Jump to content

Väderförhållande i manus?


Sambaboy

Recommended Posts

  • 1 month later...

Hmmm. Nu är jag kanske inte den bästa att uttala mig då jag ändå är förhållandevis nybekantad med manusförfattandet. Men . . .

 

Vädret kanske inte har någon avgörande betydelse speciellt ofta. Däremot kan det ju vara starkt bidragande till stämningen. Vad är en klassisk skräckfilmsscen utan mullrande åska och spöregn? Bara en sån sak som ett tungt snöfall skapar en viss atmosfär till en dialog eller situation, nästan vilken som helst. Sedan är det väl upp till producenten att följa upp detta eller inte.

 

Visst skall ett filmmanus vara avskalat och akta sig för det litterära. Samtidigt tycker jag det att ett bra manus skall vara ett manus som är roligt att läsa och vara inspirerande nog att vilja göra film utav.

 

/Fredrik

Link to comment
Share on other sites

men som sagt om man ska göra filmen själv så gör som fan du vill. manusmallen är inte perfekt. om du tycker att ditt arbete blir effektivare och enklare om du gör på ditt eget sätt så gör det så... (men försök få det till en minut film per sida)

men om man ska sälja eller jobba med många andra människor så är det ju otroligt bra att det finns en mall så att alla förstår. om du har skrivit det rätt ska det ju inte finnas några frågor =)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...