Jump to content

Företagspresentation av barskola


Fredrik75

Recommended Posts

Hej, här är mitt första utkast till en företagspresentation av en barskola och jag skulle verkligen uppskatta feedback, helst konstruktiv kritik men vanlig går fint också.

 

Har även insatt alla misstag man kan göra när man inte använt kamera och utrustning förut, men det är det som är det fina att man lär sig nytt.

 

Min tanke är att i framtiden specialisera mig på företagspresentationer för mellansegmentet. Jag vill att även mindre företag skall kunna ge en "personlig touch" via film och presentera sig och sina produkter/tjänster.

 

Klippet är upplagt så att 0-40 sek är intro teaser och 45 sek och framåt är själva presentationen.

 

Redan påtagliga missar är:

 

* Det här är det första jag filmat med dslr kamera och som ni kan se har jag haft för höga iso värden i vissa sekvenser samt första gången jag använder videomicken, Den är väldigt riktad så i vissa sekvenser snappar den om upp för mycket backgrundsljud

* jag har bara haft extra ljus vid några enstaka sekvenser

* Peter som pratar säger "hmmm" alldeles för många gånger

* kass kvalitee på sista "adjö" klippet

* viss handhållen filmning med skak

* knepigt att redigera ihop en "röd tråd" pga av fristående beskrivningar av kurser

* Skulle även behövt installerat "magic lantern" för o sluppit autogainen på ljudet

 

Utrustning jag har använt är:

 

* canon 550d med kitlins 18-55

* 50 mm 1.8

* velbon stativ

* röde videomick

* hague minimotion camstabilzer

 

Program: premiere, 3ds max, AE, reason.

 

Lätt varm/gul färgton med Looks.

 

Tacksam för Er respons.

 

Link to comment
Share on other sites

Några snabba kommentarer:

1. Tveksam till att kameran var vitbalanserad för ljuset

2. Du behöver verkligen ett stadigare stativ!

3. Rätt bra ljud på speaker - dock lite väl många "ehhh" (ca 23 st), vilket du skulle kunna ta bort en del i redigeringen (och även borde ha påtalat personen efter några tagningar)

4. Musiken ibland lite väl hög i förhållande till speaker

 

Se det inte som kritik utan som tips!

Link to comment
Share on other sites

Tack casino för snabb feedback. :-)

 

1. Hade kameran inställd på vitbalans/auto vilket kanske var ett misstag i sig.

2. Du har alldeles rätt, köpte nytt stativ under "resans gång" som var betydligt bättre. Var värt o lägga pengar på ett bättre med oljedämpning.

3. Japps, "Ehh" syndromet var ett problem som jag försökte upplysa honom om, men trots att vi pausade och tog om åtskillig gånger smög det sig in endå. Var väldigt lärorikt eftersom

jag trodde att det skulle vara lättare för folk framför kamera att improvisera och komma ihåg raderna, men är uppenbarligen väldigt olika från person till person. Har tänkt att försöka

redigera bort dom så gott det går i senare versioner alternativt att han får läsa in en speaker rakt av utan kamera i ansiktet. Var även bra o få höra att det inte bara är jag som noterar "Ehh" andet.

4. Tänkte jag inte på förräns nu men stämmer bra, budskapet skall ju vara det viktiga.

 

Alla tips och feedback gör en bättre vilket är målet.

Link to comment
Share on other sites

Tips nr 1: ursäkta dig aldrig när du önskar feedback. Vi som ger feedback är inte intresserade vilka ursäkter skaparen har eller vill bli medvetna om bristern utan att själv få dömma först. Då försvinner lite av hela grejen med att ge och få feedback.

Så skippa bristförklaringen. Har någon kritik som du vet om så är det inget du måste svara mot. Eller så beättar du dina intentioner och vad du ska tänka på nästa gång och inte "filmen är kass där och där" för om ingen annan reagerar på det DU ansåg vara en brist, så innebär det kanske att det bara är du som ser det, alltså var felet osynligt.

 

Så, mina tankar om själva klippet

Jag tycker du hade okej rytm, och du fick med en personlighet i videon. Men känner att du kunde haft mer klipp- och detaljbilder.

Vitbalansen har nämnts, den måste du lära dig att hantera.

Bättre teknisk kvalité på materialet du exporterar ut inför en sådan här visning. Delsvis för att se platschefer och detaljer som brus o skärpa.

Synkarna var okej och det kändes hyffsat naturligt trots "ehmm" här o där. Bättre det än stela gubbar i slips som pratar som robotar. Innehållet var intressant och varierande.

Kartbiten kändes lite för mycket, även om grafiska inslag är bra.

Slutet bör bättras med bättre klipp och kanske ett tydligare budskap om vad man vill och hur man kontaktar dem. Basfakta somgrafik eller text ..kanske..

Överlag helt okej produktion.

