela vägen upp till storebrorsan FR2, men med tanke på att den kastar mindre än en tredjedel, nästan en fjärdedel av vad den större modellen ligger på så är det likförbannat fortfarande ett i allra högsta grad professionellt ljud! Används av bla Sveriges Radio :-)

 

Testat R-44:an en del, är tyvärr inte i närheten av FR2Le ljudmässigt. Dock har den som styrka att den kan spela in på fyra kanaler samtidigt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...