Jump to content

Ubbe

Members
 • Content Count

  158
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 1. Hej edish, vore kul att höra hur det gick "sedan"? Fick du denna eller andra serier sålda?
 2. Hej! Jag har blivit ombedd att söka efter en (hyrbar) videokamera som klarar 1080 25p med minimum 50 Mbps. Vilken (vanligt förekommande) kamera skulle vara den "billigaste" som klarar dessa krav? Det är för en företagsvideo som ska ha broadcaststandard.
 3. Hej jag ska filma för svensk television i ett NTSC-land. Använder en Canon 5D (1080p). Om jag ställer in den på PAL 25 fps så flimrar bilden under elektrisk belysning, oavsett slutartid. Blir det någon kvalitetsförlust för t ex SVT om man spelar in i 30fps (som kräver att man ställer den i NTSC-läge)? Har NTSC/PAL någon betydelse i HD-formatet? (förutom skillnaden i fps) Det är inte för en HD-kanal?
 4. Normalstora rum, inga extrema grejer men bör räcka för ett vardagsrum t ex
 5. Hej Vi är några som ska starta ett mindre produktionsbolag samt viss filmutbildning och vi behöver köpa några grundläggande ljussättnings-kit för mobilt bruk. Det rör sig om att ljussätta kortfilmer och enklare reklamfilmer. Vid mer behov kan vi hyra (tex HMI). Vi funderar på tungsten (fresnel/PAR), soft boxar, KinoFlo och LED. Vi vill inte investera i gammal teknik så jag undrar om det nu finns bra kit med enbart LED? Vad rekommenderar ni? Varje kit ska i princip kunna skapa en trepunktsljussättning med lite extra upplättnings/effektljus. Tack på förhand.
 6. Anländer via Schweiz. Antar att det kan ta tid i tullen om man har otur. Antar också att man ska gå på "rött" i tullen.
 7. Tack för tipset. Funderar faktiskt på en Sony ECM-44b, på http://www.bhphotovideo.com/. Tyvärr verkar denna mik vara slut i Sverige. Om jag beställer den (samt lite andra grejer) för upphämtning i USA antar jag att jag får betala tull och moms vid införsel till Sverige, men det kanske är värt det ändå, priserna är ju betydligt lägre där.
 8. Hej Jag tänkte inhandla en trådbunden mygga och jag undrar om tips på en vettig sådan. Min budget i nuläget ligger på max ca 1500 kr och jag vet att standard-broadcast-myggorna kostar runt 4-5000 kr, men visst finns det andra bra myggor med inte alltför mycket brus och som inte fångar upp hela omgivningen? Den ska användas till dokumentära intervjuer och den bör ha XLR-kontakt. Fantommatning finns på kameran.
 9. Vad heter den? Länken finns inte längre.
 10. Hej! Jag har läst att många har med sig sk "ATA Carnet" på sina professionella inspelningsresor över världen (för att slippa betala tull). I vilken mån behöver man det när man har med sig kamera, laptop, stativ och mikrofon? Nån som haft problem i tullen? Jag ska till USA och Latinamerika.
 11. Enligt Canon RCC i Göteborg (Tel 031-720 34 80) kan även XH-A1 "låsas upp"*, för en kostnad av 400 euro plus moms. *Till att kunna spela in både PAL och NTSC. Kameran kan f.ö köpas till hyfsade priser i Tyskland, själv köpte jag min på http://www.pixxass.de.
 12. Nej, grönt kort har jag inte. Och jag ska inte vara anställd av någon.
 13. Förtydligande: tänkte göra jobben på plats i USA.
 14. Hej Funderar på att göra lite videojobb åt en kille i USA och jag undrar om någon vet vad som krävs för detta. Har enskild firma i Sverige och tänkte fakturera. Råd är välkomna.
 15. Det var ett intressant tips. Nån som provat att frakta i sådan?
×
×
 • Create New...