:)

Link to comment
Share on other sites

Tack för konstruktiv kritik/tips Kimster, :-)

 

Jag håller med dig om att man skulle haft fler klipp o detaljbilder, målgruppen är 18-22 åringar som kan tappa intressa snabbt om bara en person står och pratar. Tanken vara att jag skulle tagit en del sköna "kasta flaskor i luften(flair)" bilder o slowat med AE.

 

Jag ska självklart kolla vitbalans för dlsr kamera, plugga det för ett par år sedan men behöver repeteras.

 

Kvaliteen blir lidande i mpeg4, men tror det var lite mina iso inställningar som var bristfälliga.

 

Tanken är att jag ska filma 3 olika pro bono filmer och ta med mig lärdom för varje film, nästa objekt är en

frisörsalong med förhoppningsvis mer dagsljus.

Link to comment
Share on other sites

Inte filmkritik egentligen, men jag undrar lite vad som var syftet med videon? Jag antar att det är att locka nya elever? Jag hade gillat ett direkt tilltal bättre; 'Du kommer att lära dig...", "Du får...", "Efter utbildningen är du...", osv. Nu fokuserar tilltalet i videon på en presentation av lärarna och utbildningen, och inte på mig och hur det kommer att förändra mitt liv till det bättre.

 

Istället för flygplansgrafiken, kanske visa "actionbilder" med läraren från de olika städerna?

Intervjuer med (framgånsrika?) studenter som redan gått ut?

 

Introduktionen börjar bra men tappar lite i tempo mot slutet. Kanske lite snabbare klipp och fler detaljer? Musiken i introt var bra men jag var inte så förtjust i resten.

 

Varför inte låte eleverna komma till tals istället för lärarna?

Link to comment
Share on other sites

Tack Spaceromancer för feedback.. :)

 

Japps, håller absolut med dig rent konceptuellt. Självklart är den riktad emot potentiella kursdeltagare.. På planeringsstadiet hade jag en tanke om att man skulle köra rakt på, dvs att man snabbt får ett välbetalt jobb, har kul, o träffa massa folk men eftersom allt dragit ut på tiden så har det blivit en nerbantad version. Möjligt att det blir en mer dramaturgiskt riktad version senare, men målet just nu är att göra 3 sjusta presentationer för min egen lärdom och som referens.

 

Väldigt bra ide´er för övrigt det uppskattar jag..

 

Musiken gjorde jag för ett bra tag sedan o använder den mest för att slippa rättighetsstrul.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker att du har gjort ett ganska bra jobb! Det som är synd är givetvis det ovannämnda om färgtemperatur och ljus. Jag tycker att inte alls att du har brist på röd tråd; det hålls intressant och kopplas ihop ganska bra. Bra idé för att utvecklas, även om många ofta avråder en från att göra pro bono-jobb från ställen som faktiskt tjänar pengar på sin verksamhet. Man säljer en del av sin värdighet gratis så att säga. Om man vet med sig att man kanske inte kan leverera ett jobb som man själv är 100% nöjd med så kan man istället försöka sälja sig in billigt. Säga att man inte är så erfaren och att videopresentationer från ett professionellt bolag faktiskt skulle vara en ekonomisk omöjlighet för många av dessa kunderna på grund av enorma priser. Risken finns att företagen ändå inte skulle kunna sätta prestation i relevans till kostnaden.

Link to comment
Share on other sites

Tack Mattihp för respons.

 

Jovisst är det lite surt med gratis jobb men insåg nyligen att jag även ville filma själv och tänkte det var lika bra o köra på lite för att lära sig. Var så länge sedan jag plugga film så repetion o erfarenhet är ju bra.

 

Bara så att jag inte missförstår Er som varit vänliga o feedbacka, när ni menar att jag har vitbalanserat fel så tar ni med i beräkningen att jag lagt på gult filter själv för att ge mer "värme" till klippet?

 

Vad tror du om ide´en med företagsfilmer till mindre företag som vill ha en personlig touch genom film på nätet?

 

Orginal film var såhär:

 

Link to comment
Share on other sites

Tack Mattihp för respons.

 

Jovisst är det lite surt med gratis jobb men insåg nyligen att jag även ville filma själv och tänkte det var lika bra o köra på lite för att lära sig. Var så länge sedan jag plugga film så repetion o erfarenhet är ju bra.

 

Bara så att jag inte missförstår Er som varit vänliga o feedbacka, när ni menar att jag har vitbalanserat fel så tar ni med i beräkningen att jag lagt på gult filter själv för att ge mer "värme" till klippet?

 

Vad tror du om ide´en med företagsfilmer till mindre företag som vill ha en personlig touch genom film på nätet?

 

Orginal film var såhär:

 

Samtidigt så måste du tänka på att du nischar in dig på gratis; om du inte kan visa att du faktiskt gjort arbete någon velat betala för så kanske framtida kunder vill dra ner priset ännu mer, etc. Men blir nog väldigt olika från fall till fall.

 

Jag är osäker på om färgfiltret isf är optimalt. Inte ett fält inom vilket jag har expertis, men vid flera tillfällen såg det istället ut som ursprungsmaterialet varit i sämre skick än det bevisligen varit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...