Resultat 1 till 12 av 12

Ämne: Premiere Elements hackar vid uppspelning

  1. #1
    Nybörjare
    Reg.datum
    nov 2007
    Inlägg
    5
    Karma
    0

    Standard Premiere Elements hackar vid uppspelning

    Jag använder Adobe Premiere Elements 2.0. När jag gör en uppspelning från tidslinjen händer följande: Först fungerar allt bra, men efter ca 20 sekunder börjar bilden hacka. Den visas inte längre som rörliga bilder, utan stannar upp, och visas som stillbilder. Ungefär som när man snabbspolar med bild på en DVD-spelare. Ljudet låter normalt, men bilden hinner inte med. Det sker en eftersläpning, vilken leder till att bilden kommer efter ljudet. Ljudet spelas i normal takt, men bilden kommer mer och mer efter allteftersom uppspelningen pågår. Den visas inte heller som rörliga bilder, utan endast som stillbilder, vilka uppdateras efter hand.

    Jag har använt funktionen "återgivning", som finns under menyn tidslinje, för att ändra den röda linjen ovanför tidslinjen till grön. Men eftersläpningen är fortfarande kvar.

    Om jag däremot istället dubbelklickar på direkt på själva klippet (utan att dra det till tidslinjen) och spelar upp det direkt i monitorpanelen så fungerar det bra. Det är bara när jag spelar upp från tidslinjen som problemet uppstår.

    Jag hade tidigare 512 Mb RAM-minne, och misstänkte att det var orsaken. Så jag köpte ytterligare 1024 Mb, och har nu totalt 1,5 Gb RAM. Men problemet kvarstår. Hastigheten på min processor är 2,4 Ghz.

    När jag exporterar det redigerade materialet fungerar det bra, och går att spela upp utan problem. Så det är bara uppspelningen från tidslinjen i själva redigeringsprogrammet som inte fungerar.
    Senast redigerad av corpus den 2007-11-30 klockan 16:12.

  2. #2
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 678
    Karma
    19

    Standard

    Har du på "rullande tidslinje"? Dvs att tidslinjen följer med under uppspelning. Slå av den i "preferens inställningarna".

    /Max

  3. #3
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2007
    Ort
    Karlskoga
    Inlägg
    420
    Karma
    0

    Standard

    Du kan även prova att rendera klippet först. Jag har haft samma problem med Premiere Pro 1.5 men en rendering brukar hjälpa. Rendering finns väl i elements?!?

  4. #4
    Nybörjare
    Reg.datum
    nov 2007
    Inlägg
    5
    Karma
    0

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Max_H Visa inlägg
    Har du på "rullande tidslinje"? Dvs att tidslinjen följer med under uppspelning. Slå av den i "preferens inställningarna".
    /Max
    Tack, Max. Du löste mitt problem! Uppspelningen slutade att hacka när jag stängde av rullande tidslinje.



    Citat Ursprungligen postat av DDeridex Visa inlägg
    Du kan även prova att rendera klippet först. Jag har haft samma problem med Premiere Pro 1.5 men en rendering brukar hjälpa. Rendering finns väl i elements?!?
    Ja, jag har renderat klippet, men det hjälpte inte. (I Premiere Pro heter det "rendering", men Premiere Elements kallar samma funktion för "återgivning").
    Men nu har jag trots allt löst problemet, det var rullande tidslinje som ställde till det...

  5. #5
    Medlem
    Reg.datum
    okt 2011
    Ort
    Grängsbo
    Inlägg
    57
    Karma
    0

    Standard

    Hej
    Jag har samma problem med Adobe Premiere Elements 2019. Bilden hackar och stannar på tidslinjen. Jag kan inte hitta "rullande tidslinje" som beskrivs här ovan. Kan någon guida mig dit? Jag har 30ggb ramminne så det kan ju inte hänga på det.
    JOn

  6. #6
    Besatt medlem
    Reg.datum
    aug 2008
    Inlägg
    331
    Karma
    12

    Standard

    Jag använder Davinci Resolve så jag vet inget specifikt om Premiere men jag tror att det behövs en ganska kraftfull dator för att det ska rulla på bra. Så kolla vad som rekommenderas när det gäller prestanda för premiere. Beroende på vad det är för filtyp så kan uppspelning gå mer eller mindre bra då tex Raw är mera resurskrävande än mp4 och andra vanliga konsumentkamera format. Ja så det kanske löser sig om du hittar hur du stänger av rullande tidslinje men om inte kan det vara värt att titta på sånt.

