Jump to content

Dokumentär om kvinnomord


ta6ar3

Recommended Posts

överlag, bra skrivet med bakgrundsfakta, lite statestik, presentation av protagonist och antagonist. dramaturgi och produktion.

 

dock ser jag två dokumentärer här. En som handlar om ett par, Hazel och hennes man.- och en som handlar om konflikten i centralamerika.

 

Som ni skriver det så kommer ni göra en dokumentär om konflikten, genom att följa ett förhållande och intervjua båda personerna. Alltså en dokuemtär om ett fall.

 

Det hade vart mer intressant om ni valde att följa flera fall, eller gå mer in på djupet vad som föreligger att det, som ni skriver, sker systematiskt och i stor skala.

 

För det som gör dokumentären unik är väl att den handlar om våldet i cantralamerika, inte just ett enstaka fall? Sånna filmer har man ju sett hundratals av.

Link to comment
Share on other sites

Tack för feedback. Du har alldeles rätt i att det inte handlar om ett enstaka fall, historien om hazel kommer att bli bärande men tanken är att (genom hennes berättelse) visa att våldet mot kvinnor är utspridd och finns överallt i samhället... för det kommer vi att prata med flera överlevande...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...