Jump to content

Köpt musik!


Rjzonez

Recommended Posts

Upphovsmannen äger musiken. Du köprer bara en kopia. Du har mycket begränsat användningsområde för den. Du kan inte enns spela upp den på stan utan att betala stimpengar. Sök på forumet och du skall finna mer...Nu gissade jag bara på vad du undrade eftersom frågan var konstigt forumlerad. Förtydliga gärna så kan du få bättre svar.

Link to comment
Share on other sites

Musikskiva är konstigt nog samma sak som en bok, dvs har man köpt en skiva har man köpt exklusive rätt till skivan. Man får göra vad man vill med sin skiva inklusive kasta den i sjön. Man får även sälja sälja skivan, överlåta skivan, till och med låna ut den, inga problem. Den som lånar skivan får göra en enstaka kopia för eget bruk.

 

Däremot äger upphovsmannen upphovsrätten till musiken och det innebär som regel allvarliga inskränkningar för vidarespridning. Man får inte vidareutsända, mångafaldiga eller offentligt spela upp musiken utan upphovrättsinnehavaren medtycke.

 

Det går utmärkt att använda den köpta musikskivan för filminspelning för eget bruk. Men du kan inte spela upp filmen för så värst annan än familjen och dess närmast sörjande.

 

edit: Tack Team_fagott

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...