  7. #7
    Medlem
    Reg.datum
    okt 2011
    Ort
    Grängsbo
    Inlägg
    57
    Karma
    0

    Standard

    Det är femte generationen Adobe Premiere Elements som jag har nu. Vers 2019. Har aldrig varit nåt strul tidigare. Min pc : Processor Intel (R) Core i7-2600 CPU 3,40GHz.
    Minne 30.000 meg.byte
    Grafikkort : Nividia GeForce GT 440.
    Detta skall räcka med råge om man läser kraven för detta program. Detta med "rullande tidslinje" finns inte i programmets inställningar vad jag kan se. Finns det ingen som kan hjälpa?
    JOn

  8. #8
    Besatt medlem ghijohanssons avatar
    Reg.datum
    sep 2012
    Ort
    Lund
    Inlägg
    564
    Karma
    8

    Standard

    Prova med att gå in i Windows update. Jag menar att du ska prova med att uppdatera windows. Nej, inte byta till nyare windows-version,utan bara installera senaste uppdateringarna för den version du har.

    Jag redigerar Premiere Elements, versionen från år 2013, på en laptop med Windows 8.1, och brukar få uppdatera Windows en gång i halvåret för att allt ska fortsätta att fungera smärtfritt.

    Dessutom kan du prova med att fråga på det forum som Adobe har för Premiere Elements.

  9. #9
    Medlem
    Reg.datum
    okt 2011
    Ort
    Grängsbo
    Inlägg
    57
    Karma
    0

    Standard

    Jag har faktiskt provat detta också. Både uppdatering och forum. Vet du något om rullande tidslinje? Kan inte hitta några inställningar för detta. Ger upp snart
    JOn

  10. #10
    Besatt medlem ghijohanssons avatar
    Reg.datum
    sep 2012
    Ort
    Lund
    Inlägg
    564
    Karma
    8

    Standard

    Har du datorn inställd så att drivrutinerna till grafikkortet uppdateras automatiskt? I så fall finns risken att dina drivrutiner blivit uppdaterade till en version som vållar programkonflikt.

    Jag vet, för när jag köpte min nuvarande redigeringsdator så hade jag snarliknande problem, och det försvann när jag bytte grafikens drivrutin.

  11. #11
    Besatt medlem
    Reg.datum
    aug 2008
    Inlägg
    331
    Karma
    12

    Standard

    Har du kanske bytt upp dig på kamera sidan så det är ett tyngre mera resurskrävande filformat du försöker arbeta med än förr? När jag läser dina datorspecifikationer så är den ärligt talat inte så kraftfull. Jag har bland andra en liknande maskin men som har en 6 kärnig processor och snabbare grafikkort och den får jobba ganska hårt när upplösningen ökar. Även min nästa med en 3700k i7 får jobba hårt med en full hd fil i raw. Den jag redigerar med idag har ett gtx 1080 grafikkort och en i7 4,2 ghz processor men kan ändå stånka och stöna lite med högre upplösningar. Ibland hackar också den lite när jag jobbar direkt från minneskortet via usb kortläsare även med full hd raw.

    Lagringen kan också vara en flaskhals vid högre upplösningar.

    Finns det inget typ arbeta med optimerad media kommando i ditt program så du kan gå ner i upplösning när du redigerar men gå upp till originalet när du är färdig och ska skriva ut filen?

    Hoppas det löser sig

    Edit:
    Hittade det här
    https://helpx.adobe.com/premiere-ele...remiere-2.html


    Om man tittar på bilarna i den här snutten så ser man att det rycker lite i filmen så datorer får jobba ganska hårt. Det här är filmat i full hd raw med en blackmagic pocket cinema camera.

    Senast redigerad av Aettan den 2019-10-02 klockan 13:33.

  12. #12
    Medlem
    Reg.datum
    okt 2011
    Ort
    Grängsbo
    Inlägg
    57
    Karma
    0

    Standard

    Tack för tipsen. Skall prova allt