Jump to content

Hjälp med basröst till flash-ljud


Unknown1101

Recommended Posts

Tja!

 

ehm... jag behöver hjälp me en sak... jo det är så här att jag vill ha den där killen med basrösten som e känd för o ha gjort rösten till alla trailers (nästan alla) (han säger typ "This summer, (boff!) One man (NOO!) One Destiny One Oppertunity (tjecktjek drrrffdodo) Arnold Swarhzsnegger in...(BOOOFFF!!) Terminator 3

 

fast jag vill att han ska säga typ: nåt annat; "some stories are meant to die" och sen föra in den i flash?

 

someone? :D

Link to comment
Share on other sites

Mmm. Jag satte på microfonen och försökte spela in mig själv. Mja, det blev INTE likt. Jag talar inte engelska med tillräckligt bra accent (eller så tycker jag min egen röst låter konstigt). Och nån basröst hade jag inte heller. Audacity kunde justera tonhöjden, men det blir inte likt i alla fall. Det låter som jag försöker förställa rösten, dvs prata med djupare röst än jag har. Några sorts övertoner som avslöjar att röstläget egentligen är högre verkar inte gå att maskera.

Link to comment
Share on other sites

Föralldel. Men jag hittade en knapp i audacity som i alla fall för mig verkar vara mycket andvändbart: Kompressor. Plötsligt blev mina tafatta försök att läsa in röster rätt skapliga även om jag bara använder datormicken.

 

Min fru kom förbi. Hon säger att det går INTE att höra vad man säger så fort man försöker ändra tonhöjden. Det stärker mina övertygelser att det är mycket övertoner som är svårt att maskera, och lyckas man trolla bort dem så går det inte att höra vad man säger.

Link to comment
Share on other sites

På den här frågan: Skulle man exempelvis kunna ta Michael Jackson & få han att låta som Leonard Cohen efter en Whiskey-orgie?

Nej. Inte med något program som helst.

Man kan pitcha ganska friskt, men utan rätt förutsättningar så är du kört.

Lafontaine har rätt förutsättningar, så hans röst är faktiskt, fan tro´t, fullständigt au naturelle....ja, förutom att han har en speciell mickteknik som går ut på att utnyttja proxieffekten då.

Hittar du nån med redan från början djup röst så kan du sänka den upp till några få halvtoner & fortfarande hålla den ganska realistisk, men du kan inte ta vilken röst som helst & göra LaFontaine av.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...