Jump to content

Sidor i förhållande till minuter


Recommended Posts

Hej!

 

Jag har skrivit ett första utkast till ett manus. Manus är väldigt speciellt då det nästan bara är 1 person med i hela manuset. Därför blir det väldigt mycket handlingsbeskrivning, lite monolog och väldigt lite dialog. Jag undrar om man då verkligen kan gå efter regeln 1 minut per sida i färdig film. Skulle det i detta fall lika gärna kunna vara 3 minuter per sida? Kan man märka/känna om ett manus följer denna regel åt både den ena eller andra sidan?

 

Har ni några erfarenheter av detta?

Link to post
Share on other sites

läs upp manuset samtidigt som du föreställer dig filmen spelas upp. är det en längre sekvens trots att det bara är ett par ord i manuset, gör du en paus där i läsningen för att vara i sync, samma sak om det är en lång beskrivning som bara är ett par sekunder, hoppa över lite text i läsningen. den tiden brukar stämma ganska bra på hur lång filmen är.

 

Annars är det nästan bara erfarenhet som kan få dig att skriva efter en minut per sida oavsett dialog eller inte. kolla på erfarna hollywoodförfattare hur de styckeindelar sina manus och formaterar. de brukar ha koll på det om du vill lära dig.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...